Football Talk

Τελευταίο «χαρτί» ο Παναθηναϊκός, αλλιώς… κάηκε και απέτυχε!

Τελευταίο «χαρτί» ο Παναθηναϊκός, αλλιώς… κάηκε και απέτυχε!

Το τελευταίο του «χαρτί» παίζει ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο κόντρα στην ΑΕΚ, καθώς σε κάθε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης, οι «πράσινοι» τελειώνουν -ουσιαστικά- από το πρωτάθλημα και τον βασικό στόχο της χρονιάς!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο Παναθηναϊκός, δίνει το πιο κομβικό (μέχρι σήμερα) παιχνίδι της σεζόν, κόντρα στην ΑΕΚ, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, για την 3η αγωνιστική των Play Off της Stoiximan Super League. Μαθηματικά, η ομάδα βρίσκεται ακόμα εντός διεκδίκησης του τίτλου. Ρεαλιστικά βέβαια, οι πιθανότητες δεν είναι με τον μέρος της, με την ΑΕΚ να είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση και τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί.

Όπως γράψαμε και μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, η ομάδα βρίσκεται κολλημένη με την πλάτη στον τοίχο. Ναι, είναι ακόμα πολύ νωρίς στο «μίνι πρωτάθλημα» των Play Offs, αλλά δεν χρειάζεται να… κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Σε περίπτωση που δεν έρθει η νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, φυτοζωείς και απλά περιμένεις την… καρό σημαία στον τερματισμό χωρίς ουσιαστικό στόχο. Είναι το τελευταίο «χαρτί» για τον Παναθηναϊκό.

Σε κάθε διαφορετικό αποτέλεσμα, το πρωτάθλημα τελείωσε για το «τριφύλλι» και απομένει η διεκδίκηση της 3ης θέσης με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Ακόμα και αυτή, με δεδομένη την απογοήτευση που θα έρθει, θα είναι δύσκολη. Ο κλοιός θα στενέψει και πράγματι η εσωστρέφεια δεν είναι μακριά. Με κάθε σιγουριά σε αυτό το σενάριο, η χρονιά θα είναι αποτυχημένη.

Κάποιος θα πει: «Ναι, αλλά υπάρχει και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson». Σίγουρα, αλλά ακόμα και στην κατάκτηση αυτού, δεν μπορούμε να… βαφτίσουμε «επιτυχημένη» μια χρονιά με την κατάκτηση του δεύτερου τη τάξει τίτλου, ακόμη και αν έχεις αποκλείσει από αυτό τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Το μόνο που θα αποφέρει σε ενδεχόμενη κατάκτησή του το Κύπελλο, είναι το εισιτήριο για τα προκριματικά του UEFA Europa League. Επειδή αυτό έρχεται τελευταίο όμως, ας ασχοληθούμε πρώτα με την Stoiximan Super League.

Ανατρέχοντας στις τελευταίες αναμετρήσεις των δύο αντιπάλων στην έδρα του «τριφυλλιού», μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς πως οι δύο τελευταίες αναμετρήσεις, σήμερα θα… έκαιγαν το χαρτί των «πράσινων». Τελευταίο παιχνίδι που ως γηπεδούχος, ο Παναθηναϊκός πήρε ήταν ο Σεπτέμβρης του 2022, στην μεγάλη ανατροπή με Αϊτόρ και Σπόραρ. Επιπροσθέτως αυτή αποτελεί και την τελευταία νίκη της ομάδας απέναντι στην «Ένωση».

Ο Τερίμ με τον ΠΑΟΚ, αποδείχθηκε ρισκαδόρος και συνάμα  θαρραλέος. Έπαιξε και… έχασε όμως. Αυτή την επιλογή δεν την έχει σε αυτό το παιχνίδι, παίζοντας ουσιαστικά και το «κεφάλι» του, καθώς αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για τον οποίο ήρθε στην ομάδα, το μέλλον του είναι δυσοίωνο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0