Football Talk

Bundesliga: Η Λειψία απέδρασε με το «διπλό» από την Χάιντενχαϊμ και… αγκάλιασε την τέταρτη θέση! (video)

Bundesliga: Η Λειψία απέδρασε με το «διπλό» από την Χάιντενχαϊμ και… αγκάλιασε την τέταρτη θέση! (video)

Η Λειψία πήρε ένα πολύτιμο «διπλό» στην έδρα της Χάιντενχαϊμ (1-2) και εξακολουθεί να έχει το πρώτο χέρι στην κατάκτηση της τέταρτης θέσης. «Ματσάρα» στο ΧόφενχαϊμΓκλάντμπαχ και… βροχή από επτά γκολ (4-3).

Μπορεί η πρώτη θέση του πρωταθλήματος να κρίθηκε την προηγούμενη αγωνιστική, με την Μπάγερ Λεβερκούζεν να φτάνει στη στέψη πέντε στροφές πριν το φινάλε, ωστόσο η μάχη της τετράδας και της παραμονής καλά κρατεί.

Η Λειψία φιλοξενήθηκε στην έδρα της Χάιντενχαϊμ με στόχο να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά της από την πέμπτη Μπορούσια Ντόρτμουντ, αφού οι δυο τους βρίσκονταν σε ισοβαθμία πριν την έναρξη της αναμέτρησης (56 βαθμοί).

Το πρώτο ημίχρονο ήταν σχετικά «ήσυχο» με τις δύο ομάδες να είναι ελάχιστα απειλητικές. Η Λειψία πήρε το προβάδισμα στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία στο ματς, στο 41ο λεπτό. Μετά την κακή απομάκρυνση των αμυντικών της Χαίντενχαϊμ, ο Σέσκο βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και με ένα σκαστό σουτ νίκησε τον Μίλερ.

Στην επανάληψη, η Λειψία είχε τις ευκαιρίες της για να διπλασιάσει τα τέρματά της, αλλά οι προσπάθειες των Οπεντά και Σέσκο δεν βρήκαν στόχο. Κόντρα στη ροή του ματς, η Χάιντενχαϊμ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 69’ χάρη στην κοντινή κεφαλιά του Ντόβενταν.

Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, η Λειψία βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα, αυτή τη φορά με τον… συνήθη ύποπτο Οπεντά να σκοράρει μετά από αντεπίθεση, κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του. Αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος και, έτσι, η Λειψία έφτασε τους 59 βαθμούς, ξεφεύγοντας προσωρινά από την «καταδίωξη» της Ντόρτμουντ.


Στη μάχη της ουράς, η Ντάρμσταντ βρήκε μόλις την τρίτη της νίκη στη σεζόν, νίκησε με 2-0 την Κολωνία και πήγε στους 17 βαθμούς. Η Κολωνία παρέμεινε προτελευταία με 22 βαθμούς.

Η Μπόχουμ ηττήθηκε από την Βόλσφμπουργκ (0-1) και έμεινε στους 27 βαθμούς, μόλις έναν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

«Βροχή» από γκολ έπεσε στο ΧόφενχαϊμΓκλάντμπαχ, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά τη νίκη με 4-3, χάρη στο γκολ του Στατς στις καθυστερήσεις, παρά την ισοφάριση της Γκλάντμπαχ στο 89ο λεπτό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των απογευματινών αναμετρήσεων του Σαββάτου (20/04) για την 30η αγωνιστική της Bundesliga:

Χάιντενχαϊμ – Λειψία 1-2

Κολωνία – Ντάρμσταντ 0-2

Βόλφσμπουργκ – Μπόχουμ 1-0

Χόφενχαϊμ – Γκλάντμπαχ 4-3

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0