Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η χειρότερη αγγλική άμυνα όλων των εποχών, «ποντάρει» στην Αντβέρπ για να γλιτώσει το... κάζο!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η χειρότερη αγγλική άμυνα όλων των εποχών, «ποντάρει» στην Αντβέρπ για να γλιτώσει το... κάζο!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο φετινό Champions League, δέχθηκε γκολ με το… τσουβάλι. Άλλωστε γι’ αυτό και κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ για τις αγγλικές ομάδες, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Στο μόνο που έχει πλέον να ελπίζει, ώστε να σωθεί (κάπως) η… τιμή της, είναι η Αντβέρπ.

Η φετινή ευρωπαϊκή… κατρακύλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει προηγούμενο. Οι «κόκκινοι διάβολοί» σε έναν (θεωρητικά πάντα) βατό όμιλο, με Κοπεγχάγη, Γαλατάσαραϊ και μοναδικό «μεγαθήριο» την Μπάγερν Μονάχου, δεν κατάφερε να πάρει ούτε την 3η θέση και από τον Δεκέμβριο αποχαιρετά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με… σκυφτό κεφάλι.

Εικόνα

Πολλοί, ορθώς και θα θυμηθούν την προηγούμενη φορά που οι «κόκκινοι διάβολοι» απογοήτευσαν σε τόσο μεγάλο βαθμό τους οπαδούς τους. Την σεζόν 2005/06, η Γιουνάιτεντ είχε «καταφέρει» να τερματίσει και πάλι ουραγός σε όμιλο Champions League, απέναντι σε Βιγιαρεάλ, Μπενφίκα και Λιλ.

Manchester United dare not lose to Feyenoord as spectre of 2005 looms | Manchester  United | The Guardian

Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι πολύ πολύ χειρότερα…

Η ομάδα του Τεν Χαγκ φέτος αποκλείστηκε «πανηγυρικά» από την Ευρώπη και η αμυντική της λειτουργία έγραψε ιστορία, με τις αρνητικές της επιδόσεις.

Τα 15 γκολ που δέχθηκε σε αυτές τις έξι αγωνιστικές, στη φάση των ομίλων, αποτελεί «all time high» ρεκόρ, για τις αγγλικές ομάδες στην κορυφαία… σκηνή.

Ακόμη όμως δεν έχουμε φτάσει τον… πάτο του βαρελιού.

Οι 15 φορές που ο Ονάνα μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του, αποτελεί αριθμό ρεκόρ για ολόκληρη την διοργάνωση φέτος. Ναι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτή την στιγμή έχει τη χειρότερη άμυνα ολόκληρου του Champions League, με μία όμως προϋπόθεση.

Στον αριθμό 15 έχει σταματήσει και η βέλγικη Αντβέρπ, όμως της μένει ακόμη μία αγωνιστική να δώσει σήμερα, βράδυ Τετάρτης (13/12), απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Επομένως είναι ξεκάθαρο πλέον. Το Μάντσεστερ ελπίζει πως οι «μπλαουγκράνα» θα… φιλοδωρήσουν τους Βέλγους, έστω και με ένα γκολ, για να φύγει το… βραβείο της χειρότερης άμυνας από πάνω τους.

Confirmed Manchester United line-up vs Sheffield United: Maguire starts

Υπάρχει και η πιθανότητα της Σέλτικ, που θα αντιμετωπίζει την ίδια ώρα τη Φέγενορντ στη Γλασκώβη, με τους Σκωτσέζους να έχουν παθητικό 14 τέρματα.

Αφού η Γιουνάιτεντ έβαλε τον εαυτό της σε τέτοια θέση, πλέον ελπίζει στους άλλους για να γλιτώσει, έστω, από αυτό το… κάζο.

Άγγελος Κρεμαστός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0