Football Talk

Λειψία – Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-3: Ανατροπή τίτλου με «λυτρωτή» τον Ινκαπιέ (video)

Λειψία – Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-3: Ανατροπή τίτλου με «λυτρωτή» τον Ινκαπιέ (video)

Σε ένα ματς με τρελό ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπάγερ Λεβερκούζερ αρνήθηκε να χάσει και πήρε μία απίστευτη νίκη στις καθυστερήσεις για την 18η αγωνιστική της Bundesliga. Στο συν εφτά από την Μπάγερν Μονάχου οι «ασπιρίνες» με δύο ματς περισσότερα.

Η Λειψία ξεκίνησε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε μόλις στο 7’ με υπέροχο γυριστό σουτ του Σιμόνς μέσα από την μεγάλη περιοχή, αφού η άμυνα της Λεβερκούζεν δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά τη μπάλα.

Μόλις δύο λεπτά μετά ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Λεβερκούζεν ισοφάρισε με τον Τέλα που είχε περάσει ως αλλαγή στο 31’ στη θέση του Φρίμπονγκ. Ο Γκριμάλντο έβγαλε μία υπέροχη κάθετη σέντρα, η άμυνα της Λειψίας αδράνησε και ο Τέλα έσπρωξε από κοντά τη μπάλα στην εστία.

Η Λεβερκούζεν απώλεσε μία μεγάλη ευκαιρία για να φέρει «τούμπα» το ματς στο 55’ και το «πλήρωσε» ένα λεπτό μετά. Η Λειψία σε μία υποδειγματική αντεπίθεση είδε τον Οπέντα να νικάει τον Χραντέσκι στο τελείωμα της φάσης και να τη βάζει ξανά μπροστά.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τους φιλοξενούμενους, με κεφαλιά του Ταχ στο 63’ μετά από στατική φάση. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο προσπάθησε να πάρει τους τρεις βαθμούς, αλλά δεν βρήκε λύσεις απέναντι στην άμυνα των γηπεδούχων.

Η απόλυτη λύτρωση ήρθε στο 91’ με τον Ινκαπιέ να σκοράρει με κεφαλιά και να διαμορφώνει το τελικό 3-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λειψία
 (Μ. Ρόζε): Γκουλάτσι, Σιμακάν (74’ Χένριχς), Κλόστερμαν, Λουκέμπα, Ράουμ, Σλάγκερ, Σέιβαλντ (74’ Καμπλ), Όλμο (74’ Μπαουμγκάρτνερ), Σίμονς (84’ Ελμάς), Οπέντα, Σέσκο (74’ Πούλσεν), Οπέντα.

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Τσ. Αλόνσο): Χραντέτσκι, Στάνισιτς, Ταχ, Ινκαπιέ, Φρίμπονγκ (31’ Τέλα), Παλάσιος (88’ Άντριχ), Τζάκα, Γκριμάλντο, Χόφμαν, Βιρτς, Σικ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0