Football Talk

Τραμπζονσπόρ – ΑΕΚ 1-3: Επιβλητική, «φωτιά» στις αντεπιθέσεις και έτοιμη για… Ντιναμό Ζάγκρεμπ! (video)

Τραμπζονσπόρ – ΑΕΚ 1-3: Επιβλητική, «φωτιά» στις αντεπιθέσεις και έτοιμη για… Ντιναμό Ζάγκρεμπ! (video)

«Μεστή» εμφάνιση από το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα στην Τραπεζούντα, που γεμίζει ενθουσιασμό τις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» φιλάθλων εν όψει Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η «Ένωση» επικράτησε στο φιλικό με την Τραμπζονσπόρ με 3-1, έχοντας ως σκόρερ τους Λιβάι Γκαρσία, Ελίασον και Φαν Βέερτ. Ασίστ ο Μπακασέτας. Από ένα χαμένο πέναλτι οι δύο ομάδες.

Με… φτερά στα πόδια μπαίνει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League η ΑΕΚ! Η «Ένωση» έκανε ό,τι ακριβώς χρειαζόταν στο φιλικό απέναντι στην Τραμπζονσπόρ, «χτύπησε» στις αντεπιθέσεις και επικράτησε με 3-1 στην Τραπεζούντα! «Πονοκέφαλος» για τον Ματίας Αλμέιδα ο τραυματισμός του Ντομαγκόι Βίντα, που αποχώρησε ως αναγκαστική αλλαγή στο 9ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εκείνοι που το βρήκαν τελικά στο 31ο λεπτό από κόρνερ. Ο Πινέδα ανέλαβε την εκτέλεση, ο Μήτογλου έστρωσε την μπάλα στον Λιβάι Γκαρσία και ο εκείνος με πανέμορφο πλασέ, την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0!


Η ΑΕΚ, όμως, δεν έμεινε εκεί. Στο 41’ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Λιβάι γύρισε στην περιοχή και παρά την αδυναμία του Πινέδα να τελειώσει τη φάση, ο Ελίασον εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες για να πετύχει το δεύτερο γκολ της ομάδας του με πλασέ.


Στην επανέναρξη του αγώνα, η ομάδα της Τραπεζούντας μπήκε και πάλι καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Αφού δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, έφτασε τελικά στο γκολ στο 53’. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Μάξι Γκόμες με κεφαλιά μείωσε σε 2-1.


Οκτώ λεπτά μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού (68’), η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Λιβάι, που ανέλαβε την εκτέλεση, δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα, με τον Τσακίρ να πραγματοποιεί μάλιστα διπλή απόκρουση.


Ότι δεν έκανε ο Γκαρσία από την άσπρη βούλα, το έκανε τελικά ο Φαν Βέερτ στο 75’. Ο Ολλανδός πήρε την μπάλα έπειτα από γύρισμα του Σιντιμπέ και με μία επαφή βρήκε εστία γράφοντας το 3-1.


Η Τραμπζονσπόρ είχε την ευκαιρία να μειώσει λίγο πριν το φινάλε, αλλά ο Μπακασέτας είδε τον Αθανασιάδη να έχει απάντηση και να διατηρεί το δείκτη του σκορ στο 3-1.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Τραμπζονσπόρ (Ν. Μπιέλιτσα): Ουγκουρτσάν, Ντένσβιλ, Μπένκοβιτς, Λάρσεν, Ερέν, Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Αμπντουλκαντίρ, Βίσκα, Τρεζεγκέ, Γκόμεζ

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Ελίασον, Πινέδα, Τσούμπερ, Γκαρσία

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0