Football Talk

Bundesliga: Τα γερμανικά Σάββατα που όλοι αγαπήσαμε - «Βροχή» τα γκολ από ημίχρονο στην πρώτη αγωνιστική (video)

Bundesliga: Τα γερμανικά Σάββατα που όλοι αγαπήσαμε - «Βροχή» τα γκολ από ημίχρονο στην πρώτη αγωνιστική (video)
Πλούσιο θέαμα στα πρώτα Σαββατιάτικα (19/08, 16:30) παιχνίδια της Bundesliga για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, με το Άουγκσμπουργκ - Γκλάντμπαχ να «κλέβει» την παράσταση με οκτώ γκολ, εκ των οποίων τα έξι στο ημίχρονο.
Σχετικά Άρθρα

Με… όρεξη ξεκίνησαν οι ομάδες στη φετινή Bundesliga. Στα πέντε παιχνίδια που διεξήχθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (19/08, 16:30), σημειώθηκαν συνολικά 23 τέρματα (!), με την αναμέτρηση της Άουγκσμπουργκ με την Γκλάντμπαχ να ξεχωρίζει φυσικά, «κόβοντας» την ανάσα μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή!

Άουγκσμπουργκ - Γκλάντμπαχ 4-4

H Άουγκσμπουργκ υποδέχθηκε την Γκλάντμπαχ για την πρώτη αγωνιστική της Bundesliga. Ένα παιχνίδι στην «WWK  Arena» που σίγουρα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, με το πρώτο ημίχρονο να είναι αυτό που ξεχώρισε. Και πως να μην ξεχωρίσει, όταν οι δύο ομάδες πέτυχαν από τρία γκολ και χάρισαν σπουδαίο θέαμα σε όσους έβλεπαν την αναμέτρηση.

Η Γκλάντμπαχ στο 13' με τον Ιτακούρα είχε ανοίξει το σκορ, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν 14 λεπτά αργότερα ένα δεύτερο γκολ με τον Κβανκάρα.
Η Άουγκσμπουργκ δύο λεπτά αργότερα, στο 29', είχε μειώσει με δυνατό αριστερό σουτ του Ρέξμπεκαϊ

Η ομάδα του Σεοσάνε, είχε πάρει και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων κάνοντας το 3-1 με τον Ενγκουμού. Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία του λέξη στο πρώτο μέρος. 
Ο Μπάουερ στο 41' είχε μειώσει σε 2-3 μετά από ασίστ του Ντεμίροβιτς, με τον Μίτσελ να ισοφαρίζει από το σημείο του πέναλτι στο 45+7'. 
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πιο ήρεμο και δεν είχε τόσες φάσεις όσο το πρώτο. Ωστόσο η Άουγκσμπουργκ ήτνα αυτή που βρήκε το γκολ της ανατροπής στο 76' με τον Βάργκας.
Μία ανατροπή την οποία δεν πανηγύρισε στο τέλος η γηπεδούχος ομάδα. Αυτό γιατί στο 99' ο Κβανκάρα με πέναλτι έκανε το 4-4.

Λεβερκούζεν - Λειψία 3-2

Το ντέρμπι του Σαββάτου ήταν αδιαμφισβήτητα το Λεβερκούζεν - Λειψία, δύο ομάδες που στοχεύουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν πρώτοι, μιας και ο Φρίμπονγκ σκόραρε στο 24'.

Ο Τζόναθαν Τα ήταν αυτός που με κεφαλιά στο 35' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, μετά από κόρνερ του Βιρτς.

Η κάτοχος του Σούπερ Καπ Γερμανίας, είχε καταφέρει να μειώσει στο σκορ με τον Ντάνι Όλμο στο 39', με το 2-1 να ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο 64' μετά από πάσα του Φρίμπονγκ, ο Φλοριάν Βιρτς με υπέροχο σουτ έκανε το 3-1 και έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.

