Sports Βusiness

NFL: Απαγορεύει σε όλες τις ομάδες του τις επιχειρηματικές δραστηριότητες με εταιρείες κρυπτονομισμάτων!

NFL: Απαγορεύει σε όλες τις ομάδες του τις επιχειρηματικές δραστηριότητες με εταιρείες κρυπτονομισμάτων!

Το αμερικάνικο ποδόσφαιρο πάει κόντρα στο ρεύμα της εποχής, βάζοντας τέλος στη συνεργασία με μια άκρως αναπτυσσόμενη βιομηχανία.

Σχετικά Άρθρα

Σε μια κίνηση που ενδέχεται να επηρεάσει την ευρύτερη αγορά των κρυπτονομισμάτων προχώρησε η κορυφαία Λίγκα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Το NFL αποφάσισε να απαγορεύσει όλες τις επιχειρηματικές συμφωνίες των 32 ομάδων του με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κρυπτοβιομηχανία. Το παραπάνω ban αφορά τόσο περιπτώσεις χορηγιών, όσο και διαφημιστικά deals.

Η διοργανώτρια αρχή εμποδίζει με αυτόν τον τρόπο εταιρείες που σχετίζονται με την παραγωγή και την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων ή NFTs (Non-fungible tokens). Η απόφαση πάρθηκε χρονικά λίγο πριν τη συμφωνία των Νιου Γιορκ Τζάιαντς με την Grayscale. Μάλιστα, η συγκεκριμένη συνεργασία έγινε αποδεκτή από το NFL, καθώς αποδείχτηκε ότι η Grayscale δεν είχε άμεση σύνδεση με κάποιο blockchain.

Η συγκεκριμένη, πάντως, κίνηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ρεύμα της εποχής, που θέλει όλο και περισσότερες Λίγκες και ομάδες από όλο τον κόσμο να ανακοινώνουν συμφωνίες με τη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων.

Το NBA, σε συνεργασία με την Dapper Labs, ίδρυσε το «NBA Top Shot» του οποίου οι συναλλαγές ξεπέρασαν τα 675 εκατομμύρια δολάρια από το Μάιο του 2020, όταν δηλαδή ανακοινώθηκε η -σε πειραματικό στάδιο- πρώιμη εκδοχή του. Μάλιστα, στο Top Shot φαίνεται πως έχουν επενδύσει τουλάχιστον 12 εκ των κορυφαίων παικτών του NFL.

Χαρακτηριστικά έντονη είναι και η δραστηριοποίηση της FTX (trading εταιρεία), που πρόσφατα εξαγόρασε το όνομα του γηπέδου των Μαϊάμι Χιτ, έναντι 135 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα 19 χρόνια, αλλά και την επωνυμία του σταδίου του Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια για μια δεκαετία, με το κόστος να φτάνει τα 17.5 εκατομμύρια. Πριν λίγες ημέρες και η Ίντερ ανακοίνωσε τη χορηγική συμφωνία της με την Zytara Labs, με την Πρωταθλήτρια Ιταλίας να βάζει στα ταμεία της 101 εκατομμύρια δολάρια.

Τέλος, σημειώνεται πως η απόφαση απαγόρευσης που πήρε το NFL αφορά μόνο της ομάδες και όχι τους παίκτες. Υπενθυμίζεται ότι ο θρύλος του αθλήματος, Τομ Μπρέιντι, αλλά και το νούμερο ένα pick στο draft του 2001, Τρέβορ Λόρενς, έχουν ήδη ανακοινώσει συνεργασίες με εταιρίες όπως η FTX.


Πάνος Σταμούλης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0