Football Talk

Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ 1-0: «Έλιωσε» τους Γάλλους με Μπερνάρντ και τώρα… Βελοντρόμ (video)

Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ 1-0: «Έλιωσε» τους Γάλλους με Μπερνάρντ και τώρα… Βελοντρόμ (video)

Με γκολ του Μπερνάρ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιβληθεί της Μαρσέιγ (1-0) στο πρώτο παιχνίδι του τρίτου προκριματικού γύρου στο Champions League και… τώρα Βελοντρόμ

Ο τρίτος προκριματικός γύρου του Champions League για το ελληνικό κοινό την Τετάρτη (9/8), χτυπούσε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει την Μαρσέιγ. Μετά από όλα τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, η επικινδυνότητα της αναμέτρησης ήταν άκρως υψηλή, όμως όλα κύλησαν ομαλά χωρίς τίποτα να διαταράξει την ηρεμία.

Το πρώτο μισό της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας και η εικόνα του ήταν πολύ καλή, συνυπολογισμένου του αντιπάλου. Η Μαρσέιγ, δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική, όμως η ποιότητα της ήταν εμφανής. Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός μπήκε… φουριόζος και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, οι οποίες όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης όμως οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς συνεργάστηκαν άψογα, με τον Ιωαννίδη να μοιράζει στον Μπερνάρντ ο οποίος εκτέλεσε και σκόραρε για να κάνει το 1-0.

Η ελληνική ομάδα, πέτυχε μια σπουδαία νίκη, «έλιωσε» τον αντίπαλο του και όλα θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα στην έδρα της Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ!

1ο ημίχρονο

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ήταν αναγνωριστικά με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας και την Μαρσέιγ να πιέζει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Παρόλα αυτά η ψυχραιμία του Παναθηναϊκού του έδωσε ροή στον αγώνα και το πρώτο σουτ για τους «πράσινους» ήρθε από τον Ρούμπεν Πέρεθ στο 11ο λεπτό, που όμως πέρασε άουτ και δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Με ένα κερδισμένο κόρνερ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φέρει κόσμο στην αντίπαλη περιοχή και να βρει ακόμα μια τελική προσπάθεια, με τον Τζούριτσιτς να μην μπορεί να βρει σε πρώτο χρόνο την κεφαλιά, αλλά ο Τιν Γεντβάι έστειλε την μπάλα αρκετά πιο ψηλά από το οριζόντιο δοκάρι άουτ με το κεφάλι εννέα στο 20’.

Ένα λεπτό αργότερα, με τη σειρά της η Μαρσέιγ δημιούργησε με μια μπαλιά στην πλάτη της ελληνικής ομάδας μια ανάπτυξη από την αριστερή πτέρυγα, με τον Ουναχί να μοιράζει για τον Ομπαμεγιάνγκ που βρισκόταν αμαρκάριστος στην μεγάλη περιοχή, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν ανησύχησε τον Μπρινιόλι.

Με μια διεισδυτική κίνηση του Βέρμπιτς από τον άξονα ο Παναθηναϊκός κέρδισε ένα φάουλ σε εξαιρετικό σημείο έξω από την περιοχή, με τον Μάγκνουσον να αναλαμβάνει την εκτέλεση του στο 32’, με την μπάλα να βρίσκει στο τοίχος της Μαρσέιγ και το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να βγάλει κάτι περισσότερο από την συγκεκριμένη φάση!

Με μια ατομική κάθετη κίνηση του Σαρ, ο οποίος ξεπέρασε τον Βέρμπιτς και τον Πέρεθ, η Μαρσέιγ έφτασε έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, όμως η αμυνα κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα και να κόψει τον κίνδυνο, χωρίς να αφήσει περιθώρια στους Γάλλους.

Η συνολική κατοχή της μπάλας έγειρε υπέρ των «πράσινων» με ποσοστό 64%, έναντι 36% των αντιπάλων τους.

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο 45λεπτο ξεκίνησε πολύ δυναμικά με τον Σπόραρ να βρίσκει χώρο και να βγαίνει τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, όμως το τελείωμα του δεν ήταν καλό και η μπάλα κατέληξε άουτ στο 48’.

Στο επόμενο λεπτό, οι «πράσινοι» δημιούργησαν και πάλι συνθήκες με τον Τζούριτσιτς να είναι το πρόσωπο που δέχθηκε την μπάλα από τον Σπόραρ, ντρίπλαρε, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και εκτός στόχου.

Η πίεση από τους γηπεδούχους συνεχίστηκε και «κρατούσαν» το μομέντουμ στα χέρια τους. Στο 57’ ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, με τον Μαντσίνι να γίνεται ο αποδέκτης μιας μπαλιάς από τον Βιλένα, με τον Αργεντινό να επιχειρεί ένα σουτ, που όμως η κατάληξη του ήταν άουτ.

Στο 65ο λεπτό η Μαρσέιγ έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές, με τον Κοντόγκμπια να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα, λόγω ενός μαρκαρίσματος στον Τζούριτσιτς.

Το εξαιρετικό ξεκίνημα του τον Παναθηναϊκό, τον γέμισε αυτοπεποίθηση και σε συνδυασμό με την αριθμητική ανισορροπία που δημιουργήθηκε, η ομάδα βρήκε την κατάλληλη στιγμή για να ανοίξει το σκορ, μετά από μια εξαιρετική συνεργασία των ποδοσφαιριστών του και τον Μπερνάρντ να εκτελεί την εστία του Λόπεθ, για να κάνει το 1-0 στο 85ο λεπτό. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (78’ Μλανρένοβιτς), Γεντβάι, Μάγκνουσον, Βαγιαννίδης, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιλένα (78’ Τσέριν), Τζούριτσιτς (72’ Μπερνάρντ), Μαντσίνι, Βέρμπιτς (58’ Κλέινχεισλερ), Σπόραρ (72’ Ιωαννίδης).

Μαρσέιγ (Μαρσελίνο): Λόπεθ, Ζιγκό, Μπαλέρντι, Κλος, Λόντι, Ουναχί, Κοντόγκμπια, Βερετού, Ομπαμεγιάνγκ, Σαρ, Εντιαγέ.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0