Football Talk

Παναθηναϊκός: Ήρθε η ώρα να… σπάσει ΚΑΙ την Τρίπολη, με αυτοπεποίθηση και αντίδραση!

Παναθηναϊκός: Ήρθε η ώρα να… σπάσει ΚΑΙ την Τρίπολη, με αυτοπεποίθηση και αντίδραση!

Στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα καλείται να «σπάσει» την παράδοση ο Παναθηναϊκός, με δεδομένο ροτέισον στην αρχική ενδεκάδα και να βγάλει αντίδραση, περισσυλέγοντας τρίποντο στην Αρκαδία επτά χρόνια από την τελευταία φορά!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Μετά από ένα πλούσιο σε συναισθήματα διάστημα, με τα πάνω και τα κάτω, ο Παναθηναϊκός καλείται να ταξιδέψει στην Τρίπολη και να επιστρέψει στις νίκες, για την 6η αγωνιστική της Super League. Μπορεί η νίκη επί της Βιγιαρεάλ να ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία ομάδας και κόσμου, όμως η ήττα με την ΑΕΚ λειτούργησε αντίθετα. Προτιμότερο είναι να υπάρχει ισορροπία στα συναισθήματα και να μην φέρνουμε την καταστροφή στα δύσκολα, αλλά ούτε να υπάρχει αλόγιστος ενθουσιασμός στις μεγάλες νίκες και εμφανίσεις.

Η σεζόν βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο και οι υποχρεώσεις μόλις ξεκίνησαν να ανεβάζουν ρυθμούς. Ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει σίγουρα τον πρώτο μεγάλο του στόχο, την επιστροφή στους ευρωπαϊκούς ομίλους και μάλιστα έμεινε μονάχα μια ανάσα μακριά από το Champions League. Για κάποιο λόγο στην Ελλάδα το Europa League υποβιβάζεται, λες και οι ομάδες της χώρας μας μεσουρανούν στα ευρωπαϊκά γήπεδα και κάνουν τρομερές πορείες καθιερωμένα.

Ας επανέλθουμε όμως στο βασικό μας θέμα, το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Αρκαδία. Η ψυχολογία της ομάδας σίγουρα δεν συμβαδίζει με του κόσμου, καθώς μιλάμε για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και ο προπονητής της ομάδας ξέρει να κρατάει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια. Σίγουρα η ήττα από τους «κιτρινόμαυρους» έχει επηρεάσει, όπως είναι φυσιολογικό, και ένα παραπάνω… βάρος έχει προσθέσει και ο σοβαρός τραυματισμός του Χόρντουρ Μάγκνουσον, που θα λείψει όλη τη σεζόν. Οι «πράσινοι» όμως είναι… υποχρεωμένοι να βγάλουν αντίδραση και περισυλλέξουν το τρίποντο από το «Θ. Κολοκοτρώνης».

Δεδομένα μιλάμε για ένα δύσκολο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύεται καθιερωμένα στην Τρίπολη, ωστόσο ΤΩΡΑ είναι η ώρα να δείξει την αυτοπεποίθηση του και το βάθος που διαθέτει στη φαρέτρα του. Σε συνολικά 20 αναμετρήσεις στην έδρα των «Αρκάδων» οι νίκες είναι ισάριθμα μοιρασμένες από έξι στην κάθε ομάδα, ενώ οι ισοπαλίες οκτώ. Αν μιλήσουμε μόνο για τα επίσημα παιχνίδια του πρωταθλήματος όμως θα πρέπει να αφαιρέσουμε μια νίκη από τον Παναθηναϊκό, καθώς τη σεζόν 2016/17 είχε σημειώσει μια νίκη στο Κύπελλο Ελλάδος κόντρα στον Αστέρα.

Αυτή μάλιστα είναι και η τελευταία χρονολογικά νίκη του «Τριφυλλιού» στην Τρίπολη, ενώ η αμέσως προηγούμενη μας γυρίζει στην ίδια σεζόν, σχεδόν ένα μήνα πριν και πιο συγκεκριμένα στις 18 Φεβρουαρίου του 2017. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης και το νικηφόρο 5-0 διαμόρφωσαν οι Κλωναρίδης (1-0, 7’), Μπέργκ (2-0, 9’), Μολέδο (3-0, 30’), Μ’ Ποκού (4-0 39’) και Μπουμάλ (5-0, 83’).

Επτά χρόνια χωρίς νίκη για τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη, είναι πολλά και η κατάσταση αυτή πρέπει και μπορεί να ανατραπεί. Εξάλλου, από την περσινή σεζόν η ομάδα του Γιοβάνοβιτς «έσπασε» αρκετές παραδόσεις απέναντι σε ΟΦΗ, ΠΑΟΚ κ.α.. Η φετινή χρονιά δείχνει ίδια… σημάδια, αφού και στο Αγρίνιο οι «πράσινοι» δεν περνούσαν εύκολα, αλλά πριν σχεδόν 10 μέρες επικράτησε του Παναιτωλικού με 5-0, στην Αιτωλοακαρνανία.

Με πίστη και αφοσίωση, οι παίκτες του «Τριφυλλιού» το βράδυ της Πέμπτης θα χαμογελάσουν και πάλι και θα επιστρέψουν στην Αθήνα με το τρίποντο στις… αποσκευές τους. Δεδομένες είναι οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας, αφού και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ βγήκε κόπωση και πολλοί ποδοσφαιριστές θα πρέπει να πάρουν χρόνο για αποφόρτιση.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0