Football Talk

Λαμία – Παναθηναϊκός 0-5: Φώτης και Μπακασέτας από άλλο πλανήτη έκαναν «σκόνη» τη Λαμία! (video)

Λαμία – Παναθηναϊκός 0-5: Φώτης και Μπακασέτας από άλλο πλανήτη έκαναν «σκόνη» τη Λαμία! (video)

Ιωαννίδης και Μπακασέτας βρέθηκαν σε μεγάλα κέφια, ισοπέδωσαν (ουσιαστικά) μόνοι τους τη Λαμία (0-5) και στέλνουν τον Παναθηναϊκό με την «ψυχολογία στα ύψη» στην OPAP Arena για το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι της Τετάρτης (24/04, 20:30)!

Με εμφανή διάθεση να «σκοτώσει» από νωρίς τη Λαμία μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του «Αθ. Διάκος» ο Παναθηναϊκός. Οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ, είχαν την πρώτη τους μεγάλη στιγμή, μόλις στο 4ο λεπτό, όταν το σουτ που επιχείρησε ο Τσέριν σταμάτησε πάνω στον Κοσέλεφ. Στην εξέλιξη της φάσης, o Μπερνάρ δεν κατάφερε να πάρει το ριμπάουντ και να γίνει απειλητικός.

Στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού «ξάπλωσε» στον αγωνιστικό χώρο, μην μπορώντας να συνεχίσει και γινόμενος αναγκαστική αλλαγή, μία εξέλιξη που ανησύχησε άπαντες στον Παναθηναϊκό, ενόψει του μεγάλου αγώνα με την ΑΕΚ (24/04, 20:30).



Ο Βέρμπιτς κατέλαβε τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο και σκόραρε… στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, σε μία φάση που ξεκίνησε από τον Ιωαννίδη, αναπτύχθηκε από τον Λημνιό, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και κατέληξε στα πόδια του Σλοβένου, ο οποίος πλάσαρε ανενόχλητος για το 1-0.




Το δεύτερο γκολ του «τριφυλλιού» στο 45’ ήρθε έπειτα από όμορφη συνεργασία του Ιωαννίδη με τον Μπακασέτα με τον Έλληνα επιθετικό να κερδίζει όλη την άμυνα της Λαμίας και να ετοιμάζει το γκολ για τον συμπαίκτη του. Το 2-0 του ημιχρόνου, είχε απλοποιήσει τα πράγματα για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ.



Η εκκίνηση του δεύτερου ημιχρόνου έφερε στην κυριολεξία «καταιγίδα» γκολ από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μέσα σε περίπου 7 λεπτά, έβαλε τρία ακόμη γκολ, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 5-0 για τους «πράσινους».

Στο 54’ οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Μπακασέτας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Φώτης με κεφαλιά – δυναμίτη ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Τρία λεπτά αργότερα (57’), ο Βέρμπιτς «ζήλεψε» τη δόξα του Ιωαννίδη, έκανε τρομερό σλάλομ στην μεγάλη περιοχή της Λαμίας και έδωσε έτοιμο γκολ στους συμπαίκτες του. Σε πρώτο χρόνο, ο Λημνιός δεν κατάφερε να εκτελέσει τον Κοσέλεφ, το έκανε όμως ο Τάσος Μπακασέτας για να διαμορφώσει το 4-0 (σημειώνοντας το 2ο προσωπικό του τέρμα).

Στο 61’ ο Μπακασέτας, διάβασε την κίνηση του Φώτη, του έδωσε τη μπάλα και ο Ιωαννίδης από πλάγια θέση νίκησε για ακόμη μία φορά τον Κοσέλεφ για το 5-0!

 

Σε εκείνο το σημείο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τον Φατίχ Τερίμ να αποφασίζει να κάνει άμεσα αλλαγές συντήρησης ενόψει του αθηναϊκού ντέρμπι την Τετάρτη (24/04) στην OPAP Arena. Η Λαμία είχε και τις δικές της καλές στιγμές, όμως ο Λοντίγκιν ήταν σε ετοιμότητα και «έσβησε» οποιαδήποτε υποψία απειλής. Το 5-0 διατηρήθηκε άκοπα έως το τέλος με τον Παναθηναϊκό να «σκαρφαλώνει» στους 71 βαθμούς και προσωρινά να κατέχει την πρώτη θέση.


Όργια από τους Φώτη Ιωαννίδη και Τάσο Μπακασέτα με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές του Φατίχ Τερίμ, να σημειώνουν από 2 τέρματα έκαστος. 2 ασίστ για τον Μπακασέτα σε μία ονειρική εμφάνιση για τον αρχηγό της Εθνικής Ομάδας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, τη στιγμή που 1 ασίστ κατέγραψε και ο Φώτης.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντονώπουλος, Κορνέζος (62’ Στάνκο), Τζανετόπουλος, Αμαράλ (46’ Σίντκλεϊ), Τζανδάρης (62’ Κοντονίκος), Νούνιες, Λέικ (46’ Μαρτίνεζ), Τσιλούλης, Σλίβκα, Μάλτσι (77’ Τσούκαλος).

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Ακαϊντίν (63’ Βιλένα), Γέντβαϊ, Χουάνκαρ (63’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (63’ Μαντσίνι), Λημνιός, Μπερνάρ (22’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (71’ Σπόραρ).

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0