Football Talk

Αυτός είναι ο πιο χαλαρός και ευτυχισμένος Μέσι, ίσως όλων των εποχών! (video)

Αυτός είναι ο πιο χαλαρός και ευτυχισμένος Μέσι, ίσως όλων των εποχών! (video)

Φανερώνει στο γήπεδο πως έχει κάνει την καλύτερη επιλογή για την καριέρα του σε αυτό το σημείο. Και ο τρόπος που παίζει ποδόσφαιρο διασκεδάζοντας και απομακρύνοντας οποιοδήποτε άγχος ή πίεση, τον καθιστά απολαυστικό για τα μάτια μας. Ο Λίο στο Μαϊάμι, είναι πιο ευτυχισμένος από ποτέ!

Για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, ο Αργεντινός αστέρας πέτυχε δυο γκολ για την Ίντερ Μαϊάμι. Έκανε τους συμπαίκτες του να μην το πιστεύουν – όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις στην εκτέλεση του φάουλ – αλλά και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να μαγεύεται στα επίσημα.

Η Ίντερ Μαϊάμι με τον Λίο στη σύνθεσή της μετράει μονάχα νίκες (η μια εξ αυτών στα πέναλτι μετά το 4-4 με το Ντάλας) σε τέσσερα παιχνίδια και βρίσκεται στα προημιτελικά του League Cup του MLS. Ο αρχηγός της ομάδας έχει βρει δίχτυα (7) σε καθένα από αυτά τα ματς, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην εξασφάλιση του επιθυμητού αποτελέσματος.

Μάλιστα, με τις επιδόσεις του, κατάφερε μέσα σε 3 ματς… και κάτι λεπτά της πρεμιέρας του, ν’ αναρριχηθεί στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ για την Ίντερ Μαϊάμι τη φετινή σεζόν! Εφτά τέρματα έχει και ο… νέος κολλητός του, Ζόσεφ Μαρτίνες σε 28 παιχνίδια, ενώ, 5 έχει ο Ρόμπερτ Τέιλορ και 4 ο Λεάντρο Καμπάνια (21 ματς).


Αυτά αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι, στην εξίσωση του οποίου έχει μπει πλέον και ο Ζόρντι Άλμπα που με το «καλησπέρα» μοίρασε δυο ασίστ, μια στον Μέσι και μια στον Κρέμασκι στο ματς που διεξήχθη τα ξημερώματα της Δευτέρας. Κι αν απορούσατε για τη συνεργασία με τον Αργεντινό στο 6ο λεπτό του ματς με το Ντάλας, το έχουμε ξαναδεί με τους δυο τους στην Μπαρτσελόνα. Εκείνη τη μέρα που ο Μέσι έκανε ακριβώς την ίδια κίνηση, ακριβώς το ίδιο τελείωμα, από την ίδια θέση κι έτρεξε να δείξει τη φανέλα του στον κόσμο της Ρεάλ έχοντας γράψει το 3-2 για τους «μπλαουγκράνα» στο Μπερναμπέου.

Η μεγαλύτερη αλήθεια για τον «βασιλιά» όλων των Αργεντινών κρύβεται στην γαλήνη με την οποία αγωνίζεται και η οποία του επιτρέπει να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του. Καμία πίεση, κανένα ιδιαίτερο άγχος. Απόλαυση του παιχνιδιού και της κάθε στιγμής με μια παρέα που τώρα την γνώρισε, αλλά με την οποία καταφέρνει να πετύχει πράγματα και να νιώσει πως μπορεί να εμπιστευθεί τους γύρω του. Ναι, όλοι, ακόμα, περιμένουν τα πάντα από εκείνον. Αλλά είναι πολύ διαφορετική η περίσταση.

Αν δει κανείς το χαμόγελο που ξεφεύγει από τον Μέσι τη στιγμή που ζητά από τους συμπαίκτες του να τρέξουν αμέσως προς τη σέντρα και να προλάβουν τον χρόνο στο 4-4 που μόλις έχει διαμορφώσει στο 86ο λεπτό του ματς με το Ντάλας, αντιλαμβάνεται πολλά. Μέσα σε ένα 5λεπτο, το εις βάρος της Ίντερ Μαϊάμι 4-2 έγινε 4-4 και ο Λίο πέτυχε ξανά καταπληκτικό γκολ σε στιγμή που θα πίστευε κανείς πως η πίεση θα τον είχε κατακλύσει. Όχι, είναι η απάντηση. Ούτε καν.

Είναι πιο χαλαρόςευδιάθετος και χαρούμενος από ποτέ. Ίσως ακόμα να ξεπερνά και την περίοδο που βρισκόταν στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα. Τότε ήξερε πως έπρεπε να κάνει τα πάντα για το καλό του συλλόγου και να φροντίζει για τους τίτλους. Τώρα, πάλι γνωρίζει πως είναι στο επίκεντρο, αλλά το γεγονός πως παίρνει βαθιές ανάσες μακριά από την αποπνικτική κατάσταση του υψηλότερου επιπέδου ανταγωνισμού, τον βοηθά.

Παραμένει ατραξιόν. Βγάζει φωτογραφίες με αντιπάλους. Τους πλησιάζει και τους μιλάει φιλικά όταν βρίσκει ευκαιρία. Θα εκνευριστεί μεν, όπως το είχε κάνει απέναντι στην Ορλάντο, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο κάθε άλλο παρά θα απρόσιτος είναι. Χαίρεται με την χαρά των υπόλοιπων συμπαικτών του, έτρεξε χαμογελαστός να πανηγυρίσει την επιτυχία στα πέναλτι κόντρα στο Ντάλας, νιώθει σαν μικρό παιδί.


Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την Ίντερ Μαϊάμι! Πήρε έναν αστέρα τεραστίων διαστάσεων και έχει καταφέρει να μην γαντζωθεί πάνω του, αλλά να του δώσει χώρο ν’ αναπνέει όπως το θέλει και ν’ απολαμβάνει τα παιχνίδια. Δίχως σφίξιμο στο στομάχι και φωνές στο μυαλό. Και αφού έχει επιπλέον και τους Μπουσκέτς και Ζόρντι Άλμπα στο πλευρό του, όλα γίνονται πολύ διαφορετικά.

Το εγχείρημα, ακόμα και από τόσο νωρίς, στο πρώτο στάδιο του ενθουσιασμού, δείχνει τόσο, μα τόσο επιτυχημένο


Κώστας Ζάλιαρης

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0