Football Talk

Απόδραση με Σπόραρ λυτρωτή, Ντραγκόφσκι άτρωτο, «τρέλα» Τερίμ και… φουλ για πρόκριση στη Λεωφόρο!

Απόδραση με Σπόραρ λυτρωτή, Ντραγκόφσκι άτρωτο, «τρέλα» Τερίμ και… φουλ για πρόκριση στη Λεωφόρο!

Το πάνω χέρι του ζευγαριού στα ημιτελικά του Κυπέλλου απέκτησε ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 1-0, χάρη στο γκολ του Σπόραρ και φυσικά, στις καίριες και κομβικές επεμβάσεις του Ντραγκόφσκι. Ο Τερίμ έκανε την… τρελή επιλογή του και το «τριφύλλι» πάει… φουλ για την πρόκριση στη Λεωφόρο!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Σπόραρ και… κάτω ο ΠΑΟΚ! Με σκορ 1-0, ο Παναθηναϊκός «απέδρασε» από την Θεσσαλονίκη έχοντας κάνει ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η εικόνα της αναμέτρησης ήταν ολοκληρωτικά υπέρ των φιλοξενούμενων και όλα κυλάνε αντίστροφα, μέχρι την επόμενη Τετάρτη (21/2), όπου ο «δικέφαλος του Βορρά» θα βρεθεί στους Αμπελόκηπους για την δεύτερη φάση των ημιτελικών του θεσμού.

Οι «πράσινοι» είχαν το πάνω χέρι του παιχνιδιού, όπως έχουν -πλέον- και το πάνω χέρι του ζευγαριού, με το αβαντάζ του ενός γκολ. Σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει τίποτα, ούτε μπορεί να εφησυχαστεί η ομάδα με το ένα γκολ προβάδισμα που έχει. Μπορεί όμως να γίνει η βάση για να «κλειδώσει» την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης και να περιμένει έναν εκ των Παναιτωλικού ή Άρη.

Κακά τα ψέματα, ο Σπόραρ δεν είχε δείξει και κάτι αξιόλογο στο παιχνίδι, μέχρι την στιγμή του γκολ. Ο Σλοβένος, βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 53ο λεπτό. Φυσικά, η όλη φάση (επιβάλλεται να αναφέρουμε πως) ξεκίνησε από μια άψογη συνεργασία των παικτών του Παναθηναϊκού, με τους Μπερνάρντ, Μπακασέτα, Σπόραρ και Κώτσιρα να συνεργάζονται με μαεστρία. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η εικόνα του 29χρονου στράικερ άλλαξε ριζικά. Του έφυγε το άγχος και στο 60έφτασε πολύ κοντά στο να διπλασιάσει το προβάδισμα, εκθέτοντας τους Τσιγγάρα και Μιχαϊλίδη με μια ντρίμπλα, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοτάρσκι. Ο αντίπαλος τερματοφύλακας είχε απάντηση και σε ένα αιφνίδιο σουτ του ίδιου στο 66’, αποκρούοντας με τα χέρια.


Εύσημα όμως δεν μπορεί να πιστωθεί μόνο ο Σπόραρ. Αν δεν υπήρχε ο Ντραγκόφσκι στην εστία, θα κάναμε άλλη κουβέντα με βεβαιότητα. Μπορεί να μην απειλήθηκε ιδιαίτερα ο Πολωνός, όποτε χρειάστηκε όμως, ήταν φύλακας άγγελος. Σε μία μοναδική ευκαιρία του Τόμας στο 21ο λεπτό, ο 26χρονος γκολκίπερ απέκρουσε με τα πόδια με μια πολύ δύσκολη επέμβαση. Ακόμα μια θεαματική επέμβαση όμως, πραγματοποίησε και στο 74', όταν ο Σαμάτα με μια κεφαλιά θέλησε να ισοφαρίσει, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, με μια εντυπωσιακή εκτίναξη είπε «όχι» και κράτησε το μηδέν. Στιγμή που… έκοψε την ανάσα στους «πράσινους» ήταν αυτή στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μεϊτέ σούταρε, ο Πέρεθ τον εμπόδισε και η μπάλα εξοστρακίστηκε στον Γεντβάι και άλλαξε την πορεία της και την έστειλε στο δοκάρι. Εκεί, ερχόταν ο Ζίβκοβιτς, όμως ο Ντραγκόφσκι με άμεσα αντανακλαστικά την… χαστούκισε και σε συνέχεια έτρεξε να μπλοκάρει.


Το παιχνίδι περιλάμβανε πολλά νεύρα και ως εκ τούτου οδήγησε σε ένα θερμό επεισόδιο ανάμεσα στον Τάισον και τον Μπακασέτα που ως αποτέλεσμα είχε να αποβληθούν και οι δύο από τον αγώνα. Για το εν λόγω περιστατικό, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχολίασε την αντίδραση του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας, ο οποίος δέχτηκε κανονικό χαστούκι στον λαιμό από τον αντίπαλο του.

Ασχολίαστη δεν μπορεί να μείνει ούτε η… τρέλα του Τερίμ, καθώς έπρεπε να διαχειριστεί την αποβολή του Έλληνα μεσοεπιθετικού, ο οποίος αγωνιζόταν στην κορυφή της επίθεσης και οι επιλογές στέρεψαν με την αποβολή του. Ο Μαντσίνι δοκιμάστηκε για λίγα λεπτά, όμως όσο ο χρόνος κυλούσε, ο Τούρκος τεχνικός αποφάσισε να αφήσει την επιθετική γραμμή χωρίς ποδοσφαιριστή επιλέγοντας μια διάταξη 5-4-0, με πέντε παίκτες στην άμυνα και τέσσερις στον άξονα της μεσαίας γραμμής για να υπερασπιστεί το προβάδισμα του. Ακόμα και έτσι κατάφερε με τον Μαντσίνι να απειλήσει, δις, χωρίς όμως ο Αργεντινός να καταφέρει να σκοράρει.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα με την Λαμία για το πρωτάθλημα στην Λεωφόρο το Σάββατο και κατευθείαν μετά όλα στρέφονται ξανά στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ (21/2) και ο Παναθηναϊκός πάει… φουλ για την πρόκριση στη Λεωφόρο!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0