Football Talk

Χάιντενχαϊμ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-2: Αγχωτική νίκη και... αέρας οκτώ βαθμών για τις ασταμάτητες «ασπιρίνες»! (video)

Χάιντενχαϊμ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-2: Αγχωτική νίκη και... αέρας οκτώ βαθμών για τις ασταμάτητες «ασπιρίνες»! (video)

Ασταμάτητη η Μπάγερ Λεβερκούζεν, αγχώθηκε, αλλά προσπέρασε (και) το εμπόδιο της Χάιντεχαϊμ φεύγοντας με το διπλό (1-2) και διεύρυνε τη διαφορά από την Μπάγερν Μονάχου στους οκτώ βαθμούς, έχοντας ματς παραπάνω. Γκολ και ασίστ ο Αμίν Αντλί και τέλος στην αήττητη πορεία της Χάιντενχαϊμ που γνώρισε την πρώτη της ήττα από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Με φόρα από τη σπουδαία επικράτηση με 3-0 απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου την προηγούμενη αγωνιστική, η Μπάγερ Λεβερκούζεν φιλοξενήθηκε από την Χάιντενχαϊμ στη Βόιτ Αρίνα, με φόντο τη νίκη και το συν οκτώ από τους Βαυαρούς.

Η Λεβερκούζεν ήταν κυρίαρχη ήδη από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, δυσκολεύτηκε όμως να κάμψει την αντίσταση της άμυνας της Χάιντενχαϊμ. Τα πρώτα λεπτά πέρασαν με την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο να μην καταφέρνει να σημειώσει κάποια καλή ευκαιρία.

Λίγο προτού οι δύο ομάδες πάρουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια, οι «ασπιρίνες» βρήκαν το πολυπόθητο γκολ. Ο Αντλί έκανε ωραία κούρσα από τα αριστερά, «έσπασε» τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου καραδοκούσε ο Φρίμπονγκ που έστειλε με μονοκόμματο σουτ τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στην επανάληψη, η Λεβερκούζεν εξακολουθούσε να ελέγχει το ρυθμό κυκλοφορώντας την μπάλα με υπομονή, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν στο 58’ με τον Ντόβενταν και τον Χαντέτσκι να του λέει «όχι», μπλοκάροντας την μπάλα. Τρία λεπτά μετά, ο Φρίμπονγκ έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ που επιχείρησε «έγλειψε» το δεξί κάθετο δοκάρι του Μίλερ και έφυγε άουτ.

Κάπου εκεί, η Χάιντενχαϊμ άρχισε να παίρνει κάποια μέτρα στο γήπεδο και να ανεβάζει στροφές, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ.

Η Λεβερκούζεν απορρόφησε την πίεση και ήταν αυτή που απώλεσε μία ακόμη καλή ευκαιρία στο 77’ με τον Βιρτς να σημαδεύει με δυνατό σουτ από κοντά το οριζόντιο δοκάρι του Μίλερ. Ωστόσο, τέσσρα λεπτά μετά, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο έφτασε στο δεύτερο γκολ «σφραγίζοντας» τη νίκη. Ο Αντλί πήρε μια ωραία μπαλιά από τον Βιρτς, βγήκε τετ-α-τετ, απέφυγε τον Μίλερ και πλάσαρε σε κενή εστία κάνοντας το 0-2.

Η μαχητική Χαίντενχαϊμ έκανε το ματς… θρίλερ, καταφέρνοντας να μειώσει με τον Κλάιντινστ στο 86’, με τη Λεβερκούζεν να παραμένει ψύχραιμη κρατώντας τη νίκη μέχρι το τέλος.  

Με τη νίκη αυτή, οι «ασπιρίνες» έφτασαν στο συν οκτώ από την Μπάγερν Μονάχου, με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να αντιμετωπίζει την Κυριακή την Μπόχουμ (18/02, 18:30). Από την άλλη, η Χάιντεχαϊμ έμεινε στην 10η θέση και τους 27 βαθμούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Χάιντενχαϊμ (Φ. Σμιντ): Μίλερ, Τραορέ, Μίανκα, Γκίμπερ (82 Πιέρινγκερ), Φόρενμπαχ, Σέπνερ (53’ Σέσα), Μαλόνεϊ, Ντίνκτσι (76’ Μπους), Μπέστε (76’ Πικ), Μπεκ (46’ Ντόβενατν) Κλάιντινστ

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Τσ. Αλόνσο): Χραντέτσκι, Στάνισιτς, Τα, Ινκπαιέ,Στάνισιτς, Φρίμπονγκ (89’ Τέλα), Τζάκα, Άντριχ, Γκριμάλντο, Βιρτς (88’ Χόφμαν), Αντλί (88’ Ταπσόμπα), Σικ (74’ Ιγκλέσιας)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0