Football Talk

Ατλέτικο – Ρεάλ 3-1: Μοράτα ο… δήμιος, δίνει τον θρόνο της Μαδρίτης στους «ροχιμπλάνκος»! (video)

Ατλέτικο – Ρεάλ 3-1: Μοράτα ο… δήμιος, δίνει τον θρόνο της Μαδρίτης στους «ροχιμπλάνκος»! (video)

Η Ατλέτικο στέφθηκε… βασίλισσα στη Μαδρίτη, κέρδισε με 3-1 τη Ρεάλ (24/09) στο στάδιο Μετροπολιτάνο και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στη φετινή σεζόν. Σκόραρε δις ο Αλβάρο Μοράτα!

Το ντέρμπι της Μαδρίτης κατέληξε στα χέρια της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε! Η Ατλέτικο ήταν ανώτερη σε όλα τα σημεία του παιχνιδιού και πήρε τη νίκη κόντρα στη Ρεάλ με 3-1, στο στάδιο Μετροπολιτάνο για την 6η αγωνιστική της La Liga. Ο Αλβάρο Μοράτα πέτυχε δύο τέρματα, με τον Γκριεζμάν να σημειώνει το δεύτερο των «ροχιμπλάνκος» και τον Κρόος να μειώνει προσωρινά σε 2-1 πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα στη φετινή σεζόν για το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι. Από την άλλη, η Ατλέτικο, έχοντας και ματς λιγότερο, έφτασε τους δέκα βαθμούς και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς με… όρεξη και δεν άργησαν να βρουν δίχτυα. Αυτό έγινε μόλις στο 4ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Λίνο από αριστερά, ο Μοράτα δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά.

Οι παίκτες του Σιμεόνε συνέχισαν να πιέζουν, πράγμα που εν τέλει εξαργύρωσαν με ένα δεύτερο τέρμα. Στο 18’, από αριστερά και πάλι, ο Σαούλ σέντραρε αυτή τη φορά προς την περιοχή, με τον Γκριεζμάν να γράφει το 2-0 με ωραία φαλτσαριστή κεφαλιά!

Η απάντηση της Ρεάλ ήρθε από τα πόδια του Τόνι Κρόος στο 35ο λεπτό. Ο Γερμανός μέσος απέφυγε με όμορφο τρόπο το μαρκάρισμα του Γιορέντε και με δυνατό δεξί σουτ έξω από την περιοχή, μείωσε σε 2-1. Μάλιστα, στο 45’ ο Καμαβινγκά βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε, καθώς ο Ρίντιγκερ βρισκόταν εκτεθειμένος λίγο νωρίτερα στη φάση.

Οι «ροχιμπλάνκος», όμως, φρόντισαν να τελειώσουν την υπόθεση νίκη από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Λίγα δευτερόλεπτα έπειτα από την επανέναρξη του αγώνα, ο Μοράτα βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή, κάνοντας εύκολα με κεφαλιά το 3-1, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Η Ατλέτικο έφτασε κοντά και σε τέταρτο τέρμα στο 54’, αλλά ο Ερμόσο είδε την κεφαλιά του να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Πέρα από μία «βολίδα» του Τσουαμενί στο 65’, όπου η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, η Ρεάλ δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά μέχρι το φινάλε, με αποτέλεσμα το 3-1 να παραμείνει έως το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατλέτικο (Σιμεόνε): Όμπλακ, Μολίνα (65' Αθπιλικουέτα), Σάβιτς, Χιμένες (86' Κορέα), Ερμόσο, Λίνο (87' Γκαλάν), Γιορέντε, Κόκε (46' Βίτσελ), Σαούλ, Γκριεζμάν, Μοράτα (82' Ντεπάι)

Ρεάλ (Αντσελότι): Κέπα, Βάθκεθ (57' Νάτσο), Ρίντιγκερ, Αλάμπα, Γκαρθία (57' Μεντί), Κρόος (70' Ντίαθ), Βαλβέρδε, Καμαβινγκά (57' Τσουαμενί), Μόντριτς (46' Χοσέλου), Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0