Football Talk

Μουντιάλ Γυναικών: Δημοσιογράφος του BBC ρώτησε την αρχηγό του Μαρόκο αν υπάρχουν ομοφυλόφιλες παίκτριες στην ομάδα! (video)

Μουντιάλ Γυναικών: Δημοσιογράφος του BBC ρώτησε την αρχηγό του Μαρόκο αν υπάρχουν ομοφυλόφιλες παίκτριες στην ομάδα! (video)
Σε μία ανάρμοστη ερώτηση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις προχώρησε ένας δημοσιογράφος του BBC στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του αγώνα του Μαρόκο με τη Γερμανία για το Μουντιάλ Γυναικών, ρωτώντας ευθέως αν υπάρχουν ομοφυλόφιλες παίκτριες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Αφρικανών.
Σε δύσκολη θέση έφερε την αρχηγό της εθνικής ομάδας του Μαρόκο ένας δημοσιογράφος από το BBC στο πλάισιο της συνέντευξης Τύπου του αγώνα με τη Γερμανία.

Μάλιστα, μπήκε... φρένο στην απάντηση της ερώτησης από έναν συντονιστή της FIFA, ως «πολιτική» ενώ το αγγλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, απολογήθηκε για την άσεμνη συμπεριφορά του εργαζόμενού του.

Συγκεκριμένα η ερώτησή του, τέθηκε ως εξής. «Στο Μαρόκο, είναι παράνομο να έχεις μια ομοφυλοφιλική σχέση. Έχετε ομοφυλόφιλες παίκτριες στην ομάδα σας και πώς είναι η ζωή τους στο Μαρόκο;» αποκρίθηκε, με έναν συντονιστή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να απαντά.

«Συγγνώμη, αυτή είναι μια πολύ πολιτική ερώτηση, γι' αυτό θα μείνουμε στις ερωτήσεις που αφορούν στο ποδόσφαιρο». Ο δημοσιογράφος παρόλα αυτά επέμεινε, λέγοντας ότι: «Όχι, δεν είναι πολιτικό το ζήτημα, αφορά τους ανθρώπους, δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική. Σας παρακαλώ, αφήστε την να απαντήσει στην ερώτηση».

«Αναγνωρίζουμε πως η ερώτηση ήταν ακατάλληλη»ανέφερε σε απολογητική ανακοίνωση το BBC. «Δεν είχαμε καμία πρόθεση να προκαλέσουμε οποιαδήποτε βλάβη ή δυσφορία».

Αξίζει να αναφερθεί πως στο Μαρόκο, οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου μπορούν να οδηγήσουν σε ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια καθώς και επιβολή προστίμων. Για το λόγο αυτό, πολλοί κατείγγειλαν το εν λόγω περιστατικό που θα μπορούσε κάλλιστα να δημιουργήσει ζήτημα στην ασφάλεια της παίκτριας και όχι μόνο, κατά την επιστροφή της στην πατρίδα της.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0