Football Talk

Ολυμπιακός: To «στοιχειωμένο» ρεκόρ της… Τσικνοπέμπτης, που κρατάει 25 χρόνια! (video)

Ολυμπιακός: To «στοιχειωμένο» ρεκόρ της… Τσικνοπέμπτης, που κρατάει 25 χρόνια! (video)

Η Τσικνοπέμπτη από ό,τι φαίνεται δεν είναι για τον Ολυμπιακό, έχοντας να κερδίσει 25 ολόκληρα χρόνια!

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με σκορ 4-1 (07/03), τηρώντας την παράδοση που τον θέλει να μην γιορτάζει την Τσικνοπέμπτη με νίκη.

Κανείς δεν θα περίμενε, ότι ο πρώτος αγώνας για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, απέναντι στην Ξάνθη ,θα ήταν ο τελευταίος του νικηφόρος στην συγκεκριμένη γιορτή.

Για την ακρίβεια, οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν εις πέρας την πρώτη τους αποστολή απέναντι στους «Ακρίτες», στο μακρινό 1999, και έκτοτε μετρούν μια ισοπαλία και τέσσερις ήττες, με όλους τους αγώνες στην έδρα τους.

Με κάποιους από αυτούς, να φέρνουν οδυνηρούς αποκλεισμούς για την ομάδα του Πειραιά.

Ολυμπιακός - Οσμάνλισπορ 0-0 (2017)

Χρειάστηκε να περάσουν 18 ολόκληρα χρόνια για να ξανά αγωνιστεί Τσικνοπέμπτη ο Ολυμπιακός, αυτήν την φορά για την φάση των «32» του Europa League. Αντίπαλος του, η έκπληξη της διοργάνωσης, Οσμάνλισπορ. Ο αγώνας έληξε χωρίς σκορ και έτσι οι ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους, μια εβδομάδα αργότερα, στην Τουρκία.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις και με πρωταγωνιστή τον Καρίμ Ανσαριφάρντ που σκόραρε δύο τέρματα, κέρδισαν 3-0 και πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Ολυμπιακός - Λαμία 0-1 (2019)

Δυο χρόνια αργότερα οι «ερυθρόλευκοι», υποδέχονταν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Λαμία, για την ρεβάνς του 3-3, στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα από την Φθιώτιδα κατάφερε να κάνει την έκπληξη και με γκολ του Τομάς, στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά!

Μάλιστα, στο 86ο λεπτό η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει την πρόκριση, με τον Σαράνοφ να αποκρούει το πέναλτι του Φορτούνη.

Ολυμπιακός - Άρσεναλ 0-1 (2020)

Την σεζόν 2019-20 ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Άρσεναλ για την φάση των «32» του Europa League.

Η αποστολή των «ερυθρολεύκων» ήταν πολύ δύσκολη εξαρχής.

Οι «κανονιέρηδες» εκμεταλλεύτηκαν την παράδοση και κέρδισαν με 1-0 χάρις σε γκολ του Λακαζέτ, παίρνοντας προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία. Στη ρεβάνς του «Emirates» ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες του προκρίσεις, σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, «γράφοντας» ένα από τα ομορφότερα παραμύθια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ολυμπιακός - Ατάλαντα 0-3 (2022)

Ο Ολυμπιακός βρισκόταν για άλλη μια φορά στους «32» του Europa League την σεζόν 2021-22. Αυτήν την φορά αντίπαλος του η Ατάλαντα. Με τον πρώτο αγώνα να λήγει με 2-1 υπέρ των Ιταλών ,οι «ερυθρόλευκοι» ήλπιζαν με την βοήθεια του κόσμου τους να αντιστρέψουν την κατάσταση . Ωστόσο, το ευρωπαϊκό τους ταξίδι τελείωσε με τον χειρότερο τρόπο. Με πρωταγωνιστή τον Μαλινόφσκι, που σκόραρε δυο φορές, η Ατάλαντα κέρδισε με 3-0 και έβαλε τέλος στα όνειρα των Πειραιωτών.

Διονύσης Καλαϊζής
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0