Football Talk

Το «χρέος» του Παναθηναϊκού στον Μάγκνουσον και το παιχνίδι στο Ισραήλ ως… φινάλε! (video)

Το «χρέος» του Παναθηναϊκού στον Μάγκνουσον και το παιχνίδι στο Ισραήλ ως… φινάλε! (video)

Τα ήθη και οι αξίες του Παναθηναϊκού είναι γνωστά και ο σύλλογος τις επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία, στην προκειμένη περίπτωση με την ανανέωση στον Χόρντουρ Μάγκνουσον, αλλά το ποδοσφαιρικό τμήμα βρίσκεται επικεντρωμένο στο παιχνίδι του Europa League και την Μακάμπι Χάιφα.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η πρώτη και τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και πριν την αναμέτρηση με την Μακάμπι Χάιφα πραγματοποιήθηκε για τον Παναθηναϊκό στο Κορωπί το πρωί της Τρίτης (3/10). Εν συνεχεία η ομάδα αναχώρησε για το Ελ.Βενιζέλος και από εκεί ταξίδεψε για το Τελ Αβίβ.

Είχε... χρέος ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Μάγκνουσον και η έμπρακτη στήριξη

Στην προπόνηση έλαβε κανονικά μέρος ο Σπόραρ, ο οποίος θα είναι στην διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όπως το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Βαγιαννίδη. Ο Αϊτόρ συμμετείχε σε μέρος της προπόνησης, ενώ ο Πάλμερ-Μπράουν και ο Μάγκνουσον έκαναν θεραπεία. Για τους δύο πρώτους η κλεψύδρα της αποθεραπείας τους βρίσκεται σχεδόν στο τέλος της, ενώ για τον Χόρντουρ Μάγκνουσον μόλις ξεκίνησε και η άμμος είναι ακόμη γεμάτη στο πάνω μέρος της. Ο Ισλανδός έχει ακόμα πολύ μεγάλο δρόμο να διανύσει και η ομάδα θα πρέπει να πορευτεί χωρίς αυτόν για όλη τη σεζόν. Ο Παναθηναϊκός πήρε μια απόφαση που είναι βασισμένη στα ήθη και τις αξίες του συλλόγου, την οποία επιβεβαιώνει όχι μόνο φέτος αλλά και όλες τις περασμένες σεζόν σε παρόμοιες υποθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα το συμβόλαιο του κεντρικού αμυντικού, ολοκληρωνόταν το ερχόμενο καλοκαίρι. Περίοδος στην οποία όπως προείπαμε δεν θα αγωνιστεί ο Χόρντουρ. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, αποφάσισε να ανανεώσει από τώρα το συμβόλαιο του Μάγκνουσον για ακόμη ένα έτος. Οι υπογραφές πρόκειται να… πέσουν την ερχόμενη Δευτέρα (9/10) και είναι γεγονός που η ομάδα θεωρεί χρέος της να πραγματοποιήσει και να μείνει δίπλα σε όλους τους αθλητές της, «αγκαλιάζοντας» τους έμπρακτα, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της καριέρας τους. Το ίδιο μάλιστα είχε συμβεί και στην περίπτωση του Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα τον περασμένο Φεβρουάριο.

5980071.jpg

Τώρα όμως, στο αγωνιστικό κομμάτι σειρά παίρνει το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μακάμπι Χάιφα (5/10, 22:00), για την δεύτερη αναμέτρηση των ομίλων του UEFA Europa League. Το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί μεγάλο στόχο των παικτών και ολόκληρου του ποδοσφαιρικού τμήματος, διότι στην περίπτωση της νίκης ο Παναθηναϊκός μπορεί να «ονειρεύεται» πρόκριση και συνέχεια στους ομίλους του Europa League, περισυλλέγοντας συνολικά 6 βαθμούς. Αν βέβαια καταφέρει να φτάσει στην ισοπαλία, σε μεγάλο βαθμό θα έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του συνέχεια και θα έχει… σχεδόν δεδομένη την τρίτη θέση που οδηγεί στο Conference League.

Το παιχνίδι στο Ισραήλ έρχεται ως… φινάλε σε μια σειρά, άκρως απαιτητικών αναμετρήσεων για τους «πράσινους», ύστερα από το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ και δύο ντέρμπι στην Stoiximan Super League. Φυσικά, οι υποχρεώσεις δεν τελειώνουν εδώ. Το «Τριφύλλι» την Κυριακή θα δώσει το εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής στην Super League με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο. Νους και… σώμα όλων όμως, βρίσκεται στο Ισραήλ και το παιχνίδι με την Μακάμπι Χάιφα. Η ήττα με την ΑΕΚ και η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ έχει… ξεπεραστεί και η ομάδα θέλει να αντιδράσει και να επανέλθει στα νικηφόρα αποτελέσματα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0