Football Talk

Πίσω από τους νεαρότερους σκόρερ της Ισπανίας, «κρύβεται» πάντα η Μασία! (video)

Πίσω από τους νεαρότερους σκόρερ της Ισπανίας, «κρύβεται» πάντα η Μασία! (video)

Ιστορικό ντεμπούτο, ιστορικό γκολ και μέσω... Γιαμάλ, η Μπαρτσελόνα έχει κάθε δικαίωμα -για ακόμα μία φορά- να νιώθει περήφανη για τη μεγάλη ποδοσφαιρική της σχολή.

Γίνεται μία «επτάρα» να περάσει στα... ψιλά; Κι όμως, γίνεται!

Αν στο 44ο λεπτό κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα της χώρας του, ένα παιδί που θέλει δύο χρόνια για να πάρει δίπλωμα οδήγησης και δεν αρκείται απλώς στην πρώτη του συμμετοχή, αλλά σκοράρει κιόλας, αλήθεια, ποια «επτάρα»;

Ο Λαμίν Γιαμάλ, για ακόμα μία φορά στην έναρξη της φετινής σεζόν, ανάγκασε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να στρέψει το βλέμμα του προς αυτόν. Τόσο από τη στιγμή που «πάτησε» χορτάρι στο γήπεδο, ως ο νεαρότερος παίκτης που αγωνίστηκε ποτέ με τη φανέλα της Ισπανίας, όσο και 74ο λεπτό, όπου έγινε και ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της!


Ούτε η ώρα είναι, ούτε λόγος υπάρχει για να ειπωθούν μεγάλα λόγια. Ο χρόνος θα δείξει πού θα φτάσει και πόσο γρήγορα. Πάντως, αυτό το ματς κόντρα στη Γεωργία, έστω κι αν εξελίχθηκε σε διαδικαστικού χαρακτήρα, λόγω της νίκης με σκορ 7-1, θα το θυμάται για καιρό. Και αυτός και ο σύλλογος που αγωνίζεται.

Αναλυτικά, οι πέντε νεαρότεροι σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Ισπανίας:

  1. Λαμίν Γιαμάλ (16 ετών, 57 ημερών)
  2. Γκάβι (17 ετών, 62 ημερών)
  3. Άνχελ Θουμπιέτα (17 ετών, 284 ημερών)
  4. Ανσού Φάτι (17 ετών, 208 ημερών)
  5. Μπόγιαν Κρίκιτς (18 ετών, 13 ημερών)

Ποιος ο κοινός παρονομαστής στο συγκεκριμένο Top-5; Προφανώς, η Μπαρτσελόνα. Και για την ακρίβεια, η ποδοσφαιρική της σχολή: η φημισμένη Μασία!

Τόσο ο νυν κάτοχος του ρεκόρ, Λαμίν Γιαμάλ, όσο και οι Γκάβι, Φάτι και Κρίκιτς, αποτελούν «παιδιά» που βρήκαν από τα... σπλάχνα της!

Παράλληλα, όμως, αποτελούν και τη μεγαλύτερη απόδειξη, ότι δικαίως θεωρείται, ως ένας από τους κύριους «τροφοδότες» νέων αστέρων, για την εθνική ομάδα της Ισπανίας. Αν όχι ο κυριότερος...

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0