Football Talk

Χαμένο πέναλτι και νίκη ο Ολυμπιακός απέναντι στον Άρη, μια επαναλαμβανόμενη ιστορία από το... 2008! (video)

Χαμένο πέναλτι και νίκη ο Ολυμπιακός απέναντι στον Άρη, μια επαναλαμβανόμενη ιστορία από το... 2008! (video)

Δεν λέει να χάσει ο Ολυμπιακός, όταν αστοχεί σε πέναλτι απέναντι στον Άρη, αφού οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν από το 2008 και μετά επτά χαμένες εκτελέσεις και ισάριθμες νίκες!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα του Άρη με 3-0 (3/4) και συνέχισε την παράδοση, που τον θέλει όταν χάνει πέναλτι απέναντι στους Θεσσαλονικιούς, από το 2008 και μετά να παίρνει τη νίκη!

Αυτή την φορά, ήταν ο Ελ Κααμπί που προσπάθησε να κερδίσει τον Κουέστα, χωρίς να τα καταφέρνει και τους Πειραιώτες να παίρνουν την νίκη.

Η ιστορία των χαμένων πέναλτι για τον Ολυμπιακό είχε το ίδιο «μοιραίο» πρόσωπο, τις δύο πρώτες φορές. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, ήταν αυτός που είχε επιχειρήσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας την σεζόν 2007-08 να κάνει το 3-0 για τους «ερυθρόλευκους», στέλνοντας την μπάλα άουτ, ένα πέναλτι που δεν κόστισε ωστόσο, μιας και οι Πειραιώτες στέφθηκαν κυπελλούχοι Ελλάδας.

Ένα χρόνο αργότερα και πάλι ο Αργεντίνος εξτρέμ, είχε αναλάβει εκτέλεση πέναλτι απέναντι στον Άρη, αυτήν την φορά για το πρωτάθλημα της σεζόν 2008-09, με τον Σηφάκη να αποκρούει το πέναλτι, αλλά τον Γκαλέτι να σκοράρει μετά από απόκρουση του Έλληνα τερματοφύλακα σε προσπάθεια του Αβραάμ Παπαδόπουλου και τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 2-1.

Δύο χρόνια αργότερα και πάλι ένας Αργεντίνος του Ολυμπιακού θα αναλάμβανε να εκτελέσει πέναλτι απέναντι στον Άρη. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε υποδεχόταν τον Άρη την σεζόν 2010-11, για την έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το γκολ του Ριέρα στο 2ο λεπτό, ήταν και το μοναδικό της αναμέτρησής, με τον Ιμπαγάσα στο 30ο λεπτό, να στέλνει την μπάλα άουτ από τα 11 βήματα, «συνεχίζοντας» την παράδοση του συμπατριώτη του.

Χρειάστηκαν εννιά χρόνια για να επαναληφθεί η ίδια ιστορία, αυτήν την φορά για τα Play Offs του πρωταθλήματος της σεζόν 2019-20. Ο Ολυμπιακός επικρατούσε με 3-1 του Άρη στο Γ. Καραϊσκάκης, με τους «ερυθρόλευκους»  να κερδίζουν πέναλτι με τον Φορτούνη στο 81’. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, με τον Κουέστα να λέει «όχι» και ο αγώνας να λήγει 3-1 υπέρ του Ολυμπιακού.

Η φορά που δυσκολεύτηκε πιο πολύ ο Ολυμπιακός απέναντι στον Άρη όταν έχασε πέναλτι, ήταν την σεζόν 2021-22. Με τους Πειραιώτες να έχουν  ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί να ανοίξουν το σκορ στο 40’ και τον Κουέστα να αποκρούει την εκτέλεση του Μαροκινού. Ωστόσο, ο επιθετικός του Ολυμπιακού πήρε το αίμα του πίσω όταν στο 85’ κέρδισε τον Ισπανό από την άσπρη βούλα, χαρίζοντας την νίκη με 2-1 στην ομάδα του.

Τελευταία φορά που έχασε πέναλτι ο Ολυμπιακός απέναντι στον Άρη πριν τον Ελ Κααμπί, ήταν στις αρχές της φετινής σεζόν. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε εξασφαλίσει την νίκη απέναντι στους κιτρινόμαυρους με 4-1, όταν στο 90ο λεπτό ο Ροντινέι κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ζαμόρα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κώστας Φορτούνης με τον Κουέστα να διώχνει με τα πόδια και τον αρχηγό του Ολυμπιακού, να ισοφαρίζει τα χαμένα πέναλτι του Γκαλέτι απέναντι στον Άρη.

Διονύσης Καλαϊζής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0