Football Talk

Euro 2024: Πώς η Ελλάδα «αποφεύγει» την Τουρκία στα play off και ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοί της (video)

Euro 2024: Πώς η Ελλάδα «αποφεύγει» την Τουρκία στα play off και ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοί της (video)

Ελλάδα και Τουρκία σημείωσαν δύο κρίσιμες νίκες στα προκριματικά του Euro 2024 και αυτό φέρνει ένα… χαρμόσυνο νέο για την Εθνική μας ομάδα, εν όψει και της πιθανής μας παρουσίας στα play off της διοργάνωσης!

Η Εθνική μας ομάδα «άλωσε» το Δουβλίνο, επικράτησε με 2-0 της Ιρλανδίας χάρις στα γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη και του Γιώργου Μασούρα και οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ έδωσαν στην Ελλάδα ένα σπουδαίο «τρίποντο» στα προκριματικά του Euro 2024.

Τώρα, έπεται ο «τελικός» με την Ολλανδία την Δευτέρα (16/10) με τη νίκη να αποτελεί το μοναδικό σενάριο που μας προσφέρει ρεαλιστικές ελπίδες απευθείας πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον δεν τερματίσουμε στην 2η θέση του ομίλου, η Ελλάδα έχει τη δικλείδα ασφαλείας από τα play off, που προκύπτουν από την παρουσία μας στο Nations League και την κατάκτηση της 1η θέσης στον όμιλο της League C πριν από έναν χρόνο.

Στη συνολική κατάταξη της εν λόγω κατηγορίας, η χώρα μας βρίσκεται στη 2η θέση πίσω μόνο από την Γεωργία. Αντίπαλος μας θα ήταν η 3η της κατάταξης Τουρκία, ενώ η Γεωργία θα αντιμετώπιζε το 4ο Καζακστάν. Στη συνέχεια, οι δύο νικητές των ημιτελικών (μονά παιχνίδια με Ελλάδα και Γεωργία να τα φιλοξενούν) θα τεθούν αντιμέτωποι σε έναν μεγάλο τελικό, για ένα «εισιτήριο» στο Euro 2024.

Απαραίτητη προϋπόθεση; Να μην πάρει καμία από αυτές τις τέσσερις χώρες την πρόκριση απευθείας στην τελική φάση από τους προκριματικούς ομίλους!

Η Τουρκία εξασφάλισε μία τεράστια νίκη απέναντι στην Κροατία μέσα στο Όσιγιεκ (1-0) και παρέμεινε μόνη 1η στον 4ο όμιλο, με τα σενάρια πρόκρισής της να παραμένουν μεγάλα. Αυτό είναι ένα… χαρμόσυνο νέο για την Ελλάδα, καθώς αν κάτι τέτοιο συμβεί, η Τουρκία θα αντικατασταθεί από την πρώτη επιλαχούσα στην κατάταξη, το Καζακστάν!

Το Καζακστάν, βέβαια, διατηρεί βάσιμες ελπίδες πρόκρισης από τον 8ο όμιλο. Σλοβενία και Δανία έχουν από 13 βαθμούς, ενώ η Φινλανδία και το Καζακστάν έχουν από 12, με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν.

Εάν ωστόσο τα καταφέρει και εκείνο αλλά και η Τουρκία, τότε η «σκυτάλη» περνάει στο Λουξεμβούργο, που απέσπασε ισοπαλία στην Ισλανδία και μείωσε την απόσταση από την 2η Σλοβακία στον 10ο όμιλο, κι ενώ επακολουθεί το μεταξύ τους παιχνίδι.

Αν το Λουξεμβούργο κάνει το… θαύμα, τότε κατά σειρά ο αντίπαλος της Ελλάδας θα προκύψει από Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε, Βόρεια Μακεδονία, Βόρεια Ιρλανδία, Κύπρο, Λευκορωσία ή Εσθονία (σ.σ. υπό τον όρο ότι αυτή η χώρα δεν θα έχει περάσει από τα προκριματικά στο Euro 2024).

Συνεπώς, με τα τωρινά δεδομένα και τις τωρινές βαθμολογίες, η Τουρκία και η Σλοβακία εξασφαλίζουν την παρουσία τους στα γήπεδα της Γερμανίας και τα play off του Euro διαμορφώνονται ως εξής, εφόσον η Ελλάδα δεν «πετάξει» έξω την Ολλανδία από τον όμιλό της:

Ημιτελικά (21/03/2024)

Γεωργία – Λουξεμβούργο

Ελλάδα – Καζακστάν

Τελικός (26/03/2024)

Γεωργία ή Λουξεμβούργο – Ελλάδα ή Καζακστάν (ο γηπεδούχος αυτού του ζευγαριού θα καθοριστεί κατόπιν κλήρωσης)

Επιλαχούσες:

Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε, Βόρεια Μακεδονία, Βόρεια Ιρλανδία, Κύπρος, Λευκορωσία, Εσθονία

Απευθείας πρόκριση από τη League C έως τώρα: Τουρκία, Σλοβακία

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0