Football Talk

Ο πρώτος κανόνας του φετινού ΠΑΟΚ: Οι νίκες «χτίζονται» στο 1ο ημίχρονο και... σφραγίζονται στο 2ο! (video)

Ο πρώτος κανόνας του φετινού ΠΑΟΚ: Οι νίκες «χτίζονται» στο 1ο ημίχρονο και... σφραγίζονται στο 2ο! (video)
Ο ΠΑΟΚ έκανε το 5/7 στη φετινή σεζόν και όλες οι έως τώρα νίκες του, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό!
Η Κηφισιά «προβλημάτισε» τον ΠΑΟΚ για... τρία λεπτά! Το γκολ του Μασούρα στο 75', όμως, στάθηκε απλώς η αφορμή, ώστε ο ΠΑΟΚ να ακολουθήσει πιστά, το μοτίβο κάθε νίκης του στη φετινή σεζόν!

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου, «κρατούσε» το 1-0 υπέρ του, μετά το γκολ του Στέφανου Τζίμα στο 45+2', ενώ είχε χαμένο πέναλτι στο 25', με τον MVP -κατά πολλούς- στην έναρξη της σεζόν, Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Οι νεοφώτιστοι δεν είχαν απειλήσει έως τότε, κάτι που επιβεβαίωναν και τα xGoals, που βρίσκονταν στο 0.02 έως το πρώτο γκολ τους στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η άστοχη έξοδος του Κοτάρσκι, όμως, έδωσε την ευκαιρία στον Μασούρα να ισοφαρίσει και παράληλλα, «ανάγκασε» τον ΠΑΟΚ να συνεχίσει ό,τι κάνει, σε κάθε νίκη του φέτος: να βρει δίχτυα και στα δύο ημίχρονα!

Στο 78ο λεπτό, ο Κωνσταντέλιας βρήκε με μαγικό τρόπο (τακουνάκι) τον Μπάμπα, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Τσάπαν, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Κάπως έτσι, για πέμπτη φορά φέτος, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έθεσε τις βάσεις της νίκης στο 1ο ημίχρονο -στην προκειμένη περίπτωση με τον Τζίμα- και την «σφράγισε» στο δεύτερο! Έστω και μέσω αυτογκόλ, αυτήν τη φορά.

Η συνήθεια του ΠΑΟΚ που τείνει να γίνει κανόνας, ξεκίνησε στο Ισραήλ, στη ρεβάνς με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το αυτογκόλ του Γκοτλίεφ (12') και το γκολ του Μπράντον (45+1') «άνοιξαν» τον δρόμο, με το αυτογκόλ του Τόμας (90+2') και το γκολ του Κωνσταντέλια (90+6'), να διαμορφώνουν το 4-1 ως τελικό σκορ.



Ξανά σε ρεβάνς, αυτήν τη φορά απέναντι στη Χάιντουκ Σπλιτ, για τον 3ο γύρο της ίδιας διοργάνωσης, ο ΠΑΟΚ το επανέλαβε.

Ο Σβαμπ έκανε το 1-0 στο 12', με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, και ο Ζίβκοβιτς με δύο δικά του γκολ (79' 85'), «σφράγισε» τη νίκη με σκορ 3-0, αλλά και την πρόκριση



Οι εκτός συνόρων συνήθειες «πέρασαν» κι εντός συνόρων. Στην πρεμιέρα του «Δικεφάλου του Βορρά» στη Stoiximan Super League της σεζόν 2023/24, ο Μουργκ σκόραρε στο 22' κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και ο Ζίβκοβιτς το... έκανε ξανά, όπως κόντρα στους Κροάτες.

Πέτυχε δύο γκολ στο δεύτερο μέρος και «κλείδωσε» τη νίκη, με σκορ 3-0.



Τέλος, πριν την Κηφισιά (27/08, 2-1), ήταν η σειρά της Χαρτς.

Παρότι προηγήθηκαν στην έδρα τους οι Σκωτσέζοι, στο πρώτο μεταξύ τους ματς, για τα Play Off του Europa Conference League, οι Θεσσαλονικείς βρήκαν τον τρόπο.

Ο Σβαμπ ισοφάρισε από τα «έντεκα βήματα» στο 12', και ο Ζίβκοβιτς (ποιος άλλος;) υπέγραψε μία τεράστια ανατροπή στο 75'.



Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0