Football Talk

Εθνική Ελλάδος: Το Euro 2024 έχει γίνει μία… οικογενειακή υπόθεση!

Εθνική Ελλάδος: Το Euro 2024 έχει γίνει μία… οικογενειακή υπόθεση!

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για τον μεγάλο «τελικό» απέναντι στο Καζακστάν (21/03), για το πρώτο από τα δύο τεράστια βήματα, που έχει να κάνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, πριν φτάσει στον… προορισμό του. Την τελική φάση του Euro 2024.

Και τώρα, καιρός για πρόκριση. Ο αγώνας της Εθνικής Ελλάδος έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία. Μετά από μία καλή πορεία, με μερικές εντυπωσιακές εμφανίσεις, στα προκριματικά του Euro 2024, η «γαλανόλευκη» δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα μεγάλα «εμπόδια» της Γαλλίας και Ολλανδίας. Όμως έχει την ευκαιρία να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μέσω των Play offs.

Ο Γκουστάβο Πογέτ είχε στην διάθεση του από νωρίς, το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ, χάρη στην αναβολή της δεύτερης αγωνιστικής των Play offs της Stoiximan Super League. Ενώ πολλοί παίκτες του εξωτερικού ζήτησαν ειδική άδεια από τις ομάδες τους, για να ενταχθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με το υπόλοιπο γκρουπ.


Είναι εύλογο λοιπόν να πει κανείς πως το μυαλό όλων είναι στο παιχνίδι της Πέμπτης (21/03) απέναντι στο Καζακστάν. Η θέληση είναι τεράστια, αλλά οι παίκτες παρά την πίεση δεν χάνουν την καλή διάθεση τους.

Αν κάποιος βρέθηκε στην ανοικτή προπόνηση της Δευτέρας (18/03), μπόρεσε σίγουρα να το αντιληφθεί.

Οι διεθνής έχουν μπροστά τους μία μοναδική ευκαιρία για να πάει ξανά η Ελλάδα σε μία μεγάλη διοργάνωση, 10 χρόνια μετά το Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία. Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να απολαύσουν αυτή την εμπειρία.

Το κλίμα είναι εξαιρετικό, οι ποδοσφαιριστές θέλουν να αγωνίζονται για το εθνόσημο και έχουν δημιουργήσει μία παρέα που ξεπερνάει τα όρια των διαφορετικών ομάδων και πρωταθλημάτων, όσο κλισέ και αν αυτό ακούγεται.


Οικογενειακό κλίμα, παίκτες με ποιότητα, βάθος στο ρόστερ και ένας καλός προπονητής. Μετά από καιρό η Εθνική Ελλάδος έχει και τα τέσσερα, ενώ υπάρχει και το +1, η δύναμη του κόσμου. Όπως φαίνεται οι φίλοι της «γαλανόλευκης» θα κατακλύσουν την OPAP Arena για να δώσουν την απαραίτητη ώθηση, στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0