Football Talk

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-4: Ιστορικό πάρτι, πρωτοφανής «κατάρρευση»!

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-4: Ιστορικό πάρτι, πρωτοφανής «κατάρρευση»!

Ο ΠΑΟΚ «διέλυσε» τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης! Εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος του, έκανε… πάρτι με 4-2 και έδειξε πως μπαίνει για τα καλά στη διεκδίκηση της φετινής Stoiximan Super League!

Πέρασε σαν… οδοστρωτήρας από το Γ. Καραϊσκάκης! Ο ΠΑΟΚ ήταν αμείλικτος, ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» κάθε του λάθος και το ντέρμπι για τη 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League, μετατράπηκε σε «ασπρόμαυρο» πάρτι! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε κατά κράτος των Πειραιωτών (05/11, 2-4), βρίσκοντας τρία γκολ στο δεύτερο μέρος!

Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν δύο γκολ από τον Μπράντον Τόμας, ενώ από ένα σημείωσαν οι Ζίβκοβιτς και Οζντόεφ. Μείωσαν στο φινάλε για τους γηπεδούχους οι Κώστας Φορτούνης και Γιώργος Μασούρας.

Κάπως έτσι, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε τους 20 βαθμούς και βρίσκεται μόλις έναν πόντο πίσω από τους «ερυθρόλευκους» και την ΑΕΚ! Στο +4 έχει ξεφύγει πια ο Παναθηναϊκός!

Το παιχνίδι είχε αρκετά αργό ρυθμό στην αρχή. Ωστόσο, ο Πασχαλάκης λίγο έλειψε να κάνει ένα μοιραίο λάθος, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 6’ καθυστέρησε να μοιράσει την μπάλα, ο Μουργκ πίεσε και του πήρε την κόντρα, η οποία ευνόησε τον Έλληνα γκολκίπερ που μπλόκαρε.

Στη συνέχεια, χωρίς να υπάρχει κάποια ουσιαστική απειλή, ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, φτάνοντας στις πρώτες του τελικές προσπάθειες με τα μακρινά σουτ του Φορτούνη (14’) και του Αλεξανδρόπουλου (22’).

φορτου_αμερος.jpg

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 23ο λεπτό. Ο Φορτούνης γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ, βρήκε τον Ποντένσε, με τον Πορτογάλο όμως να την στέλνει πάνω στον Κοτάρσκι!

Αφού ο «Δικέφαλος του Βορρά» απείλησε με ένα δυνατό σουτ του Κουλιεράκη (26’) και ένα του Ζίβκοβιτς (30’), χωρίς όμως να βρει στόχο, κατάφερε να φτάσει στο γκολ, εννέα λεπτά αργότερα!

Στο 39’, οι παίκτες του Λουτσέσκου βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Τάισον να ανοίγει στον Μπάμπα, που γύρισε στον Σέρβο αρχηγό του ΠΑΟΚ, για να σουτάρει και να νικήσει τον Πασχαλάκη (που εκτίμησε λανθασμένα τη φάση), γράφοντας το 1-0.

ζιβκο.jpg

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με διάθεση να επιτεθούν και το έδειξαν με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Στο 48’, ύστερα από λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Φορτούνης σούταρε, αλλά αδύναμα, με την μπάλα να περνά άουτ.

Στο 54’ ο Πορόσο έπεσε άτσαλα πάνω στον Τόμας, τον ανέτρεψε μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή να υποδεικνύει άμεσα πέναλτι. Ο Ισπανός ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, νικώντας τον Πασχαλάκη για το 2-0 του ΠΑΟΚ!

προσρο.jpg

Μόλις ένα λεπτό αργότερα, οι Πειραιώτες βρήκαν δίχτυα με τον Ελ Κααμπί, (58’) όμως το γκολ του Μαροκινού ακυρώθηκε, καθώς βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν μυριστεί… αίμα και δεν άφηναν καμία ευκαιρία να πέσει κάτω. Στο 66’ εκμεταλλεύτηκαν άλλη μία αντεπίθεση, με τον Μουργκ να γυρίζει στον αμαρκάριστο Τόμας, που με ευκολία στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0!

Στο 78’ μάλιστα έφτασαν και σε τέταρτο γκολ! Ο Τόμας έβγαλε πανέμορφη κάθετη στον Κωνσταντέλια, εκείνος πέρασε τον Πασχαλάκη και γύρισε στον Οζντόεφ με απίθανο τακουνάκι, με τον τελευταίο να σκοράρει με κενή εστία.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει στο 86’, χάρη στο εξαιρετικό πλασέ του Κώστα Φορτούνη, που έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και έπειτα στην εστία του Κοτάρσκι.

β_μερος.jpg

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γιώργος Μασούρας στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Φορτούνη.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόσο, Ρέτσος, Κίνι (64’ Σολμπάκεν), Καμαρά, Έσε (82' Καρβάλιο), Αλεξανδρόπουλος (46’ Μασούρας), Φορτούνης, Ποντένσε (73’ Σκάρπα), Ελ Κααμπί (73’ Γιόβετιτς).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (90' Τσιγγάρας), Οζντόεφ (89' Σβαμπ), Μουργκ, Ζίβκοβιτς (89' Τζίμας), Τάισον (73’ Κωνσταντέλιας), Μπράντον Τόμας (82' Ντεσπόντοφ).

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0