Football Talk

Έχασε 6+1 και πήρε… δύο - Τελικά, έχει ενισχυθεί η Λίβερπουλ στη μεσαία γραμμή ή όχι;

Έχασε 6+1 και πήρε… δύο - Τελικά, έχει ενισχυθεί η Λίβερπουλ στη μεσαία γραμμή ή όχι;

Έχει χάσει τρεις ποδοσφαιριστές της από το περσινό ρόστερ, που παίζουν στον άξονα, τον «Οξ», τον Φάμπιο Καρβάλιο και τον Αρτούρ. Φημολογείται πως και ο Φαμπίνιο αποχωρεί. Έχει αποκτήσει τον Αλέξις ΜακΆλιστερ και τον Ντόμινικ Σόμποσλαϊ. Παίκτες με μεγαλύτερη ποιότητα από αυτούς που έφυγαν. Είναι όμως αρκετοί; Μάλλον όχι. Πράγμα που παρατηρείται στη Λίβερπουλ και στην τετράδα της άμυνάς της. Έχει δρόμο μάλλον ο Γιούργκεν Κλοπ

Βλέποντας κανείς τα δύο φιλικά που έχει δώσει ως στιγμής η Λίβερπουλ επί γερμανικού εδάφους, αναρωτιέται αν πηγαίνει κάτι σωστά ή αν κάτι θυμίζει την περσινή ομάδα, που μπορούσε να «διαλύσει» με 7-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά είχε τη δυνατότητα να δεχθεί γκολ από κάθε αντίπαλο.

Η απάντηση προφανώς και βρίσκεται κάπου στη μέση. Ταυτίζεται με την φράση «ναι μεν, αλλά…». Διότι από τη μία πλευρά συζητάμε απλώς για δύο φιλικά προετοιμασίας, τα οποία ουδείς θα θυμάται στο φινάλε της επόμενης σεζόν. Και πολύ δε περισσότερο, σε αυτά συμμετείχαν ποδοσφαιριστές, που φαντάζει οριακά απίθανο να συνυπάρξουν σε ένα επίσημο παιχνίδι της Λίβερπουλ, σε κάθε λογής διοργάνωση.

Ωστόσο, προφανώς και ένα φιλικό προετοιμασίας κάτι δείχνει. Σε διαφορετική υπόσταση, δεν θα είχε πιθανώς και λόγο ύπαρξης. Και αυτό που έχουμε δει προς το παρόν από τη Λίβερπουλ, είναι μία ομάδα που σκοράρει εύκολα απέναντι σε χαμηλότερου επιπέδου ομάδες, όπως η Γκρόιτερ Φιρτ και η Καρλσρούη, αλλά εξίσου εύκολα βλέπει την εστία της να παραβιάζεται.

Δεν είναι τυχαίο πόσο ανταγωνιστική ήταν η δεύτερη στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας. Και κυρίως, είναι ανησυχητικό το γεγονός πως όταν οι «κόκκινοι» επέλεξαν να παίξουν με τους αναπληρωματικούς τους στο δεύτερο φιλικό, δέχθηκαν τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο! Είναι… ακραίο, είναι «επικίνδυνο» και σαφώς χρίζει ανησυχίας, αν αναλογιστεί κανείς πως η πρεμιέρα της Λίβερπουλ στην Premier League με αντίπαλο την Τσέλσι, δεν αργεί.

Η απορία όμως είναι η εξής… Έχουν ενισχυθεί οι «κόκκινοι» όσο θα ήθελαν; Διαθέτει ο Γιούργκεν Κλοπ στα χέρια του ένα ρόστερ, το οποίο θα μπορέσει να αφήσει πίσω του την περσινή χρονιά και να ανακάμψει; Να διεκδικήσει δηλαδή τον τίτλο, να μην κερδίζει με 2-0 την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Άνφιλντ» και στο τέλος της βραδιάς, να έχει δεχθεί τρία γκολ περισσότερα;

Δεν υπάρχει σαφώς σωστή και λάθος απάντηση, αλλά προς το παρόν, αριθμητικά τουλάχιστον, η Λίβερπουλ πιο πολλά έχει χάσει στο μεταγραφικό παζάρι, παρά έχει κερδίσει. Αποχώρησε για την Μπράιτον ο Τζέιμς Μίλνερ, αντικαταστάθηκε ο Ναμπί Κεϊτά, που τραυματιζόταν συχνά, έκλεισε ο κύκλος του Τζόρνταν Χέντερσον στην ομάδα μετά από 12 χρόνια, έφυγαν Αρτούρ, Φάμπιο Καρβάλιο και Τσάμπερλαϊν, ενώ ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι με τον Φαμπίνιο και την Αλ - Ετιφάκ.

Διότι αν και ο Βραζιλιάνος αποτελέσει παρελθόν από το «Άνφιλντ», τότε η Λίβερπουλ θα χρειαστεί και βασικό ποδοσφαιριστή για την θέση «6». Βασικό που πιθανότατα δεν θα είναι ο Ρομέο Λάβια, αλλά ένας παίκτης εφάμιλλος της αξίας του Μόισες Καϊσέδο, που θέλει να φύγει από την Μπράιτον.

Αντί αυτού, οι «κόκκινοι» αγόρασαν τον Αλέξις ΜακΆλιστερ και τον Ντόμινικ Σόμποσλαϊ. Ναι, αμφότεροι είναι εξαιρετικοί. Αλλά αρκούν μόνο αυτοί;

Τηρουμένων των αναλογιών λοιπόν, οι αριθμοί «λένε» πως η Λίβερπουλ δεν είναι κερδισμένη ως στιγμής κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Και τα φιλικά προετοιμασίας το επιβεβαιώνουν, δείχνοντάς της πως πιθανόν χρειάζεται ακόμη έναν κεντρικό αμυντικό. Ενδέχεται φυσικά να θέλει ακόμη και έναν δεξιό μπακ, αν ο Αλεξάντερ Άρνολντ προορίζεται για την θέση «8».

Ερώτηση λοιπόν… Έστω ότι ο Φαμπίνιο εξακολουθεί να αποτελεί κάτοικο «Άνφιλντ». Είναι πλήρης η Λίβερπουλ με αυτόν, τον ΜακΆλιστερ, τον Σόμποσλαϊ, τον Άρνολντ, τον Κέρτις Τζόουνς, τον Τιάγκο και τον Έλιοτ στα χαφ; Διότι αν δεν είναι ούτε με αυτούς, θα πρέπει να κινηθεί άμεσα. Και όπως προ είπαμε, ένα «6άρι» παγκοσμίου κλάσεως, δεν μοιάζει να είναι το μοναδικό «υλικό» που της λείπει…

Δημήτρης Μανάκος

Πηγή:
www.england365.gr

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0