Football Talk

Γουίλιαν Αράο: Το κρυφό «χαρτί» του Γιοβάνοβιτς σε μία... αποδεκατισμένη αμυντική τράπουλα!

Γουίλιαν Αράο: Το κρυφό «χαρτί» του Γιοβάνοβιτς σε μία... αποδεκατισμένη αμυντική τράπουλα!

Με την επιστροφή του Πάλμερ Μπράουν να… καθυστερεί, οι επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το κέντρο της άμυνας έχουν μειωθεί δραματικά. Πλέον μοιάζει ως μονόδρομος η καθιέρωση του Αράο ως «μπαλαντέρ» ανάμεσα στην μεσαία και αμυντική γραμμή του γηπέδου.

Από αλλού το περίμεναν στον Παναθηναϊκό, αλλά εν τέλει από αλλού τους… ήρθε. Στις τάξεις του «τριφυλλιού» υπήρχε άγχος για τους διεθνής της ομάδας που απλώθηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη, το πρόβλημα όμως προήλθε από αυτούς που έμειναν… πίσω.

Ο Έρικ Πάλμερ Μπράουν αναμενόταν να επιστρέψει μετά την διακοπή των εθνικών ομάδων και σιγά σιγά να αρχίσει να εντάσσεται όλο και περισσότερο στο ροτέισον του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Τα νέα όμως για τον Αμερικανό αμυντικό δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά και σε συνδυασμό με τον πολύμηνο τραυματισμό του Μάγκνουσον, ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε… μπελάδες.

Ο 26χρονος σέντερ μπακ θα λείψει για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα και δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τους «πράσινους» στο πρόγραμμα… φωτιά που πρόκειται πολύ σύντομα να ξεκινήσει.

Παναθηναϊκός: Τα σχόλια των «πράσινων» για Πάλμερ-Μπράουν στο Κορωπί - Όλα  Πράσινα

Τα παιχνίδια που θα πρέπει να ανταποκριθεί ο Παναθηναϊκός με μόλις δύο σέντερ μπακ (Σένκεφελντ -Γεντβάι) είναι περίπου έξι και περιλαμβάνουν (μεταξύ άλλων) την αναμέτρηση στο Καραϊσκάκης απέναντι στον φορμαρισμένο Ολυμπιακό και τις δύο απανωτές «μάχες» με την Ρεν εντός και εκτός των συνόρων, για το Europa League.

Σένκεφελντ: 'Αξίζαμε τη νίκη σήμερα, μπορούμε να τα βάλουμε με τον  οποιονδήποτε'

Ο Σέρβος τεχνικός της ομάδας φέτος ποντάρει πολλά στον πάγκο του και γι’ αυτό μάλιστα δεν διστάζει να αλλάζει πάνω από την μισή του 11αδα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Τώρα όμως οι επιλογές στην άμυνα έχουν εκμηδενιστεί και θα αναγκαστεί να κάνει κάποιες αλχημείες, εκμεταλλευόμενος για άλλη μία φορά το ρόστερ του στο 100% των δυνατοτήτων του.

Το κρυφό «χαρτί» του Ιβάν πρόκειται να γίνει (θέλοντας και μη) ο Γουίλιαν Αράο. Ο Βραζιλιάνος χαφ έχει ξεκινήσει αρκετά δυναμικά την σεζόν, ενώ στα τελευταία παιχνίδια μάλιστα έχει «κλέψει» και την θέση του, επί χρόνια βασικού αμυντικού χαφ της ομάδας, Ρούμπεν Πέρεθ.

Παναθηναϊκός Ειδήσεις Γουίλιαν Αράο | Panathinaikos24.gr | Ενημέρωση και  άποψη για τον Παναθηναϊκό

Ο Αράο αποκτήθηκε φέτος το καλοκαίρι από την Φενέρμπαχτσε για να δώσει βάθος στη μεσαία γραμμή της ομάδας, ενώ επιπλέον έχει την δυνατότητα να αγωνίζεται και στο κέντρο της άμυνας.  

Πλέον με τα μοναδικά διαθέσιμα σέντερ μπακ στον Παναθηναϊκό να είναι οι Σένκεφελντ και Γεντβάι, ο Αράο αναγκαστικά θα πρέπει να καλύψει τα κενά στην θέση αυτή διότι είναι φυσικώς αδύνατον να βγάλουν έξι σερί 90λεπτα σε ένα τέμπο που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Για τον Βραζιλιάνο πάντως το κέντρο της άμυνας δεν αποτελεί κάτι το καινούργιο, άλλωστε στο παρελθόν έχει ξανά αναλάβει χρέη αμυντικού.  

Στοχεύει σε Γουίλιαν ο Ολυμπιακός

Όταν ακόμη αγωνιζόταν στην Φλαμένγκο, ο Αράο σε διάστημα δύο χρόνων (2020 – 2022) αγωνίστηκε συνολικά 30 φορές σε αυτήν την θέση, οδηγώντας από τα μετόπισθεν την ομάδα του σε συνολικά 20 νίκες. Ένα εντυπωσιακό νούμερα αν και η ομάδα τους στα παιχνίδια αυτά μέτρησε 31 γκολ παθητικό. Σε μέσο όρο ο τερματοφύλακας της Φλαμένγκο μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του τουλάχιστον μία φορά σε κάθε αναμέτρηση, κάτι που σίγουρα δεν θεωρείτε και τόσο ενθαρρυντικό.

Ο Γιοβάνοβιτς καλείτε να βρει λύσεις στο αμυντικό πρόβλημα που του δημιούργησαν οι τραυματισμοί των ΜάγκνουσονΠάλμερ Μπράουν, με την εύκολη λύση να αποτελεί η μετακίνηση του Αράο λίγα μέτρα πιο πίσω από την μεσαία γραμμή. Το αν η κίνηση αυτή θα είναι επιτυχημένη, θα το δείξει μόνο ο χρόνος... 

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0