Football Talk

«Μπλόκο» στην European Super League από τους Δανούς λόγω... ονομασίας!

«Μπλόκο» στην European Super League από τους Δανούς λόγω... ονομασίας!
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάνθηκε ότι η European Super League του Φλορεντίνο Πέρεθ θα πρέπει να βρει νέα ονομασία, αφού το εμπορικό σήμα έχει κατοχυρωθεί στο πρωτάθλημα της Δανίας.
Με ένα απρόσμενο εμπόδιο στο δρόμο της φαίνεται πως έχει έρθει αντιμέτωπη η European Super League, το… περιβόητο δημιούργημα του Φλορεντίνο Πέρεθ.

Και αυτό, διότι η δανέζικη Superliga άσκησε έφεση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ζητώντας αλλαγή στην ονομασία της Super League. Η αρχή των εμπορικών σημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έδωσε την πλήρη έγκριση ώστε το εν λόγω εμπορικό σήμα να κατοχυρωθεί στο δανέζικο πρωτάθλημα (Superligaen).

Ως εκ τούτου, το εμπορικό σήμα, που περιλαμβάνει και την ονομασία, δεν μπορεί να καταχωρηθεί από την European Super League, η οποία είτε θα ασκήσει με τη σειρά της νέα έφεση πάνω στην απόφαση αυτή, είτε θα χρειαστεί να βρει διαφορετικό όνομα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της Superligaen A/S, Κλάους Τόμσεν:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η αρχή εμπορικών σημάτων της Ε.Ε. συμφώνησε ότι το εμπορικό σήμα ‘THE SUPER LEAGUE’ στην Ε.Ε. θα παραβιάσει την αξία που έχουν επενδύσει οι δανέζικοι σύλλογοι στην 3F Superliga. Ήμασταν πάντα κατά της επιθυμίας των μεγάλων συλλόγων για ένα νέο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και πρόκριση στα διεθνή τουρνουά συλλόγων μέσω των εθνικών διοργανώσεων. Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είναι ‘κλειστό’ για τους συλλόγους που δεν τολμούν να συμμετάσχουν σε μια ανοιχτή διοργάνωση, οπότε φυσικά είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτή τη νίκη εκτός γηπέδου».

superliga_1.jpg


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0