Football Talk

Bundesliga: Σιγά μην έχανε το αήττητο η Λεβερκούζεν, γκολ «χρυσάφι» και παραμονή στις καθυστερήσεις για την Ουνιόν!

Bundesliga: Σιγά μην έχανε το αήττητο η Λεβερκούζεν, γκολ «χρυσάφι» και παραμονή στις καθυστερήσεις για την Ουνιόν!

Το αήττητο της Μπάγερ Λεβερκούζεν διατηρήθηκε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική της Bundesliga. Δεύτερη τερμάτισε η Στουτγκάρδη, ενώ Άιντραχτ και Χόφενχαϊμ εξασφάλισαν τα τελευταία δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια. Στη μάχη της «ουράς», η Ουνιόν Βερολίνου σώθηκε στο φινάλε της αναμέτρησης με τη Φράιμπουργκ, παραμένοντας στην κατηγορία.

Η τελευταία αγωνιστική της Bundesliga ολοκληρώθηκε. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έκλεισε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις αήττητη, σε μία ομολογουμένως «τρελή» σεζόν. Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια «κλείδωσαν», με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και την Χόφενχαϊμ να βγαίνουν στο Europa League και το Europa Conference League, αντίστοιχα. Η Κολωνία ακολούθησε την Ντάρμσταντ στη δεύτερη κατηγορία, ενώ η Μπόχουμ θα παίξει στα μπαράζ για την παραμονή της.

Η Άιντραχτ πήρε την ισοπαλία στην έδρα της με τη Λειψία (2-2), ενώ η Χόφενχαϊμ διέλυσε την Μπάγερν Μονάχου (4-2) και κάπως έτσι οι «αετοί» με 46 βαθμούς πήραν το εισιτήριο για το Europa League, ενώ η Χόφενχαϊμ για το Europa Conference League.

Η φοβερή Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο έκλεισε το πρωτάθλημα με νίκη απέναντι στην Άουγκσμπουργκ χάρη στα γκολ των Μπόνφεϊς και Άντριχ (2-1), σταματώντας αισίως στους 90 βαθμούς! Στο «αντίο» του Μάρκο Ρόις, η Ντόρτμουντ έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην υποβιβασμένη Ντάρμσταντ, συντρίβοντάς την με 4-0, με τον Γερμανό να βρίσκει μάλιστα και δίχτυα! Η Στουτγκάρδη επικράτησε εύκολα της Γκλάντμπαχ με 4-0, ενώ η Μπάγερν «ταπεινώθηκε» με την… τεσσάρα της Χόφενχαϊμ (4-2) τερματίζοντας τελικά τρίτη, με την ομάδα του Χένες να έρχεται δεύτερη!

Στη μάχη της για τη σωτηρία, η Ουνιόν Βερολίνου κρατούσε την παραμονή μέχρι το 85ο λεπτό, η Φράιμπουργκ ισοφάρισε, αλλά σε ένα φινάλε που… έσπασαν καρδιές, οι πρωτευουσιάνοι έφτασαν στο 2-1 στις καθυστερήσεις, μένοντας στην κατηγορία, καθώς στην ισοβαθμία με την Μπόχουμ υπερτερεί! Η Μάιντς νίκησε εκτός έδρας την Βόλφσμπουργκ (1-3) κερδίζοντας παράλληλα και την παραμονή της, καθώς έφτασε στους 35 βαθμούς.

Τέλος, η Κολωνία γνώρισε τη «βαριά» ήττα με 4-1 από την Χάιντενχαϊμ και ακολούθησε την Ντάρμσταντ στη δεύτερη κατηγορία.

βαθμολογια.png

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0