Football Talk

Συγκινεί ο Ριτσάρλισον μιλώντας για την κατάθλιψη: «Έψαχνα στο διαδίκτυο χαζομάρες για τον θάνατο, ήθελα να τα παρατήσω» (video)

Συγκινεί ο Ριτσάρλισον μιλώντας για την κατάθλιψη: «Έψαχνα στο διαδίκτυο χαζομάρες για τον θάνατο, ήθελα να τα παρατήσω» (video)
«Λύγισε» ο Ριτσάρλισον μιλώντας για την μάχη του με την κατάθλιψη, αλλά και για την ψυχοθεραπεία που του έσωσε τη ζωή.

Σε συνέντευξή του στο ESPN Brazil, ο Ριτσάρλισον έκανε κατάθεση ψυχής και συγκλόνισε άπαντες αποκαλύπτοντας τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπισε μετά τον αποκλεισμό της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Όπως παραδέχθηκε ο ποδοσφαιριστής της Τότεναμ, οι μέρες που διαδέχθηκαν τον αποκλεισμό της χώρας του ήταν κάτι παραπάνω από δύσκολες. Έφτασε σε σημείο να πέσει σε κατάθλιψη, από την οποία διαγνώστηκε στη συνέχεια ότι έπασχε.

Η Βραζιλία είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ από την Κροατία, γεγονός που, όπως είπε ο Ριτσάρλισον, τον επηρέασε πολύ, καθώς ένιωθε πως κουβαλούσε στους ώμους του όλο το βάρος της φανέλας με το νούμερο «9».

Ο ίδιος, σε πρόσφατες δηλώσεις του, είχε πει πως η ψυχοθεραπεία του έσωσε τη ζωή και προέτρεψε τους ποδοσφαιριστές να απευθύνονται σε ειδικούς εάν αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Αναλυτικά, όλα όσα είπε στο ESPN Brazil:

«Πριν καν πάω στην προπόνηση, ήθελα να πάω σπίτι, ήθελα να επιστρέψω στο δωμάτιό μου. Δεν ξέρω γιατί, τι περνούσε από το μυαλό μου. Πήγα μάλιστα και είπα στον μπαμπά μου ότι θα τα παρατήσω.

Το να πάω στον πατέρα μου, ο οποίος ήταν ο τύπος που κυνήγησε το όνειρό μου μαζί μου, και να πω "Μπαμπά, θέλω να τα παρατήσω" ήταν τρελό.

Μόλις έπαιζα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ήμουν στο απόγειό μου. Έφτασα στα όριά μου, το καταλαβαίνεις; Δεν ξέρω, δεν θα μιλήσω για αυτοκτονία, αλλά είχα κατάθλιψη και ήθελα να τα παρατήσω.

Ακόμα κι εγώ, που φαινόταν να είμαι ψυχικά δυνατός. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο φαινόταν σαν όλα να κατέρρεαν. Νομίζω ότι ο ψυχοθεραπευτής, είτε του άρεσε είτε όχι, με έσωσε, μου έσωσε τη ζωή.

Σκεφτόμουν μόνο άσχημα πράγματα. Ακόμα και στο Google, έψαχνα μόνο για σκουπίδια, ήθελα μόνο να δω αηδίες για τον θάνατο.

Σήμερα μπορώ να πω, αναζητήστε ψυχολόγο, αν χρειάζεστε ψυχολόγο, ψάξτε, γιατί είναι ωραίο να ανοίγεσαι έτσι, να μιλάς με τον άνθρωπο.

Σήμερα ένας ψυχολόγος ήρθε να με ευχαριστήσει για να το μεταφέρουμε στον κόσμο του ποδοσφαίρου, στον κόσμο εκτός γηπέδου επίσης, γιατί είναι πολύ σημαντικό και, είτε το θέλουμε είτε όχι, σώζει ζωές.

Είχα αυτή την προκατάληψη πριν, νόμιζα ότι ήταν ανοησία, νόμιζα ότι ήμουν τρελός. Στην οικογένειά μου, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι, όποιος πάει σε ψυχολόγο, είναι τρελός.

Αλλά ανακάλυψα την ψυχοθεραπεία και σκέφτηκα ότι ήταν υπέροχο. Το καλύτερο πράγμα, πραγματικά η καλύτερη ανακάλυψη που έκανα ποτέ στη ζωή μου».


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0