Football Talk

Χάθηκε ευκαιρία 20ετίας: Χωρίς νίκη από το 2004 το Σαν Μαρίνο, για… πόσα λεπτά έχει προηγηθεί;

Χάθηκε ευκαιρία 20ετίας: Χωρίς νίκη από το 2004 το Σαν Μαρίνο, για… πόσα λεπτά έχει προηγηθεί;

Είχε να κερδίσει 20 χρόνια το Σαν Μαρίνο, σε επίσημη και φιλική αναμέτρηση. Και για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, παρουσιάστηκε στις στοιχηματικές εταιρίες ως το φαβορί για να επικρατήσει. Για ακόμη μία φορά όμως, κάθε λογής πρόβλεψη έπεσε στον «κουβά», με την αρνητική παράδοση να… συνεχίζεται!

Έχουν περάσει δύο δεκαετίες από την τελευταία φορά. Έχουν συμπληρωθεί 20 χρόνια κα 137 παιχνίδια, από την πιο πρόσφατη περίπτωση που το Σαν Μαρίνο επικράτησε, είτε σε επίσημο, είτε σε φιλικό παιχνίδι.

Είναι τόσο… τρελό όσο ακούγεται, με το Σαν Μαρίνο να έχει προηγηθεί από τότε σε οποιαδήποτε αναμέτρησή του, μόλις για έξι λεπτά! Απέναντι στη Μάλτα, το 2012, αλλά να μην διατηρεί το αποτέλεσμα.

Η πιο πρόσφατη νίκη του λοιπόν, ήρθε τον Απρίλιο του 2004 κόντρα στο Λίχτενσταϊν με 1-0. Ένα φάουλ από τον Ρομπέρτο Σέλβα ήταν αρκετό για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα, με 700 φίλους των γηπεδούχων να πανηγυρίζουν. Ναι, ήταν σπουδαία στιγμή για αυτούς, καθώς αποτελούν την χαμηλότερη σε κατάταξη εθνική ομάδα στον κόσμο.

Μήπως όμως ήρθε η ώρα η παράδοση να σταματήσει; Αυτό σκεφτόμασταν όλοι πριν από μερικές ώρες. Διότι το Σαν Μαρίνο υποδέχθηκε τον Άγιο Χριστόφορο, σε φιλικό παιχνίδι που έδινε στο «σπίτι» του, κόντρα στην ομάδα της Καραϊβικής. Στις στοιχηματικές εταιρίες ήταν φαβορί για να κερδίσει, την ώρα που ο αντίπαλός του προερχόταν από «φιλική» ήττα με 5-0 από τη Γουαδελούπη.

Και όπως αντιλαμβάνεστε, επειδή η πλειοψηφία του φίλαθλου ποδοσφαιρικού κοινού, συνηθίζει να στηρίζει τον… αδύναμο, άπαντες θα ήθελαν την πρώτη επικράτηση μετά από 20 χρόνια. Αυτή θα αργήσει και άλλο όμως. Το Σαν Μαρίνο ηττήθηκε με 3-1 και θα χρειαστεί να περιμένουμε ξανά…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0