Football Talk

Ντιναμό Κιέβου – Άρης 2-1 (πεν. 6-5) : Ψηλά το κεφάλι, κρίμα και άδικο ένας τέτοιος αποκλεισμός!

Ντιναμό Κιέβου – Άρης 2-1 (πεν. 6-5) : Ψηλά το κεφάλι, κρίμα και άδικο ένας τέτοιος αποκλεισμός!

Έκανε κάθε τι που χρειαζόταν για να περάσει, αλλά εν τέλει αποκλείστηκε από την Ντιναμό Κιέβου στα πέναλτι ο Άρης. Προηγήθηκε, διατηρούσε την πρόκριση μέχρι και το 85ο λεπτό, οδηγήθηκε στην παράταση με το 2-1 της κανονικής διάρκειας, έπαιξε με παίκτη λιγότερο και ήταν ανώτερος, αλλά δεν συνεχίζει στο Europa Conference League!

Κρίμα και άδικο για αυτόν τον Άρη, που ήταν ξεκάθαρα ανώτερος της Ντιναμό Κιέβου, αλλά αποκλείστηκε στην διαδικασία των πέναλτι με 6-5, με τον Οντουμπάτζιο να είναι ο μοιραίος.

Ο Άρης, που είχε και την συμπαράσταση του κόσμου του στην εξόρμησή του, απείλησε για πρώτη φορά με ένα μακρινό σουτ του Κάρλσον, στο 25’, για να έρθει ο Τζούρασεκς το 39’ και να κάνει ό,τι δεν κατάφερε νωρίτερα ο συμπαίκτης του.

Γέμισμα από τον Κάρλσον στο δεύτερο δοκάρι, ο σκόρερ του πρώτου ματς, Πάλμα, γύρισε υποδειγματικά την μπάλα, για να έρθει ο Τζούρασεκ και να κάνει το 1-0, δίνοντας ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα του.

Όπως ήταν λογική, η εξέλιξη αυτή θα έκανε τους γηπεδούχους να ανεβάσουν την απόδοσή τους, καθώς μέχρι εκείνη την στιγμή κυκλοφορούσαν την μπάλα ανούσια. Και εν τέλει, βρήκαν γκολ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου 45λεπτου.

Πανέμορφο τέρμα από πλευράς Ουκρανών, με τον Σίντορτσουκ να βγάζει μια εξαιρετική πάσα και ο Βολόσιν με κεφαλιά να «κρεμά» τον Χουτεσιώτη, που δέχθηκε για πρώτη φορά γκολ στην ευρωπαϊκή του καριέρα.

Στο δεύτερο μέρος όμως, ο Άρης δεν έμοιαζε επηρεασμένος από την ισοφάριση και έκανε το παιχνίδι του. Είχε την στιγμή του στο 56’, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Φεράρι, είδε τον Χουτεσιώτη να τον κρατά «όρθιο» στο 78’, αλλά δεν… άντεξε.

Ο Φεράρι εκτέθηκε αμυντικά, η Ντιναμό Κιέβου βρήκε γκολ με μία διαγώνια μεταβίβαση που υποδέχθηκε εξαιρετικά ο Καραβάγιεφ και το 2-1 είχε ως συνέπεια να οδηγηθούμε στην παράταση, καθώς η κεφαλιά του Φαμπιάνο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή του έξτρα χρόνου έλαβε χώρα στο 93’, με το σουτ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου να καταλήγει ψηλά άουτ, ενώ η κεφαλιά του Φαμπιάνο, τέσσερα λεπτά μετά, δεν είχε δύναμη και το 1-1 παρέμεινε.

Ακολούθησε τεράστια ευκαιρία για το σύνολο του Απόστολου Τερζή, με τον Άρη να μην μπορεί να σκοράρει από πλεονεκτική θέση με σουτ του Πάβισιτς, ύστερα από καταπληκτική δημιουργία του Ρουπ.

Στη συνέχεια της φάσης, ο ίδιος παίκτης κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση, αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου πέρασε ελάχιστα έξω, από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Με την έναρξη του δευτέρου τετάρτου της παράτασης, ο Πάβισιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και… μοιραία, οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να επιτεθούν περισσότερο, ανεβάζοντας πολύ τις γραμμές τους.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Άρη και τον Μενέντες να απειλήσουν στο 112’, δίχως όμως να σημαδεύει σωστά, ενώ η κεφαλιά του Φαμπιάνο στο 115’, κατέληξε ακριβώς πάνω στον Μπούτσαν, από το… μισό μέτρο.

Φτάσαμε στην διαδικασία των πέναλτι, με τον Μενέντες να είναι ο πρώτος που αστοχεί στη διαδικασία, αλλά τον Χουτεσιώτη να κρατά «ζωντανό» τον «Θεό του πολέμου». Η κακή εκτέλεση του Οντουμπάτζιο όμως κατέληξε άουτ και με το τελικό 6-5, η Ντιναμό Κιέβου συνεχίζει στο Europa Conference League!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντιναμό Κιέβου (Λουτσέσκου): Μπούστσαν, Ντούμπιντσακ, Ντιάτσουκ, Σιρότα, Τίμτσουκ (Καραβάεφ 72'), Σίντορσουκ (Αντριέφσκι 72'), Σαπαρένκο (Μπράζκο 72'), Μπουγιάλσκι, Βολόσιν (Ντιαλό 82'), Γιαρμολένκο (Πάρις 105'), Βάνατ (Μπενίτο 105').

Άρης (Τερζής): Χουτεσιώτης, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Ζουλ (Σαμόρα 105'), Τζούρασεκ (59'), Νταρίντα (Πάβισιτς 75'), Κάρλσον (Μενέντες 59'), Πάλμα (Ματαρίτα 82'), Μορόν (Χριστοδουλόπουλος 82')

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0