Football Talk

Super League: Τι συνέβαινε πέρυσι στην βαθμολογία, τέτοια μέρα; To +4 του ΠΑΟΚ, η άνοδος του Ολυμπιακού και ο… ΠΑΣ των οκτώ βαθμών!

Super League: Τι συνέβαινε πέρυσι στην βαθμολογία, τέτοια μέρα; To +4 του ΠΑΟΚ, η άνοδος του Ολυμπιακού και ο… ΠΑΣ των οκτώ βαθμών!
Πολλά έχουν αλλάξει φέτος στην βαθμολογία της Stoiximan Super League, συγκριτικά με την κατάταξη που υπήρχε στο πρωτάθλημα μετά την 14η αγωνιστική της περσινής σεζόν. 

Η 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League ολοκληρώθηκε με την ισοπαλία του Παναιτωλικού και της ΑΕΚ (2-2) και την εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανσερραϊκού (0-1).

Μάλιστα, στο πέρας αυτής της ποδοσφαιρικής εβδομάδας έγιναν και... ανακατατάξεις στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, αφού ο μέχρι πρότινος, πρωτοπόρος Παναθηναϊκός «έπεσε» στην τρίτη θέση, ενώ στην κορυφή «σκαρφάλωσε» ο ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά διανύει μία εξαιρετική σεζόν, έχοντας «συλλέξει» 32 βαθμούς και βρίσκεται ήδη στο +4, από όσους είχε σε αυτή την εποχή, την περσινή σεζόν.

Πέρυσι, η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου είχε 28 βαθμούς, μετά το πρώτο ματς του δευτέρου γύρου και ήταν τέταρτη, ωστόσο φέτος, με αυτούς τους πολύτιμους τέσσερις βαθμούς, οδηγεί πλέον την «κούρσα» του τίτλου!

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει την μεγαλύτερη πτώση, από τις ομάδες του Big-4, αφού οι 38 βαθμοί που είχε, μετά το τέλος της 14ης αγωνιστικής του περσινού πρωταθλήματος, έγιναν 32 στην αγωνιστική περίοδο 2023-24. Οι «πράσινοι» πλέον βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας ισόβαθμοι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Η «Ένωση» είναι αυτή που η θέση της, έχει διαφοροποιηθεί λιγότερο από όλους σε σχέση με την περσινή σεζόν. 2η με 32 βαθμούς ήταν σε αυτή την περσινή «στροφή» η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. 2η είναι και φέτος, αλλά στο -1 σε σχέση με πέρυσι, αφού έχει 31 βαθμούς. Πάντως, η ΑΕΚ έχει ανάλογη πορεία συγκριτικά με την περσινή αγωνιστική περίοδο που κατέκτησε το νταμπλ.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός έχει κάνει ένα αγωνιστικό «άλμα», όσον αφορά τη βαθμολογία. Μπορεί τη φετινή σεζόν, να είναι τέταρτος, αντί για τρίτος, όμως είναι ισόβαθμος με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στους 31 βαθμούς, οι οποίοι είναι πέντε περισσότεροι, σε σχέση με όσους είχε η ομάδα του Πειραιά, στο φινάλε της 14ης αγωνιστικής τον Δεκέμβριο του 2022. Και όλα αυτά, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν στις... πλάτες τους, το «βάρος» του -3, για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι «αιωνίων».

Πάντως, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζεται και στην «ουρά» της κατάταξης, εκεί όπου ο «πήχης» έχει ανέβει για τα... καλά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΑΣ Γιάννινα πριν από έναν χρόνο, είχε 10 βαθμούς και βρισκόταν, στην 11η θέση. Πλέον, όμως οι Ηπειρώτες είναι τελευταίοι στο βαθμολογικό πίνακα με 8 βαθμούς, όσους είχαν πέρυσι αυτήν την ημέρα, οι Λεβαδειακός και Ιωνικός που στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου υποβιβάστηκαν.  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0