Football Talk

Η ήττα από την Άστον Βίλα κόντρα στη… φάση του Σον: Ποια στιγμή «στερεί» την Premier League από την Άρσεναλ; (video)

Η ήττα από την Άστον Βίλα κόντρα στη… φάση του Σον: Ποια στιγμή «στερεί» την Premier League από την Άρσεναλ; (video)

Οι οπαδοί της Άρσεναλ μετά την ήττα της Τότεναμ από την Μάντσεστερ Σίτι (15/05, 0-2), βλέπουν τον τίτλο της Premier League να «γλιστράει» από τα χέρια τους, με την ήττα από την Άστον Βίλα και το χαμένο τετ α τετ του Σον να «στοιχειώνουν» τα όνειρα των Λονδρέζων!

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται μία «ανάσα» από την κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου πρωταθλήματος, με τους οπαδούς της Άρσεναλ να μένουν με «άδεια» τα χέρια για ακόμα μία χρονιά!

Το ερώτημα που τίθεται, είναι ένα: «Ποια είναι η στιγμή που στοίχισε πιο πολύ το πρωτάθλημα στους κανονιέρηδες;», με τους Λονδρέζους να καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στην ήττα από την Άστον Βίλα (14/04, 0-2) και το χαμένο τετ α τετ του Σον απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι (14/05, 0-2).

Η κάθε μία από τις δύο στιγμές έχει την δικιά της αξία, αφού στην τελική ευθεία φαίνεται να παίζουν καταλυτικό ρόλο σε ό,τι αφορά τον τελικό πρωταθλητή.

Η Άρσεναλ είχε την τύχη στα χέρια της αφού με 9/9 στις τελευταίες αγωνιστικές, εξασφάλιζε το πρώτο πρωτάθλημα, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια! Η Άστον Βίλα ήταν αυτή που έβαλε «φρένο» στην εκπληκτική πορεία της ομάδας του Αρτέτα κερδίζοντάς την, μέσα στο «Emirates» (14/04, 0-2).

Πλέον και με την Μάντσεστερ Σίτι στο +2 από την δεύτερη Άρσεναλ, μία αγωνιστική πριν το τέλος, οι Λονδρέζοι κυνηγούν ένα «θαύμα»! Ωστόσο, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν στον αγώνα της Τότεναμ με την Σίτι (14/05, 0-2) ο Σον είχε ευστοχήσει στην μεγαλύτερη ευκαιρία για τα «σπιρούνια».

Στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης και με τους «πολίτες» να προηγούνται με 1-0 ο Σον εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ακάνζι και βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Ορτέγκα. Ο Γερμανός είπε «όχι» στον Σον με μια καταπληκτική επέμβαση, που ισοδυναμεί με μισό πρωτάθλημα, αφού αν είχε σκοράρει ο Κορεάτης, η Άρσεναλ θα ήταν κοντά στο 14ο πρωτάθλημα της ιστορίας της!

Υπενθυμίζουμε, πως αν Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ έρχονταν ισόπαλες, οι «πολίτες» με την Άρσεναλ θα ισοβαθμούσαν με 86 βαθμούς στην κορυφή, με τους Λονδρέζους να έχουν προβάδισμα χάρις την διαφορά τερμάτων!

Διονύσης Καλαϊζής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0