Football Talk

Μπάγερν Μονάχου: Συντριβή, απογοήτευση, αλλά μήπως είναι για... καλό;

Μπάγερν Μονάχου: Συντριβή, απογοήτευση, αλλά μήπως είναι για... καλό;

Η Άιντραχτ επανέλαβε την… ιστορία, μετά την εμφατική νίκη της με 5-1 επί της Μπάγερν. Η ομάδα της Φρανκφούρτης, ήταν και η τελευταία που είχε ταπεινώσει τους Βαυαρούς με τόσο μεγάλο σκορ για την Bundesliga, «φιλοδορώντας» την με 5 γκολ τη σεζόν 2019-2020. Ωστόσο, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, η συγκεκριμένη συντριβή μπορεί να αποτελέσει και... οιωνό τρεμπλ για την ομάδα του Τούχελ.

Η επικράτηση της Άιντραχτ επί της Μπάγερν με 5-1 «έκλεψε» την παράσταση της 14ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος. Άλλωστε, οι Βαυαροί δε δέχονται… κάθε μέρα πέντε γκολ. Ωστόσο, αυτό που κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον την ιστορία, είναι ότι η ομάδα της Φρανκφούρτης, ήταν και η τελευταία που είχε επαναλάβει νίκη τέτοιων διαστάσεων κόντρα στη Μπάγερν για τη Bundesliga! 

 

Πιο συγκεκριμένα, τη σεζόν 2019-2020, οι «αετοί» δεν αποδείχθηκαν ιδιαίτερα... φιλόξενοι για τη βαυαρική ομάδα, καθώς και τότε την είχαν νικήσει με το ίδιο σκορ! Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με 2-1 στο ημίχρονο, και εκμεταλλεύτηκαν την κατάρρευση της Μπάγερν, πετυχαίνοντας ακόμη τρία γκολ στο δεύτερο. Έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ, η Άιντραχτ έκανε «φτερό» την άμυνα των… μόνιμων πρωταθλητών Γερμανίας, οι οποίοι είχαν καταφέρει απλώς να μειώσουν (όπως και στη φετινή συντριβή), με τον Λεβαντόφσκι. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε αγωνιστεί, ως αλλαγή για την Άιντραχτ, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, περνώντας στο γήπεδο στο 71ο λεπτό.

Η συντριβή της ομάδας του Νίκο Κόβατς στην Deutsche Bank Arena, αποτέλεσε και το «κύκνειο άσμα» του στον πάγκο της Μπάγερν. Λίγες ημέρες μετά, ο Χάνσι Φλικ, στην πρώτη του προπονητική εμπειρία, ανέλαβε να τον αντικαταστήσει. Οι ιθύνοντες της Μπάγερν πέτυχαν... διάνα με τον Γερμανό τεχνικό, καθώς εκείνος οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του τρεμπλ εκείνης της χρονιάς. Σίγουρα, οι φίλοι της Μπάγερν θα εύχονται και η φετινή σεζόν να έχει την ίδια κατάληξη, με τους πιο αισιόδοξους να βλέπουν ως… οιωνό τα 5 γκολ που δέχθηκαν από την ομάδα της Φρανκφούρτης.

Θοδωρής Γκίνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0