Football Talk

Έχουμε δει πολλά με το VAR, αλλά τέτοιο πέναλτι; Ακόμα κι έτσι, αυτός ο Παναθηναϊκός, μπορούσε!

Έχουμε δει πολλά με το VAR, αλλά τέτοιο πέναλτι; Ακόμα κι έτσι, αυτός ο Παναθηναϊκός, μπορούσε!

Με τα κεφάλια κατεβασμένα γύρισαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού από την Κρήτη και κάποια πράγματα, δεν ήταν στα δικά τους πόδια.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Μάλλον, τα έχουμε δει όλα, και με VAR, ξεκινώντας από τη φάση που έφερε το 2-1 για τον ΟΦΗ. Ο Τάσος Παπαπέτρου, που ήταν στον συγκεκριμένο ρόλο, δεν έδωσε ξεκάθαρο πλάνο στον συνάφελφό του, από το οποίο φαίνεται πως ο Τσέριν δεν ακουμπάει τον αντίπαλο του πουθενά και αντίθετα επέλεξε να του δείξει μονάχα μια λήψη που στο τέλος, μάλλον τον παραπλάνησε, αφού σε αυτήν φαίνεται πως ο Σλοβένος ανατρέπει τον παίκτη της Κρητικής ομάδας.

Στην ίδια κατηγορία μπορεί να συμπεριληφθεί και η φάση που «φωνάζει» ο Παναθηναϊκός, στο 99’. Είναι επίσης ξεκάθαρο πως μετά από μια κεφαλιά του Ιωαννίδη, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Λουκάο, ο οποίος βρίσκεται μέσα στην περιοχή και είναι παράβαση πέναλτι. 


Ό,τι και να πούμε για το παιχνίδι, θα ήταν διαφορετικό χωρίς τα συγκεκριμένα γεγονότα.

Όταν ο ΟΦΗ πήρε προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός «έπεσε» ψυχολογικά, αλλά παρόλα αυτά βρήκε τον τρόπο και οδήγησε το παιχνίδι ισόπαλο στο ημίχρονο με τον Φώτη Ιωαννίδη. Στο δεύτερο ημίχρονο, το «τριφύλλι» ξεκίνησε πολύ δυναμικά και… πέταξε στα σκουπίδια δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες. Μια αυτή του Μπακασέτα, στην οποία ο Έλληνας μεσοεπιθετικός κάνει τραγικό πλασάρισμα ενώ όλα έχουν κυλίσει άψογα στη συνεργασία του με τον Ιωαννίδη και δεύτερη αυτή του Φώτη στο 54ο λεπτό, όταν από μπαλιά του Μπερνάρντ έφυγε στην αντεπίθεση και το σουτ του κατέληξε στο δοκάρι της εστίας. Στην περίπτωση που ο Ιωαννίδης έβαζε περισσότερα φάλτσα στην μπάλα, η κατάληξη θα μπορούσε να είναι διαφορετική και μάλιστα, η κάμερα τον «έπιασε» φανερά εκνευρισμένο με τον εαυτό του, μετά την αποτυχημένη του ενέργεια για να σκοράρει.

Συνεχίζω να τονίζω πως τίποτα δεν χάθηκε για την ομάδα του Τερίμ ούτε τώρα, δεν παύει όμως να είναι μια ακόμη μεγάλη γκέλα και ένα μεγάλο πισωγύρισμα. Μπορεί η ομάδα να μην έχει την τύχη με το μέρος της, αλλά προς θεού δεν θα τα ρίξουμε όλα στην τύχη. Όπως στα περισσότερα παιχνίδια που οι Παναθηναϊκοί θα γκρινιάξουν για… στραβό αποτέλεσμα, έτσι και τώρα η ομάδα έχει «βγάλει τα μάτια της».

Σίγουρα έπαιξε ρόλο και ο ανθρώπινος παράγοντας, καθώς ο VAR επηρέασε μία πολύ σημαντική απόφαση του διαιτητή. Το εν λόγω σημείο του παιχνιδιού μάλιστα, ήταν μέσα στο διάστημα που ο Παναθηναϊκός έψαχνε ένα δεύτερο γκολ, με πίεση και αλλεπάλληλες ευκαιρίες.


Ο Μπερνάρντ έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, με πολλή δημιουργία στο ρεπερτόριο, έχοντας τον πρώτο λόγο επιθετικά. Καλύτερος σε σχέση με τις εμφανίσεις μετά τον τραυματισμό του ήταν και ο Ιωαννίδης, ενώ δεν φάνηκε καθόλου ο Παλάσιος.

Στο κέντρο της άμυνα ο Ακαϊντίν συνεχίζει να εκπλήσσει αρνητικά, αντίθετα με τον Ούγκο, ο οποίος στάθηκε σε πολύ υψηλότερα στάνταρ.

Στο πρώτο γκολ του ΟΦΗ παρόλα αυτά η ευθύνη βαραίνει και τους δύο, αλλά ο Τούρκος κάνει μια έξοδο και ο αντίπαλος του τον εκθέτει πολύ γρήγορα. Ο Ούγκο προσπαθεί να τρέξει και να… μαζέψει την κατάσταση, αλλά μάταια.

IMG 8307

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός δεν είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά όλοι μέσα στον οργανισμό ζουν και αναπνέουν για αυτό. Ο δρόμος συνεχίζει να παραμένει μακρύς και παράλληλα δύσκολος.

Η είσοδος στα Play Offs γίνεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, καθώς ο Ολυμπιακός προσπέρασε βαθμολογικά την ομάδα και οι ισορροπίες άλλαξαν. Το mini πρωτάθλημα που έρχεται, θα είναι άκρως συναρπαστικό, με χαμόγελα που θα περιμένουν… μόνο έναν!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0