Η Τσέλσι επιβλήθηκε της Κοπεγχάγης με 2-1 στην πρώτη τους συνάντηση στη φάση των «16» του Cοnference League, την στιγμή που Μπέτις και Γκιμαράες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς (2-2) και θα μονομαχήσουν για την πρόκριση στη ρεβάνς στην Πορτογαλία.
Θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα και να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης η Τσέλσι στην αναμέτρησή της με την Κοπεγχάγη. Αν και έφυγε με νίκη (2-1), μία στιγμή χαλάρωσης στο 79΄ της στοίχησε και οι γηπεδούχοι έβαλαν ένα λιθαράκι στην προσπάθειά τους να αποκλείσουν τους «μπλε» από τη διοργάνωση.
Ο Κόουλ Πάλμερ κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή στο Conference League με την Τσέλσι, όμως δεν ήταν αρκετή η εμφάνισή του για να τελειώσει το θέμα «πρόκριση» στη Δανία. Ο Τζέιμς ήταν αυτός που έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους στο 46ο λεπτό με χαμηλό σουτ από κοντά για το 1-0. Το δεύτερο γκολ πέτυχε ο Έντσο Φερνάντες, έπειτα από συνεργασία με τον Ενκουκού και τον Ταϊρίκ Τζορτζ για το 2-0. Η διαφορά καθησύχασε τους Άγγλους, όπως φαίνεται, και η Κοπεγχάγη έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Τσέλσι, με αποτέλεσμα στο 79΄ ο Περέιρα να μειώσει σε 2-1, δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του για πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
We take a lead back to Stamford Bridge! ??#CFC | #UECL pic.twitter.com/dHGp2YmQEG
— Chelsea FC (@ChelseaFC) March 6, 2025
Αναλυτικά, όλα τα αποτελέσματα στα ματς των 19:45:
Κοπεγχάγη – Τσέλσι 1-2
Μόλντε – Λέγκια Βαρσοβίας 3-2
Μπέτις – Γκιμαράες 2-2
Παναθηναϊκός – Φιορεντίνα 3-2
Τα ματς των 22:00:
Γιαγκελόνια – Σερκλ Μπριζ
Μπόρατς Μπάνια Λούκα – Ραπίντ Βιέννης
Πάφος – Τζουργκάρντεν
Τσέλιε – Λουγκάνο






