Football Talk

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0: «Πληγώθηκε» από Γιαμάλ και Ραφίνια, τρέχει για μία θέση στο Europa League!

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0: «Πληγώθηκε» από Γιαμάλ και Ραφίνια, τρέχει για μία θέση στο Europa League!

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ χρειαζόταν τους βαθμούς, αλλά τα γκολ των Γιαμάλ και Ραφίνια τούς χάρισαν εν τέλει στην Μπαρτσελόνα (13/05, 2-0)! Χάνουν έδαφος οι Βάσκοι, στη διεκδίκηση για μία θέση στο επόμενο Europa League.

Δίχως άγχος, αφού έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Champions League, ενώ ο τίτλος της La Liga κατέληξε στη Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 2-0 (13/05) της Ρεάλ Σοσιεδάδ, στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής. Ανέβηκε με τον τρόπο αυτό στη δεύτερη θέση, προσπερνώντας την Τζιρόνα, για έναν πόντο.

Οι Βάσκοι «καίγονταν» για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να παραμείνουν σε «τροχιά» 6άδας, ωστόσο δεν τα κατάφεραν και «πληγώθηκαν» από το τέρμα του Λαμίν Γιαμάλ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και το πέναλτι του Ραφίνια στο φινάλε, που έκριναν την αναμέτρηση.

Κάπως έτσι, έμειναν στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο -1 από την Μπέτις, η οποία βρίσκεται ακριβώς από πάνω της.

Οι φιλοξενούμενοι αναζήτησαν έντονα το γκολ στα πρώτα λεπτά, το πέτυχαν στο 23’ με τον Μπέκερ, αλλά τελικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η Μπαρτσελόνα έφτασε στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού στο 38ο λεπτό, όταν ο Ραφίνια σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Ρεμίρο! Αυτό, όπως αποδείχθηκε, ήταν η προειδοποίηση για ό,τι θα επακολουθούσε.

Στο 40’, ο Λαμίν Γιαμάλ δοκίμασε το πόδι του έξω από τη μεγάλη περιοχή και δικαιώθηκε, αφού βρήκε δίχτυα, για να γράψει το 1-0!

Από εκεί και πέρα, οι «μπλαουγκράνα» ήλεγξαν το παιχνίδι, χωρίς να δεχθούν κάποια αξιοσημείωτο φάση από τη Σοσιεδάδ.

Μάλιστα, κατάφεραν να φτάσουν και σε δεύτερο τέρμα, έπειτα από πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Οντριοθόλα, με τον Ραφίνια να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να διαμορφώνει το τελικό 2-0!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κανσέλο, Μαρτίνεθ, Κουμπαρσί, Κουντέ, Κρίστενσεν (70' Σ. Ρομπέρτο), Γκιντογκάν (90+5' Ρομέου), Πέδρι (70' Λόπεθ), Ραφίνια, Γιαμάλ, Λεβαντόβσκι (76' Φ. Τόρες)

Σοσιεδάδ (Αλγκουαθίλ): Ρεμίρο, Τραορέ (79' Οντριοθόλα), Αρίτζ, Λε Νορμάντ, Πατσέκο (70' Τίρνεϊ), Μέντεθ (79' Ζακαριάν), Μερίνο, Τουριέντες, Αραμπούρου (70' Μπαρενετσέα), Οϊαρθάμπαλ, Μπέκερ (70' Κούμπο)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0