Football Talk

Άκης Μάντζιος, όπως το 2000: Ο Άρης «ξόρκισε» πέναλτι, Τρίκαλα και... Καράμπελα! (video)

Άκης Μάντζιος, όπως το 2000: Ο Άρης «ξόρκισε» πέναλτι, Τρίκαλα και... Καράμπελα! (video)
Επί χρόνια, ο ένας σοκαριστικός αποκλεισμός στο Κύπελλο Ελλάδας, διαδεχόταν τον άλλον. Αυτήν τη φορά, όμως, όλα ήταν αλλιώς για τον Άρη! Ακόμα και στη διαδικασία των πέναλτι, που δεν ήταν το «φόρτε» του! Και πώς να γίνει αλλιώς, όταν ο Άκης Μάντζιος «θυμάται» τα παλιά;
Σιγοψυθιριζόταν πριν το ματς, κυρίως στα social media των φίλων του Άρη, αλλά όπως φαίνεται, οι δεισιδαιμονίες δεν «άγγιξαν» ούτε τον Άκη Μάντζιο, ούτε τους παίκτες του.

Ο Άρης ρίχτηκε στη «μάχη» της ρεβάνς με την ΑΕΚ, γνωρίζοντας πως η παράδοση, δεν είναι με το μέρος του.

Πέραν των σοκαριστικών αποκλεισμών που έχει βιώσει (είτε στα τελευταία λεπτά, είτε λόγω ατομικών λαθών), είχε να προκριθεί μέσω διαδικασίας πέναλτι, από το 2000!

 
Λίγες ημέρες μετά την έλευση της νέας χιλιετίας, στις 13 Ιανουαρίου του 2000, ο Άρης υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στην Θεσσαλονίκη, για τον B' γύρο του Κυπέλλου.

Υπό τις οδηγίες του Γιάννη Κυράστα, οι «πράσινοι» έκαναν το 0-1 με τον Καραγκούνη στο 42', με τον Πάουλο Αντριόλι να ισοφαρίζει στο 53'.

Το σκορ δεν άλλαξε ούτε στην κανονική διάρκεια, ούτε στην παράταση, και στα πέναλτι, οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 4-2, με «ήρωα» τον Φάνη Κατεργιαννάκη, αλλά και τον νυν προπονητή τους και τότε ποδοσφαιριστή, Άκη Μάντζιο, που σκόραρε στο τελευταίο «χτύπημα» και έστειλε τον Άρη στους «8».



Τι ακολούθησε από τότε;

Αρχικά, το χαμένο πέναλτι του Καράμπελα -που ακόμη μνημονεύεται- απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά κι ένας σοκαριστικός αποκλεισμός από τα Τρίκαλα.

καραμπελας.jpg

Κατά τη σεζόν 2008/09, Άρης και ΠΑΟΚ συναντήθηκαν στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Το 0-0 στην Τούμπα, «έπαιξε» σε επανάληψη και στο Κλεάνθης Βικελίδης στις 28 Ιανουαρίου του 2009.

Παράταση, πέναλτι και εκεί, μέσω μίας απίστευτης εναλλαγής συναισθημάτων, όλα κρίθηκαν στο πέναλτι του Νίκου Καράμπελα.

Στο 8-9, μετά από 15' (!) στη σχετική διαδικασία, πήγε στην «άσπρη βούλα», το εκτέλεσε, αλλά η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά άουτ, και ο Άρης έμεινε εκτός συνέχειας.



Περίπου δύο χρόνια αργότερα, ο Άρης βίωσε νέο αποκλεισμό, σε μία εντελώς διαφορετική συνθήκη.

Το 2010 απέναντι στα Τρίκαλα της Β' Εθνικής για τη Γ' φάση της διοργάνωσης, μετά το 1-1 κανονικής διάρκειας και παράτασης, ήρθε ο αποκλεισμός στα πέναλτι, με 4-2 υπέρ της θεσσαλικής ομάδας.

Κι όλα αυτά, μόλις λίγους μήνες μετά την παρουσία του Άρη στον τελικό του θεσμού, υπό τις οδηγίες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ.



Χρειάστηκε να περάσουν 24 ολόκληρα χρόνια, όμως το αρνητικό σερί, έλαβε τέλος για τον Άρη.

Και μάλιστα, ξανά με την υπογραφή του Άκη Μάντζιου, έστω και σε άλλον ρόλο, σε σχέση με τότε.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0