Football Talk

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ίωση είναι, θα περάσει… (video)

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ίωση είναι, θα περάσει… (video)

Πότε θα πετάει στα… ουράνια και πότε δεν θα μπορεί να… εμφανιστεί στο γήπεδο. Τα αποτελέσματα της Ατλέτικο Μαδρίτης έως τώρα στη σεζόν είναι ασταθή και δημιουργούν την εύλογη απορία για το εάν η νίκη απέναντι στη Ρεάλ ήταν μία μικρή «παρένθεση», μέχρι και την επόμενη…

Σχετικά Άρθρα

«Αυτός που έχει την τάση να αλλάζει κατά τρόπο απρόβλεπτό». Αυτός είναι ο επακριβής ορισμός της λέξης «ασταθής». Μία λέξη η οποία προσδιορίζει τέλεια την… Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μπορεί να έχει περάσει μονάχα μερικές ημέρες από το ένα παιχνίδι μέχρι το άλλο, όμως οι «ροχιμπλάνκος» εμφανίζουν διαρκώς δύο «πρόσωπα». Μπορούν από την μία μεριά να επικρατούν με 7-0 της Ράγιο Βαγιεκάνο (28/08), στην πιο ευρεία εκτός έδρας νίκης του στη La Liga και στη συνέχεια να δεχθούν… τρία γκολ από την Βαλένθια (3-0, 16/09) και να χάνουν με κατεβασμένα τα χέρια.

Παράλληλα, να χάσουν ένα… δικό τους ματς από την Λάτσιο, χάρις σε γκολ του αντίπαλου τερματοφύλακα (!) στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (19/09), αλλά μερικές ημέρες αργότερα να «χαλάσουν» το απόλυτο της «μισητής» συμπολίτισσας, Ρεάλ Μαδρίτης (3-1, 24/09).

Η ψυχολογία της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν στα… τάρταρα μετά το εντυπωσιακό «σεντερφορίσιο» γκολ που πέτυχε ο Ιβάν Προβεντέλ απέναντί της. Μολαταύτα, κατάφερε να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις στο ντέρμπι της πρωτεύουσας και να πραγματοποιήσει μία εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στη «Βασίλισσα».

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς μπορεί η Ατλέτικο Μαδρίτης να παρουσιάζει μία τέτοια εικόνα, ενώ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έμοιαζε… χαμένη μέσα στο «Μεστάγια» με την προβληματική Βαλένθια. Στα τελευταία της 14 ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης στο πρωτάθλημα, είχε μονάχα μία νίκη, εντούτοις το εντυπωσιακό ξεκίνημα αυτής και του Τζουντ Μπέλιγχαμ δεν την… πτόησε.

Από όσα γνωρίζουμε από το σύνολο του Τσόλο, είναι ότι η ομάδα του είναι ικανή για το καλύτερο και το… χειρότερο δυνατό. Μπορεί να παίρνει με πολύ καλές εμφανίσεις τέτοια καθοριστικά ματς και να ακολουθήσει μία άκρως απογοητευτική ήττα που «σηκώνει» εκ νέου αμφιβολίες για τις ικανότητές της.

Με τη Βαγιεκάνο μετέτρεψε 10 τελικές στον στόχο σε… επτά γκολ, ενώ με τη Βαλένθια είχε 11 σουτ… συνολικά καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Με την Λάτσιο πραγματοποίησε εννέα τελικές προσπάθειες και σκόραρε μία φορά, αλλά απέναντι στη Ρεάλ σημείωσε 10 και βρήκε δίκτυα τρεις φορές.

Απ’ όπου και να το κοιτάξει κανείς, τα νούμερά της δεν… βγάζουν νόημα. Γι’ αυτό, κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί μία ακόμα «παρένθεση» το ματς με την «Βασίλισσα» και όχι η απαρχή της… επανάκαμψης της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Και με παιχνίδια κόντρα στην Οσασούνα και την Κάντιθ να ακολουθούν, ποια από τα δύο «πρόσωπα», άραγε, θα παρουσιάσουν οι «ροχιμπλάνκος»;

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0