Football Talk

Ο αθλητισμός όπως πρέπει να είναι, κάτι που τελευταία έχουμε ξεχάσει… (video)

Ο αθλητισμός όπως πρέπει να είναι, κάτι που τελευταία έχουμε ξεχάσει… (video)

Ο μικρός Γιαννάκης προσέφερε στην OPAP Arena ένα από τα ωραιότερα στιγμιότυπα της χρονιάς. Υπενθυμίζοντάς μας παράλληλα και κάποιες αντίστοιχες περιπτώσεις, που έδειξαν τη «φωτεινή» πλευρά του ελληνικού αθλητισμού.

Ντέρμπι «Δικεφάλων», απόλυτη κυριαρχία της ΑΕΚ και δίκαιη νίκη για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, με 2-0 απέναντι στον ΠΑΟΚ (30/10). Καλό το αγωνιστικό σκέλος. Αδιαμφισβήτητα, όμως, το «κλικ» της αναμέτρησης στη Νέα Φιλαδέλφεια ανήκε στον μικρό Γιαννάκη.


Το στιγμιότυπο της χρονιάς. Μαζί με τον αδερφό του και υποστηρικτή της ΑΕΚ, Ευθύμη, ο νεαρός φίλαθλος του «Δικεφάλου του Βορρά», φόρεσε τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας και παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση! Εν συνεχεία μάλιστα, βρέθηκε και στα χέρια του Πέτρου Μάνταλου! Μία όμορφη κίνηση, που ήρθε ως συνέχεια της περσινής παρουσίας του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.


Οι παίκτες της «Ένωσης» γιόρταζαν το νταμπλ και μαζί τους βρέθηκε ο μικρός Γιαννάκης. Στην αγκαλιά των πρωταγωνιστών. Τι κι αν υποστηρίζει τον ΠΑΟΚ; Καμία σημασία δεν έχει!

almeyda-paidaki.jpg

giannakis-amrabat.jpg

Πολλές φορές τις λησμονούμε, ωστόσο, το ελληνικό ποδόσφαιρο μάς έχει χαρίσει και κάποιες ακόμα παρόμοιες, πανέμορφες στιγμές. Θυμίζοντας ότι η αγάπη για το άθλημα, αλλά και το οποιοδήποτε σπορ, δεν αρχίζει ούτε τελειώνει στο σήμα της ομάδας που κάποιος επέλεξε να υποστηρίξει.

Λίγα χρόνια πριν, η Τόνια και η Μυρτώ απέδειξαν ακριβώς αυτό. «Μονομαχία» μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης, όμως η σπουδαιότερη στιγμή του παιχνιδιού, έλαβε χώρα πριν από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή. Αμφότερες πέρασαν και περνούν πολλά, πραγματικές «μαχήτριες» της ζωής.

Οι δύο ΠΑΕ προχώρησαν σε μία αξιοθαύμαστη κίνηση, άξια συγχαρητηρίων. Η Τόνια, ως φίλαθλος του Ολυμπιακού, και η Μυρτώ, ως φίλαθλος της ΑΕΚ, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο παρέα με τους 22 ποδοσφαιριστές. Μαζί με ένα ξεχωριστό κασκόλ, στα χρώματα των δύο συλλόγων, αφιερωμένο στη «φιλοξενούμενη» Μυρτώ!

Λίγο καιρό μετά, αυτό το ευχάριστο σκηνικό επαναλήφθηκε στο ΟΑΚΑ, όταν οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχθηκαν τους Πειραιώτες, ενώ η Τόνια έχει φιλοξενηθεί και μετέπειτα από την «Ένωση», ώστε να παρακολουθήσει το ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων.

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι η υπέροχη πρωτοβουλία για την αναμέτρηση στο φαληρικό γήπεδο τον Οκτώβριο του 2019, είχε ως αποτέλεσμα το βραβείο του «Ευ Αγωνίζεσθαι» από τον ΠΣΑΤ, να καταλήξει στις δύο ΠΑΕ. Απολύτως λογικό. Διότι αυτό ακριβώς πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο.


Μία «μαγική» στιγμή ήταν και η παρουσία του μικρού Λέανδρου, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα οράσεως, στο παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στην Τούμπα, τον Απρίλιο του 2022. Στο ημίχρονο της αναμέτρησης, βγήκε στον αγωνιστικό χώρο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και γνώρισε την αποθέωση από ολόκληρο το γήπεδο. Μια εικόνα που αξίζει ένα θερμό χειροκρότημα!

Μάλιστα, ο Λέανδρος ήταν και στον πρόσφατο τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλης, στο Γ. Καραϊσκάκης! Εκεί, όπου συνόδευσε τον Έρλινγκ Χάαλαντ στον αγωνιστικό χώρο, με τους δυο τους να τα λένε πριν την έναρξη του αγώνα, σαν πραγματικοί φίλοι!


Έτσι (οφείλει να) είναι το ποδόσφαιρο. Τα χρώματα δεν έχουν καμία σημασία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα που θα έπρεπε να περνάει ο αθλητισμός, αλλά τελευταία, τείνουμε να το ξεχνάμε…

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0