Football Talk

Κολωνία - Μάιντζ 0-0: «Κόλλησαν» και έκαναν... δώρο στην Ουνιόν

Κολωνία - Μάιντζ 0-0: «Κόλλησαν» και έκαναν... δώρο στην Ουνιόν

Η Μάιντζ ήταν καλύτερη, ωστόσο η Κολωνία έμεινε «όρθια» (0-0) στο «πρόωρο» ντέρμπι παραμονής της Bundesliga, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό, να παραμένουν στη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά και να κάνουν… δώρο στην Ουνιόν Βερολίνου, η οποία μπορεί να ξεφύγει στο βαθμολογικό πίνακα.

«Μοιρασιά» στο «πρόωρο» ντέρμπι παραμονής του γερμανικού πρωταθλήματος. Η Μάιντζ ήταν ανώτερη στο RheinEnergyStadion και είχε περισσότερες ευκαιρίες από την Κολωνία, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αποσπάσουν τον βαθμό της ισοπαλίας, σε παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Έτσι, με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Στέφεν Μπάουμγκαρτ έφτασε τους 10 βαθμούς και παρέμεινε στην 16η θέση της βαθμολογίας, ενώ ακολουθεί το σύνολο του Γιαν Σίβερτ, το οποίο με εννέα βαθμούς είναι στην προτελευταία θέση της κατάταξης, ισόβαθμο με την Ντάρμσταντ. Από αυτή την «λευκή» ισοπαλία… επωφελήθηκε και η Ουνιόν Βερολίνου, η οποία με 10 βαθμούς (15η θέση) και ένα ματς λιγότερο, έχει την ευκαιρία να ξεφύγει στη βαθμολογία.

Η Μάιντζ ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και απείλησε στο 4ο λεπτό, όμως ο Μπούργκαρντ δεν κατάφερε να εκτελέσει, αφού κόπηκε από τους αμυνόμενους.

Η κατοχή ήταν μοιρασμένη στο πρώτο μέρος, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, η ομάδα του Γιαν Σίβερτ έχασε μοναδική ευκαιρία για να προηγηθεί στο 25’, όμως ο Σβάμπε απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Γκρούντα.

Στο 33ο λεπτό, ο κεντρικός αμυντικός της Κολωνίας, Σαμπό τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Κιλιάν να περνά στη θέση του. Ένα λεπτό αργότερα, η Μάιντζ απείλησε εκ νέου, αλλά η προσπάθεια του Μπαρέιρο με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, αποδείχτηκε άκαρπη.

Το σύνολο του Μπάουμγκαρντ κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ στο 60ο λεπτό, ωστόσο το γκολ του Μπούργκαρντ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Λίγο αργότερα και κόντρα στη ροή του ματς, η Κολωνία είχε την δική της «χρυσή» ευκαιρία με τον Ντίετζ, ο οποίος βρήκε χώρο και εκτέλεσε, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπατζ.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι, με τον Τίελμαν, στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κολωνία (Σ. Μπάουμγκαρντ): Σβάμπε, Κάρστενσεν, Σαμπό (34’ Κίλιαν), Χάιντζ (46’ Πακαράδα), Χούμπερς, Λιούμπισιτς (64’ Κάιντζ), Μάινα, Μάρτελ, Τιέλμαν, Τίγκες (64’ Ντίετζ), Βάλντσμιντ (75’ Ουθ).

Μάιντζ (Γ. Σίβερτ): Μπατζ, Κερ, Κάσι, Φαν ντεν Μπεργκ, Κράους (76’ Πάπελα), Μπαρέιρο, Εμγουένε, Βίντμερ, Μπούργκαρντ (61’ Λι Τζε-Σουνγκ), Γκρούντα (76’ Ρίχτερ), Αζόρκ.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0