Football Talk

ΑΕΚ: Πρόβα τζενεράλε, ετοιμότητας και ενδεκάδας

ΑΕΚ: Πρόβα τζενεράλε, ετοιμότητας και ενδεκάδας

Το φιλικό της ΑΕΚ με την Τραμπζονσπόρ (30/07, 20:00) θα δείξει πολλά, αλλά και θα κρίνει την αρχική ενδεκάδα εν όψει Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ποιες θέσεις μοιάζουν «κλειδωμένες».

Η ώρα της μάχης των προκριματικών του Champions League πλησιάζει και πριν το πρώτο ματς με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο Ματίας Αλμέιδα θα έχει την ευκαιρία να τσεκάρει τον βαθμό ετοιμότητας του συνόλου του.

Η ΑΕΚ έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στα έως τώρα φιλικά της, σκοράροντας 11 γκολ  σε τέσσερα ματς, ενώ δέχθηκε μόλις ένα, στο πρώτο που έδωσε στην Ολλανδία, κόντρα στη Λοκομοτίβα, όπου λόγω απουσιών, παρέταξε ενδεκάδα ειδικών συνθηκών.

Ο βαθμός δυσκολίας απέναντι στην ομάδα των Μπακασέτα, Σιώπη και Κουρμπέλη, δεδομένα θα είναι υψηλός, αν όχι ο υψηλότερος, από τα φιλικά που έχει δώσει ως τώρα. Παράλληλα, όμως, θα είναι ένα πολύ μεγάλο τεστ ετοιμότητας, αλλά και ενδεκάδας εν όψει Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Υπάρχουν παίκτες που φάνηκε πως έχουν κερδίσει πόντους στη φετινή προετοιμασία. Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς, για παράδειγμα, φαίνεται πως αποτελεί την πρώτη επιλογή του Ματίας Αλμέιδα κάτω από τα δοκάρια στην παρούσα φάση, με τον Αυστριακό γκολκίπερ, να έχει ανατρέψει πλήρως την κατάσταση, μιας και στο τέλος της περσινής σεζόν, έμοιαζε πιθανό να αποχωρήσει.

Από την άλλη, στην τετράδα της άμυνας, μόνο το δίδυμο των Βίντα και Μουκουντί δείχνει να έχει κλειδώσει. Στα μπακ, από την άλλη, οι θέσεις είναι ανοιχτές, για Σιντιμπέ ή Ρότα, στα δεξιά, και Χατζισαφί ή Μοχαμάντι, στα αριστερά.

Έως τώρα φαίνεται πως ο Ματίας Αλμέιδα δεν θέλει να χρησιμοποιεί δύο παίκτες με τα ίδια χαρακτηριστικά στις δύο πλευρές.

Αν δηλαδή επιλέξει τον Σιντιμπέ δεξιά, το πιο πιθανό είναι να δούμε τον Μοχαμάντι αριστερά. Αντίστοιχα αν χρησιμοποιήσει τον πιο αμυντικογενή, με γρήγορες επιστροφές, Ρότα, δεξιά, θα δούμε, πιθανότατα, τον πιο δημιουργικό μπροστά, Χατζισαφί, στα αριστερά.

Στα χαφ, η κοινή παρουσία των Γιόνσον και Σιμάνσκι μοιάζει ως το πιο πιθανό σενάριο. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, όμως, με την ένταξη του Πινέδα και την επιστροφή του Γκατσίνοβιτς, τι μπορεί να αλλάξει.

Στο δεξί φτερό της επίθεσης, Ελίασον και Άμραμπατ διεκδικούν μία θέση, ενώ ως βασικό δίδυμο φορ, λογίζεται το Τσούμπερ - Γκαρσία.

Οι των «κλειδωμένων» θέσεων, πιθανότατα θα ξεκινήσουν απέναντι στην Τραμπζονσπόρ, για να αποδείξουν την ετοιμότητά τους και να οριστικοποιήσουν τη θέση τους. Από την άλλη, όμως, δεν πρέπει να αποκλείονται εκπλήξεις, όπως η παρουσία του Ζίνι, που εντυπωσιάζει -σταθερά- κατά μήκος της προετοιμασίας.

Το μόνο σίγουρο, πως μετά κι από το φιλικό με την Τραμπζονσπόρ, ο Ματίας Αλμέιδα θα έχει σχηματίσει σε μεγάλο βαθμό, την ενδεκάδα της ΑΕΚ, για το πρώτο ματς κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0