Football Talk

Παναθηναϊκός: Με Μπακασέτα μπροστάρη «λύγισε» τον Ολυμπιακό και ο… αποκαλυπτικός Μπερνάρντ! (video)

Παναθηναϊκός: Με Μπακασέτα μπροστάρη «λύγισε» τον Ολυμπιακό και ο… αποκαλυπτικός Μπερνάρντ! (video)
Με φουλ ρεζερβουάρ, ο Μπακασέτας, ώθησε τον Παναθηναϊκό να «λυγίσει» τον Ολυμπιακό και ο Μπερνάρντ έκανε αποκαλύψεις και σχολίασε με περίσσια αυτοπεποίθηση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Εννοείται πως η αγωνιστική δράση της 21ης αγωνιστικής είχε ως επίκεντρο το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Δεν γίνεται ποτέ ένα παιχνίδι των «αιωνίων» να περάσει αδιάφορο, σε κανένα σπορ, σε κανένα γήπεδο… με κόσμο ή χωρίς. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον βέβαια, απέκτησε και το παιχνίδι στο Περιστέρι μεταξύ Ατρόμητου και ΠΑΟΚ, με τον δεύτερο να παίρνει την νίκη στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.

Πίσω στο θέμα μας όμως, και δεν είναι άλλο από το ντέρμπι στην Λεωφόρο. Σε άλλο ένα παιχνίδι, ο Φατίχ Τερίμ οδηγήθηκε χωρίς πολλούς ποδοσφαιριστές και ειδικά σε ότι αναφορά τους επιθετικούς της ομάδας. Μπορεί Παλάσιος και Τζούριτσιτς να επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση, όμως Ιωαννίδης, Σπόραρ και Βέρμπιτς δεν είναι ακόμα σε θέση να επιστρέψουν. Ο Φώτης, σίγουρα είναι η μεγαλύτερη απώλεια της ομάδας την δεδομένη στιγμή, καθώς ήταν ο πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής της ομάδας την τρέχουσα σεζόν.

Παρόλα αυτά, ο προπονητής της ομάδας χρησιμοποίησε ως βασικό, τον μοναδικό στράικερ που είχε στην διάθεση του, Αλεξάντερ Γερεμέγεφ. Ο Σουηδός είναι σίγουρα μια λύση πάγκου, αλλά όπως αποδεικνύει δεν χρειάζεται να υποτιμάται, καθώς βρήκε λύση ξανά για την ομάδα με το δεύτερο της αναμέτρησης, το οποίο πέτυχε μετά από σέντρα του Μπακασέτας.

Ο Έλληνας επιθετικός, αποτελεί πλέον κομμάτι της ομάδας και είναι πολύ πιο άνετος από το περασμένος διάστημα. Έχει αρχίσει να βρίσκει το ρόλο που θέλει ο προπονητής από αυτόν να έχει στο γήπεδο και η «μηχανή» έχει καύσιμο και είναι… γρασαρισμένη. Η εμπειρία του και το ταλέντο του, όπως επίσης και το ποδοσφαιρικό του iq ανεβάζει επίπεδο την ομάδα και στο ντέρμπι ήταν μπροστάρης. Τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο γκολ, είχε κομβικό ρόλο, καθώς στην πρώτη περίπτωση μάζεψε μια… τελειωμένη μπάλα και έβαλε την ομάδα σε επιθετική συνθήκη αιφνιδιασμού, η οποία μάλιστα έδωσε και το προβάδισμα στο «τριφύλλι». Όσο αναφορά το δεύτερο, δεν χρειάζεται πολύ σχολιασμό, αφού είναι ο ασσίστερ του γκολ.

Ο Ντουάρτε Μπερνάρντ είχε τα φώτα στραμμένα πάνω του, καθώς ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε λογαριασμό στο παιχνίδι, χωρίς βέβαια η εμφάνιση του να… βγάζει μάτια. Ο Βραζιλιάνος παρόλα αυτά, διατήρησε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του και εκτός των γραμμών του γηπέδου. Πρώτα, κατά την αποχώρηση του από τον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, απεύθυνε τον λόγο στον προπονητή, λέγοντας του πως «ήρθε η ώρα να γίνουμε πρωταθλητές». Τόσο σε αυτό το σημείο, όσο και στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ήταν… αποκαλυπτικός, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την αποχώρηση του από την ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Είναι ηλίου φαεινότερο, πως οι δύο πλευρές τον Ιανουάριο έκατσαν στο ίδιο τραπέζι, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε ως στόχο του την έλευση του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Βραζιλιάνο και αφού αυτό υλοποιήθηκε, ο Μπερνάρντ δεν έλαβε ποτέ απάντηση (βάσει των δικών του λεγομένων). Ως δεύτερη λύση πίσω από τον Έλληνα βέβαια είναι και ο Φίλιπ Τζούριτσιτς.

Σε ένα σύντομο απολογισμό για το παιχνίδι, αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε από τα θετικά είναι σίγουρα η εμφάνιση του Τάσου Μπακασέτα, όπως επίσης και του Ρούμπεν Πέρεθ. Είναι επίσης ξεκάθαρο, πως όταν ο Ισπανός είναι σε καλή μέρα, μπορεί να… συνεπάρει και την υπόλοιπη ομάδα μαζί του, συνεπώς η μπογιά του δεν έχει περάσει. Στα αρνητικά όμως, δεν μπορεί να μην αναφερθεί η άσχημη παρουσία του Χουάνκαρ, ο οποίος είχε άσχημες τοποθετήσεις και έχασε σε πολλές ευκαιρίες τον αντίπαλο του.

Τέλος καλό, όλα καλά όμως. Η δουλειά έγινε και η ομάδα συνεχίζει την μάχη της στα πάνω στρώματα του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας τον Ολυμπιακό στο -9 από την κορυφή και -6 από τον ίδιο. Τώρα, το πρόγραμμα συνεχίζει να κρατάει τον Παναθηναϊκό σε… αναμμένα κάρβουνα, καθώς έρχονται τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος (πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα, 14/2).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0