Football Talk

Άφησε την τελευταία του πνοή ο Φράνσις Λι, θρύλος της Σίτι και πρόεδρός της στα «δύσκολα»

Άφησε την τελευταία του πνοή ο Φράνσις Λι, θρύλος της Σίτι και πρόεδρός της στα «δύσκολα»
Σε ηλικία 79 ετών ο θρυλικός επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, Φράνσις Λι, άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα (02/10).
Στο πένθος βυθίστηκε το αγγλικό ποδόσφαιρο με τον θάνατο του Φράνσις Λι. Τίμησε τη φανέλα της Σίτι σε 330 αναμετρήσεις και πέτυχε 148 τέρματα με το κλαμπ, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο, ένα Λιγκ Καπ, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων και δύο Charity Shields σε θητεία 8 ετών με τα γαλάζια στο Μάντσεστερ.

Αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους που πέρασαν ποτέ από την Σίτι και μάλιστα, διετέλεσε και πρόεδρος του κλαμπ το 1994, παραμένοντας επί μια 4ετία στη θέση αυτή, βοηθώντας τον σύλλογο στις εποχές που αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Στέφθηκε Πρωταθλητής Αγγλίας τόσο ως μέλος των «πολιτών», όσο και ως ποδοσφαιριστής της Ντέρμπι Κάουντι, καταγράφοντας συνολικά περισσότερες από 500 συμμετοχές και πετυχαίνοντας περισσότερα από 200 γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος.



Είχε ξεκινήσει την καριέρα του από την Μπόλτον προτού μεταπηδήσει στο Μάντσεστερ, το 1967, παίρνοντας τότε μεταγραφή με ποσό – ρεκόρ, έναντι 60.000 λιρών!

Επί πέντε διαδοχικές αγωνιστικές περιόδους, από το 1969-1970 έως και το 1973-1974 ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας!

Σε επίπεδο εθνικής Αγγλίας συμπλήρωσε 27 συμμετοχές με 10 τέρματα...



Πηγή
: www.england365.com

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0