Football Talk

ΠΑΟΚ – Άρης: Προβληματική αλλά επικίνδυνη η Μπεϊτάρ – Ετοιμοπόλεμη η σκληροτράχηλη Αραράτ (video)

ΠΑΟΚ – Άρης: Προβληματική αλλά επικίνδυνη η Μπεϊτάρ – Ετοιμοπόλεμη η σκληροτράχηλη Αραράτ (video)

Ο ΠΑΟΚ και ο Άρης βρίσκονται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους ενόψει των αναμετρήσεων για τα προκριματικά του Conference League. Οι Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ και Αραράτ έχουν ήδη δώσει τα πρώτα τους επίσημα παιχνίδια, με τις δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες των δύο ομάδων να είναι αντιληπτές.

Σχετικά Άρθρα

Η ώρα των ευρωπαϊκών ματς πλησιάζει με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη να δίνουν δύο κρίσιμα παιχνίδια και να αναζητούν την πρόκριση που θα τους φέρει στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League, όπου τους περιμένουν η Χάιντουκ Σπλιτ του Μάρκο Λιβάγια και η Ντιναμό Κιέβου αντίστοιχα.

Για να φτάσουν εκεί, όμως, πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν τα εμπόδια των Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ και Αραράτ και με αμφότερες να έχουν ήδη δώσει τις πρώτες επίσημες αναμετρήσεις της σεζόν, υπάρχουν μερικά σημεία στα οποία μπορούν να στοχεύσουν να εκμεταλλευτούν οι ελληνικοί σύλλογοι, αλλά και κάποια άλλα που απαιτούν… προσοχή.

Το όλο αυτό σενάριο φαίνεται να είναι πιο ξεκάθαρο στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, με την ισραηλινή ομάδα να έχει ηττηθεί το Σάββατο (22/07) στον τελικό του Super Cup της χώρας της από την Μακάμπι Χάιφα με 3-1. Η εικόνα της προβλημάτισε τους οπαδούς της, αφού μολονότι προηγήθηκε στο σκορ, δεν κατάφερε να απειλήσει περαιτέρω την αντίπαλη εστία.

Κατέγραψε μόλις τρία σουτ και η μοναδική τελική στον στόχο κατέληξε στα δίκτυα, όμως ο Φράιντεϊ απέδειξε πως η Μπεϊτάρ διαθέτει την ποιότητα να αξιοποιήσει και την παραμικρή ευκαιρία που θα της δοθεί. Οι επιθετικοί, αν και μερικοί αποχώρησαν (π.χ. Ντανίλο Ασπρίγια), αποτελούν μεγάλη πηγή κινδύνου, με τον Ίον Νικολαέσκου να είναι το κύριο σημείο αναφοράς.

Αντιθέτως, η αμυντική της λειτουργία και ο λάθος υπολογισμός που έκανε ο τερματοφύλακας της, Μιγκέλ Σίλβα, στο δεύτερο γκολ, «προδίδουν» τις φανερές αδυναμίες της, τις οποίες γνωρίζουν άπαντες, αφού και πέρυσι στο πρωτάθλημα δέχθηκε τα περισσότερα στην κατηγορία. Για αυτό, ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη ο Αλί Σαματά να αφήσει άμεσα το στίγμα του στον «Δικέφαλο» και να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται.

Το έργο του Άρη από την άλλη μεριά είναι αρκετά διαφορετικό, με την Αραράτ να έχει δώσει δύο επίσημα ματς στον 1ο προκριματικό του Conference League, όπου προκρίθηκε στα πέναλτι έναντι της Εγνατίας. Την ισοπαλία με 1-1 στο πρώτο παιχνίδι διαδέχθηκε άλλη μία, στο εντυπωσιακό 4-4 του επαναληπτικού και αυτές οι δύο εμφανίσεις έχουν φέρει τους Αρμένιους σε καλό αγωνιστικό ρυθμό.

Βρέθηκαν τρεις φορές πίσω στο σκορ εκτός έδρας και μπόρεσαν άλλες τόσες να βρουν «απάντηση», αποκτώντας το προβάδισμα μερικά λεπτά πριν την ολοκλήρωση της παράτασης. Εν τέλει, η Εγνατία σκόραρε στο 120+4’ για να καθοριστεί η πρόκριση στη «ψυχρή» διαδικασία των πέναλτι, όπου η Αραράτ αποδείχθηκε πιο εύστοχη.

Η διαφορά ποιότητας συγκριτικά με τον Άρη είναι αισθητή, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κάνει πολλές μεταγραφές και είναι βέβαιο ότι οι παίκτες θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να βρουν «χημεία» μεταξύ τους.

Παράλληλα, αυτό δεν είναι κάτι που προβληματίζει την αντίπαλο τους, αφού διατήρησε τον βασικό κορμό των παικτών της σε σχέση με πέρυσι, ενώ μεσολαβεί και αναμέτρηση για το πρωτάθλημα (Κυριακή 30/07).

Η Μπεϊτάρ και η Αραράτ μπορεί να είναι δύο αρκετά διαφορετικά κλαμπ μεταξύ τους, όμως ο ΠΑΟΚ και ο Άρης ταυτίζονται σε κάτι εν προκειμένω, καθώς και οι δύο «κυνηγάνε» το «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο και οι πιθανότητες είναι με το μέρος τους για να τα καταφέρουν.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0