Football Talk

Το δράμα σε... επανάληψη: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός Ευρώπης, συνεχίζουν Κοπεγχάγη και Γαλατασαράι! (video)

Το δράμα σε... επανάληψη: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός Ευρώπης, συνεχίζουν Κοπεγχάγη και Γαλατασαράι! (video)

Πολλά λόγια δεν χρειάζονται, για να αντιληφθεί κανείς, το μέγεθος της αποτυχίας. Ας αναλογιστεί απλώς, πως την τελευταία φορά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαθε κάτι τέτοιο, είχε επιθετικό δίδυμο τον Φαν Νίστελροϊ, με τον 20χρονο Γουέιν Ρούνεϊ! Από την άλλη, η Κοπεγχάγη ζει το όνειρό της, μετά την πρόκριση στους «16» του Champions League!

Όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα, μόνο με υπέρβαση θα σωζόταν από το φιάσκο, το σύνολο του Έρικ Τεν Χαγκ. Κάποιες φορές, όμως, ούτε η... φανέλα δεν σε σώζει!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε μόνο νίκη στο Ολντ Τράφορντ, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Εν τέλει, όχι μόνο δεν κέρδισε, αλλά ηττήθηκε με σκορ 0-1 (12/12), μετά το γκολ του Κομάν στο 71ο λεπτό.


Και κάπως έτσι, παρά το «δώρο» της Κοπεγχάγης που κέρδισε τη Γαλατασαράι, οι «κόκκινοι διάβολοι» παρέμειναν στην τελευταία θέση του 1ου ομίλου, με μόλις τέσσερις βαθμούς και ίδιο αριθμό από ήττες, σε έξι ματς!

Δεν θα συνεχίσουν στην Ευρώπη, λοιπόν, στο δεύτερο μισό της σεζόν, παρότι έπαιξαν σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Κάτι που είχε να συμβεί από το 2005/06!

Και τότε είχαν τερματίσει τελευταίοι, και με τη δεύτερη φορά που είδαν το δράμα να παίζει σε... επανάληψη, έγραψαν «ιστορία» για όλους τους λάθος λόγους: κανένας άλλος σύλλογος της Premier League, δεν έχει ολοκληρώσει δύο φορές ως τελευταίος, φάση ομίλων στο Champions League!


Από την άλλη, οι Δανοί ολοκλήρωσαν την έκπληξη και πήραν το εισιτήριο για τους «16», ως δεύτεροι με οκτώ βαθμούς, ενώ οι Τούρκοι με πέντε, προκρίθηκαν στα νοκ-άουτ του Europa League.

Ο Λέραγκερ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στη Δανία, στο ματς μεταξύ Κοπεγχάγης και Γαλατασαράι, με το γκολ του στο 58ο λεπτό.


Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου:

Κοπεγχάγη - Γαλατασαράι 1-0 (58' Λεράγκερ)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν Μονάχου 0-1 (71' Κομάν)

Η τελική βαθμολογία του 1ου ομίλου του Champions League:

  1. Μπάγερν Μονάχου 16 6 (12-6)
  2. Κοπεγχάγη 8 6 (8-8)
  3. Γαλατασαράι 5 6 (10-13)
  4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4 6 (12-15)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0