Football Talk

Τεράστια εμφάνιση και νίκη, με υπογραφή Γιοβάνοβιτς ο Παναθηναϊκός!

Τεράστια εμφάνιση και νίκη, με υπογραφή Γιοβάνοβιτς ο Παναθηναϊκός!

Η νίκη που πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί της Μαρσέιγ, δίνει φιλοδοξίες στην ελληνική ομάδα, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να επικρατεί του αντιπάλου του καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και όλα πλέον θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα στο Βελοντρόμ!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Την πιο σημαντική νίκη, στην εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πέτυχε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Τετάρτης (9/8) απέναντι στη Μαρσέιγ. Σε ποιόν να το έλεγες και ποιος να σε πίστευε, πως το «τριφύλλι» θα κατάφερνε να «εξαφανίσει» από το παιχνίδι μια ομάδα με υπερπολλαπλάσια οικονομική αξία στο ρόστερ της;

Κι όμως, ο Γιοβανοβιτς κάνει πράξεις τα λεγόμενα του και κομμάτι-κομμάτι επαναφέρει την ομάδα εκεί που ανήκει σε όλα τα επίπεδα. Για τρίτη διαδοχική χρονιά στον πάγκο της ομάδας και ο κόσμος αναγνωρίζει την προσφορά του στο σύλλογο. Αυτό βέβαια είναι αντιληπτό ακόμη και από την αποθέωση του βιώνει ο Σέρβος τεχνικός κάθε φορά που δίνεται η ευκαιρία στην κερκίδα.

Επεξηγώντας περαιτέρω το σημείο του ότι κάνει πράξεις τα λόγια του, ο προπονητής του Παναθηναϊκού από την παρουσίαση του στο «τριφύλλι», είχε πει πως σκοπός του είναι να επαναφέρει το σύλλογο εκεί όπου ανήκει. Αυτό το πέτυχε χρονιά με τη χρονιά και λίγο-λίγο. Η ομάδα πλέον πέτυχε μια ακόμη νίκη στα προκριματικά του Champions League και «έβαλε κάτω» την Μαρσέιγ. Κυριολεκτικά επέβαλε το ρυθμό του και το διάβασμα του αντιπάλου ήταν εξαιρετικό. Αντίθετα η γαλλική ομάδα δεν ήταν το ίδιο έτοιμη, αλλά ούτε και προετοιμασμένη για το τι θα αντίκριζε από τους «πράσινους».

5943930_1.jpg

Οι άσχημες συμμετοχές του Σεμπάστιαν Παλάσιος και του Γιάννη Κώτσιρα, έβαλαν στο μυαλό του προπονητή σκέψεις για αλλαγή πλάνου. Οι Μαντσίνι και Βαγιαννίδης πέρασαν αντίστοιχα στις θέσεις του και τον δικαίωσαν στο έπακρο. Ειδικά ο δεύτερος, είχε συγκλονιστική παρουσία και πραγματοποίησε την πιο επιβλητική του εμφάνιση με το τριφύλλι στο στήθος. Η αλήθεια είναι πως ο «μικρός» είχε δείξει τις διαθέσεις του από το καλοκαίρι και άπαντες μίλαγαν για μια εξαιρετική παρουσία στην προετοιμασία. Αυτό ήταν κατανοητό όχι μόνο στις προπονήσεις της ομάδας, αλλά και στα πρώτα φιλικά.

Αυτή η εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός ήταν πραγματικά τεράστια, κοιτάζοντας στα μάτια τον αντίπαλο του, χωρίς φόβο και δεύτερες σκέψεις. Τον υποχρέωσε να πάρει σχεδόν 30% της κατοχής της μπάλας και η ελληνική ομάδα είχε τον πρώτο λόγο. Έπαιξε χωρίς άγχος, χωρίς φόβο, αλλά κυρίως έπαιξε με μεγάλη πίστη στον εαυτό της. Μπορεί ο Χουάνκαρ να το… εξομολογήθηκε στο BN Sports, πως δεν θα υπάρχει άγχος, όμως από τα λόγια μέχρι την υλοποίηση αυτών υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Όλα τώρα θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα στο Βελοντρόμ, εκεί που ο Παναθηναϊκός δεν έχει τίποτα να χάσει και με βεβαιότητα θα αντιμετωπίσει την Μαρσέιγ όπως και στο πρώτο παιχνίδι. Θα πάει για να κάνει το παιχνίδι του, με τους Γάλλους να είναι με βεβαιότητα πιο υποψιασμένη αυτή τη φορά. Το 1-0 της Λεωφόρου θα είναι σίγουρα θετικός παράγοντας, γιατί πλέον ο δρόμος για τα Play off του Champions League, βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά. Και αυτό να μην γίνει, το βέβαιο είναι πως η ομάδα θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να… ανθίζει σε όλα τα επίπεδα.

5944121_1.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0