Football Talk

Νάπολι – Αταλάντα 0-3: Της έκλεισε το σπίτι και η Ευρώπη σε κίνδυνο (video)!

Νάπολι – Αταλάντα 0-3: Της έκλεισε το σπίτι και η Ευρώπη σε κίνδυνο (video)!

Η Αταλάντα αιχμαλώτισε τη Νάπολι στο Σαν Πάολο και την υποχρέωσε σε οδυνηρή ήττα με 3-0 βάζοντας σε κίνδυνο την «επιχείρηση Ευρώπη». Το αήττητο σερί του Καλτσόνα σταμάτησε στα 6 παιχνίδια.

Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση στην Ιταλία για την 30η αγωνιστική της Serie A συνέβη με μεγάλο παιχνίδι στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», όπου η Νάπολι υποδεχόταν την Αταλάντα με έπαθλο την 6η θέση, με δεδομένο πως τις δύο ομάδες, χώριζαν 2 βαθμοί.

Η Νάπολι που παρατάχθηκε δίχως τον μεγάλο θριαμβευτή της Γεωργίας, Χβίτσα Κβαρατσχέλια, μετρά αντίστροφα για την ολοκλήρωση μιας χρονιάς που άπαντες στον ιταλικό νότο θα ήθελαν να ξεχαστεί. Κάπως έτσι, το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν εμφανή διάθεση να επιτεθούν για να ανακτήσουν από νωρίς ένα πολύτιμο προβάδισμα. Οι «μπεργκαμάσκι» έδειξαν από το ξεκίνημα ορεξάτοι, έχοντας δοκάρι μόλις στο 2ο λεπτό με τον Μιράντσουκ. Χαμογέλασαν όμως στο 26’, όταν έπειτα μία αναστάτωση που προκλήθηκε στην «καρδιά» της ναπολιτάνικης άμυνας, ο Ρώσος παρενέβη και έγραψε το 1-0. 


Η Νάπολι που είχε στο μεταξύ προσπαθήσει να φτιάξει και δικό της γκολ, σοκαρίστηκε και πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους (44’) δέχτηκε και δεύτερο τέρμα, το οποίο προήλθε από σουτ – οβίδα του Σκαμάκα, βλέποντας το παιχνίδι να «στραβώνει» από πολύ νωρίς. 


Με αλλαγές επανέφερε την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο ο Καλτσόνα με σκοπό να αλλάξει την εικόνα της και να της προσφέρει ελπίδες για την διάσωση έστω του ενός βαθμού. Οι «παρτενοπέι» φάνηκαν να έχουν σφυγμό και στο 54’ απώλεσαν μία σπουδαία διπλή ευκαιρία για να μπουν ξανά στο παιχνίδι, βλέποντας το δοκάρι (με τη βοήθεια του Καρνεσέγκι) να τους αρνείται δις το γκολ, πρώτα στον Μάριο Ρούι και έπειτα στον Οσιμέν



Οι Ναπολιτάνοι πέρασαν χρόνο περιτριγυρίζοντας την εστία της Αταλάντα, δίχως όμως να μπορούν να φτάσουν στο ζητούμενο που ήταν το γκολ, με τους «μπεργκαμάσκι» να δείχνουν και πιο επικίνδυνοι στις δικές τους στιγμές.

Κάτι που εν τέλει επιβεβαίωσαν, καθώς με όμορφο γκολ του Κουπμάινερς στο 88’ προσέδωσαν στη νίκη τους διαστάσεις θριάμβου, βυθίζοντας στην απελπισία τους Ναπολιτάνους.

Στους 50 βαθμούς και την έκτη θέση, η Αταλάντα. Στους 45 και έβδομη, η Νάπολι.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

Νάπολι (Φ. Καλτσόνα): Μέρετ, ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Ζεσούς, Ρούι, Ανγκισά (75’ Σιμεόνε), Λομπότκα, Τραορέ (46’ Ζιελίνσκι), Πολιτάνο (67’ Λίντστρομ), Ρασπαντόρι (46’ Ενγκόνζ), Οσιμέν

Αταλάντα (Τ. Π. Γκασπερίνι): Καρνεσέγκι, Σκαλβίνι (71’ Τολόι), Χίεν, Κολάσινατς (67’ Τζιμσίτι), Χατεμπούρ, ντε Ρουν, Έντερσον, Τζαπακόστα (60’ Ρουτζέρι), Πάσαλιτς (61’ Κουπμάινερς), Μιράντσουκ, Σκαμάκα (61’ Λούκμαν)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0