Football Talk

Συνέβη ξανά, δύο φορές σε 14 χρόνια και είναι «πράσινος» οιωνός: Το 0-0 ημιχρόνου σε τελικό Κυπέλλου, δείχνει… Παναθηναϊκό!

Συνέβη ξανά, δύο φορές σε 14 χρόνια και είναι «πράσινος» οιωνός: Το 0-0 ημιχρόνου σε τελικό Κυπέλλου, δείχνει… Παναθηναϊκό!

Το πρώτο ημίχρονο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ολοκληρώνεται και το 0-0 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη είναι γεγονός. Πρόκειται για το δεύτερο 45άλεπτο δίχως γκολ στον εν λόγω θεσμό, τα τελευταία 14 χρόνια!

Ένα πολύ ιδιαίτερο στατιστικό έχει κάνει αισίως την εμφάνισή του και αφορά τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, που λαμβάνει χώρα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη, στον Βόλο.

Το πρώτο ημίχρονο λοιπόν, ανάμεσα στις δύο ομάδες, ολοκληρώθηκε στη «λευκή» ισοπαλία, γεγονός που δεν συμβαίνει συχνά στο τελευταίο παιχνίδι του εν λόγω θεσμού. Για την ακρίβεια, στα τελευταία 14 χρόνια, μόλις δύο φορές έχουμε δει τελικό Κυπέλλου Ελλάδος να μην έχει γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Η πιο πρόσφατη έγκειται στον τελικό του 2018 ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να επικρατούν με 2-0.

Πότε ήταν η αμέσως προηγούμενη φορά και ανάμεσα σε ποιο «ζευγάρι»; Συμπτωματικά, ήταν ξανά στο Παναθηναϊκός – Άρης, το 2010. Τότε, οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει με 1-0 και είχαν ολοκληρώσει το νταμπλ τους, με τον Σεμπάστιαν Λέτο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 65ο λεπτό.

Έκτοτε, σε κάθε έναν από τους 13 τελικούς που έχουν διεξαχθεί, πάντα είχαμε από ένα γκολ τουλάχιστον σε κάθε ημίχρονο. Και η παράδοση «σπάει». Ξανά σε Παναθηναϊκός – Άρης. Λέτε το στατιστικό αυτό να αποτελεί και οιωνό για μία «πράσινη» κατάκτηση;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0