Football Talk

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Στους «16» η Αίγυπτος, σε όμιλο με φινάλε βγαλμένα από… επιστημονική φαντασία!

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Στους «16» η Αίγυπτος, σε όμιλο με φινάλε βγαλμένα από… επιστημονική φαντασία!

Την πρόκρισή της στους «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής πανηγύρισε η Αίγυπτος, που έμεινε στην -δραματική- ισοπαλία με το Πράσινο Ακρωτήρι (2-2, 22/01), αλλά ευνοήθηκε από την… αυτοχειρία της Γκάνας, στις καθυστερήσεις, στο έτερο ματς του δεύτερου γκρουπ! Πρόκριση πανηγύρισαν ακόμα η Νιγηρία και η Ισημερινή Γουινέα, για τον πρώτο όμιλο.

Το Πράσινο Ακρωτήρι μπορεί να είχε ήδη προκριθεί από τον δεύτερο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, ωστόσο έβαλε δύσκολα στην Αίγυπτο, για την τρίτη αγωνιστική.

Παρ’ όλα αυτά, οι Αιγύπτιοι κατάφεραν να περάσουν και εκείνοι στους «16», έπειτα από την ισοπαλία με 2-2. Ο Μπεντσιμόλ άνοιξε το σκορ για το Πράσινο Ακρωτήρι, με τον Τρεζεγκέ να ισοφαρίζει στο 50’. Η ολική ανατροπή ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μοχάμεντ, αλλά ο Τεϊξέιρα δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και έκανε το τελικό 2-2 στο 90+9’!

Στο έτερο ματς του ομίλου, η Γκάνα προηγήθηκε με δύο γκολ, χάρη σε δύο εύστοχα χτυπήματα πέναλτι του Τζόρνταν Αγιού. Με νίκη, σε συνδυασμό και με το ισόπαλο αποτέλεσμα στο ματς της Αιγύπτου, θα έπαιρνε τη δεύτερη θέση, αλλά τελικά… αυτοκτόνησε!

Δέχθηκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις από τη Μοζαμβίκη, έμεινε στο 2-2 και έτσι, περιορίστηκε στην τρίτη θέση, ελπίζοντας να προκριθεί μέσω των τεσσάρων καλύτερων τρίτων στη διοργάνωση.

Νωρίτερα, για τον πρώτο όμιλο, η Νιγηρία «έκαμψε» με αυτογκόλ την αντίσταση της Γουινέας-Μπισάου (0-1), επιτυγχάνοντας να πάρει τους τρεις βαθμούς και μαζί την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Εκεί, θα την ακολουθήσει η Ισημερινή Γουινέα, που «διέσυρε» με 4-0 την Ακτή Ελεφαντοστού, αφήνοντάς την στην τρίτη θέση του ομίλου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0