Εφτά λεπτά αργότερα, ο Λουίς Οπέντα, με το πρώτο του γκολ στην Bundesliga μείωσε σε 3-2, το οποίο βέβαια ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Χοφενχάιμ – Φράιμπουργκ 1-2

Με αρκετή δόση τύχης, η Φράιμπουργκ κατάφερε να ξεκινήσει νικηφόρα στο φετινό πρωτάθλημα, περνώντας από την έδρα της Χοφενχάιμ με 2-1. Ευτύχησε να προηγηθεί χάρη σε αυτογκόλ του Ατίλα Σαλάι στο 39’, ενώ βρήκε και δεύτερο τέρμα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ρόλαντ Σάλαϊ.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά και προσπάθησαν να επιστρέψουν ξανά στο ματς. Τελικά μπόρεσαν να μειώσουν με τον Καμπάκ στην έναρξη του δευτέρου μέρους (50’), «αναπτερώνοντας» τις ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, δεν νίκησαν ξανά στη συνέχεια τον Ατουμπολού και έτσι υπέστησαν την ήττα.

Στουτγκάρδη – Μπόχουμ 5-0

Αρκετά εύκολη αποδείχθηκε η πρεμιέρα της φετινής Bundesliga για τη Στουργκάρδη. Στο εντός έδρας ματς απέναντι στην Μπόχουμ, όπου ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος έμεινε εκτός αποστολής, πήρε τη νίκη με 5-0, ελέγχοντας το παιχνίδι καθ’ όλη τη διάρκεια.

Το «χορό» των γκολ άνοιξε ο Γκιρασί στο 18ο λεπτό, για να ακολουθήσει στο 38’ ο Ζαγκαντού για να κάνει το 2-0, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού (60’) ήρθε και το τρίτο γκολ των γηπεδούχων. Ο Εμβουμπά εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Φιούριχ από αριστερά και με κοντινή προβολή έγραψε το 3-0. Ο ίδιος παίκτης σκόραρε με παρόμοιο τρόπο στο 67’ για το 4-0, ενώ ο Γκιρασί έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» στο 77’, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Βόλφσμπουργκ – Χαϊντενχάιμ 2-0

Μόλις στο 6ο λεπτό προηγήθηκε η Βόλφσμπουργκ στο εντός έδρας ματς με τη Χαϊντενχάιμ. Έτσι δεν άφησε πολλές ελπίδες στους νεοφώτιστους να πιστέψουν σε κάποιο θετικό ξεκίνημα, στο πρώτο τους ματς στην ιστορία τους στην Bundesliga. Οι «λύκοι» κέρδισαν με 2-0, το οποίο είχε διαμορφωθεί ήδη από το ημίχρονο.

Ο Βιντ ήταν ο άνθρωπος που «λύγισε» και στις δύο περιπτώσεις την άμυνα της Χαϊντεχάιμ. Έπειτα από το τέρμα που σημείωσε στο 6’, νίκησε τον Κέβιν Μίλερ και στο 27’, κάνοντας το 2-0. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε τίποτα και έτσι η Βόλφσμπουργκ έφτασε σχετικά με άνεση στους πρώτους τρεις βαθμούς της στο νέο πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή (18/08)

Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου 0-4
(4'/90' Σανέ, 74' Κέιν, 90'+4' Τελ)

Σάββατο (19/08)

Λεβερκούζεν-Λειψία 3-2
(24’ Φρίμπονγκ, 35’ Τα, 64’ Βιρτζ - 39’ Όλμο, 71’ Οπεντά)
Βόλφσμπουργκ-Χάιντενχαϊμ 2-0
(6’, 27’ Βιντ)
Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ 1-2
(51’ Κάμπακ - 39’ αυτ. Σάλαϊ, 45’ Σάλαϊ)
Άουγκσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 4-4
(29' Ρετζμπετσάι, 41' Μπάουερ, 45'+7' πέν. Μίχελ, 76' Βάργκας - 13' Ιτακούρα, 27', 90'+3' Τσβαντσάρα, 37' Ενγκούμου)
Στουτγκάρδη-Μπόχουμ 5-0
(18', 77' Γκιρασί, 38' Ζαγκαντού, 60', 67' Σιλάς)
Ντόρτμουντ-Κολωνία (19:30)

Κυριακή (20/08)

Ουνιόν Βερολίνου-Μάιντς (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ντάρμσταντ (18:30)

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Παρασκευή (25/08)

Λειψία-Στουτγκάρδη (21:30)

Σάββατο (26/08)

Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης (16:30)
Κολωνία-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Χάιντενχαϊμ-Χόφενχαϊμ (16:30)
Ντάρμσταντ-Ουνιόν Βερολίνου (16:30)
Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή (27/08)

Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Άουγκσμπουργκ (18:30)

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0