Football Talk

Ο… γίγαντας Μάγκνουσον και η σύνδεση με τον Αϊτόρ, έναν χρόνο αργότερα! (video)

Ο… γίγαντας Μάγκνουσον και η σύνδεση με τον Αϊτόρ, έναν χρόνο αργότερα! (video)

Έξι μήνες στα «πιτς» θα περάσει ο άτυχος Μάγκνουσον, με τον… αθώο γίγαντα του Παναθηναϊκού να ταυτίζεται σε πολλές καταστάσεις με τον τραυματισμό του Αϊτόρ!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Το ποδόσφαιρο κρύβει χαρές, λύπες και γενικότερα τα συναισθήματα ποικίλουν. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχασε από την ΑΕΚ, αλλά η μεγαλύτερη απώλεια της 5ης αγωνιστικής της Super League να μην ήταν η ήττα. Ήττες θα έρθουν, για όλους. Τραυματισμοί σε τόσο κομβικούς ποδοσφαιριστές όμως, δύσκολο να υπάρχουν σε πληθώρα και μακάρι δηλαδή να είναι όλοι οι αθλητές υγιείς.

Ο Μάγκνουσον ήταν ο μεγάλος άτυχος της βραδιάς της Δευτέρας (25/9), καθώς στο 11ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, ο Ισλανδός βρέθηκε στο χορτάρι και… σφάδαζε στον πόνο, κρατώντας παράλληλα το αριστερό του γόνατο. Ο αμυντικός των «πράσινων» αποχώρησε και διακομίστηκε άμεσα για μαγνητική, εκεί που διαπιστώθηκε το μέγεθος της ζημιάς του: ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Η ιστορία αυτή δυστυχώς θυμίζει, σε πολλά σημεία τον τραυματισμό του Αϊτόρ. Στο ίδιο σημείο του γηπέδου, στα πρώτα λεπτά του ποδοσφαιριστή στον αγωνιστικό χώρο και επίσης τον τραυματισμό στο ίδιο ακριβώς πόδι. Όλα αυτά σχεδόν ένα χρόνο μετά τον τραυματισμό του Ισπανού winger.

Για κακή του τύχη ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός θα χρειαστεί να κάτσει στα πιτς για περισσότερο από 6 μήνες. Όπως είναι αντιληπτό η απώλεια του ψηλού στόπερ στον Παναθηναϊκό, είναι βέβαιο πως θα φέρει επιπτώσεις και στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Ο… γίγαντας των 190 εκατοστών είναι ο κύριος δημιουργός της αμυντικής γραμμής, με το καλό του αριστερό να χρησιμεύει στην ομάδα για μπαλιές στις πλάτες των αντιπάλων. Ο Γιοβάνοβιτς έδειχνε να τον εμπιστεύεται στο συγκεκριμένο κομμάτι της δημιουργίας και ο Χόρντουρ είχε ιδιαίτερες αρετές με την μπάλα στα πόδια, δεδομένης της θέσης του.

Το κενό στο αγωνιστικό κομμάτι λοιπόν θα είναι με βεβαιότητα μεγάλο, αλλά ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι που μας πέρασε έκανε ποιοτική αναβάθμιση στην θέση του στόπερ, με τον Σάρλια και τον Πούγγουρα να αποχωρούν και την πόρτα της εισόδου πέρασαν ο Τιν Γεντβάι και ο Έρικ-Πάλμερ Μπράουν. Δύο κεντρικοί αμυντικοί που ήρθαν για να διεκδικήσουν την θέση βασικού, αλλά δυστυχώς η… δουλειά τους έγινε πιο εύκολη, για άσχημο λόγο φυσικά.

Αυτή τη στιγμή το «Τριφύλλι» έχει μετρημένα κουκιά και δεν έχει την ευχέρεια των πολλών επιλογών στην συγκεκριμένη θέση. Παρόλα αυτά, όπως γράψαμε και μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «το μυαλό… τρέχει». Μπροστά έρχονται δυο σημαντικά παιχνίδια για το πρωτάθλημα την Πέμπτη (28/9) με τον Αστέρας Τρίπολης εκτός έδρας και τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο την Κυριακή (1/10).

Η συμπαίκτες του Μάγκνουσον είναι με βεβαιότητα συγκλονισμένοι με την υπόθεση, αλλά έχουν έναν… παραπάνω λόγο να παίζουν φέτος. Πρέπει η ομάδα να μην επηρεαστεί ούτε από την ήττα, ούτε από τον άτυχο τραυματισμό του Χόρντουρ και να συνεχίσει την αποστολή της σε Ευρώπη και Ελλάδα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0